Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Ens iniciem a l'escalada en gel en un entorn natural privilegiat per a la pràctica d'aquesta disciplina hivernal

Curs d´escalada en gel
Ruta guiada.Curs d'escalada en gel
Informació
Taüll, Alta Ribagorça, Lleida
Disposem d'un protocol de seguretat que seguim en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Seguim fent Pirineus!
PER QUÈ FER AQUEST CURS?

Aquest curs d'escalada en gel de dos dies ens permetrà conèixer les tècniques necessàries i dotar-nos dels coneixements tècnics essencials per a poder abordar escalades en gel i en terrenys mixtes amb seguretat en l'alta muntanya hivernal.

El curs és una proposta ideal per a persones amants de l'escalada que vulguin experimentar noves sensacions a la muntanya. Desenvoluparem el curs a la Vall de Boí una de les millors àrees del Pirineu per a la pràctica d'aquesta disciplina.

Contingut del curs

- Equip i material per a l'escalada en gel.
- Gestualitat i tècnica en l'ús del piolet tracció.
- Gestualitat i tècnica en l'ús del grampons (puntes frontals i tècnica francesa).
- Nusos.
- Col·locació d'ancoratges.
- Muntatge de reunions.
- Assegurament.
- Progressió sobre gel i dinàmica de la cordada.
- Ràpel autoassegurat.
- Seguretat, logística i gestió del risc.

Nota: Els continguts del curs i la zona concreta de realització de les sortides podran variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de les condicions de neu.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:2 dies.
Exigència física:Mitjana. Curs adequat per a persones que practiquen esport amb freqüència i que tenen una bona forma física.
Dificultat tècnica:Curs d'iniciació a l'escalada en gel. Es requereix experiència en escalada en roca (ser capaç d'encadenar IV+/V com a primer de cordada) i estar familiaritzat amb la muntanya hivernal.
Època recomanable:Hivern i principis de primavera.
Hora i punt de trobada:8:45h al costat de l´església de Sant Climent de Taüll. Des d´aquest punt ens dirigirem amb vehicles particulars a la zona d´esquí més adequada, que podrà variar en funció de les condicions meteorològiques i de les condicions de neu.
Horari:De 9h a 16h (els dos dies)
Material individual imprescindible:
- Roba de muntanya: jaqueta i pantalons impermeables, forro polar o similar, jaqueta de plomes o similar, 2 parells de guants, braga i gorro, polaines, ulleres de sol, ulleres de ventisca, crema solar, protecció per als llavis i gorra, motxilla 30 l.
- Material tècnic: 2 piolets tècnics, grampons tècnics d´escalada, botes hivernals, arnés d´escalada, casc, 1 corda doble (60m x 8-9mm), 4/5 mosquetons de seguretat, placa asseguradora (tipus reverso), cinta baga (120cm), cordino (5mm x 120cm), cordino (7mm x 3m).
Material recomanat: 4/5 cargols de gel, ganxo avalakov, 4/5 cintes exprés (algunes allargables).
Per dubtes sobre el material, o possibilitat de lloguer, contacteu-nos.
Alimentació:Cal portar menjar i beure (millor calent) per a les activitats.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia d'alta muntanya titulat UIAGM amb gran experiència al Parc Nacional. Amplis coneixements en escalada en gel.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s´indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu del curs: 245 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació del curs i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia d'alta muntanya titulat UIMLA).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· Els desplaçaments, el material tècnic, el material de seguretat individual, l’allotjament, els menjars, les despeses ocasionades per l’abandonament del curs per qualsevol motiu.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de 3 persones. En cas de no poder se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups de 3 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

Els preus del curs de 2 dies en format de grup privat en dates a convenir són els següents:

· Preu del curs format privat grup de 1 persona: 475 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 2 persones: 295 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 3 persones: 245 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 4 persones: 215 €/persona (IVA inclòs).

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat) i les condicions específiques per covid-19.

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel i Hostal PEY, Boí. (a 1,28 km)
  • Apartaments LA PEGUERA, Boí. (a 2,80 km)
  • Hotel FARRÉ D'AVALL, Barruera. (a 4,15 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

RUTES PIRINEUS disposa d’acords amb alguns allotjaments propers. Si estàs interessat en incloure l’allotjament en un establiment de la zona a la teva reserva, fes-nos-ho saber i t’enviarem informació perquè ho puguis valorar.

Punt de trobada

8:45h al costat de l´església de Sant Climent de Taüll. Des d´aquest punt ens dirigirem amb vehicles particulars a la zona d´esquí més adequada, que podrà variar en funció de les condicions meteorològiques i de les condicions de neu.

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).