Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Ens iniciem a l'escalada en gel en un entorn natural privilegiat per a la pràctica d'aquesta disciplina hivernal

Curs d´escalada en gel
Ruta guiada.Curs d'escalada en gel
Informació
Taüll, Alta Ribagorça, Lleida
Disposem d'un protocol de seguretat que seguim en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Seguim fent Pirineus!
PER QUÈ FER AQUEST CURS?

Aquest curs d'escalada en gel de dos dies ens permetrà conèixer les tècniques necessàries i dotar-nos dels coneixements tècnics essencials per a poder abordar escalades en gel i en terrenys mixtes amb seguretat en l'alta muntanya hivernal.

El curs és una proposta ideal per a persones amants de l'escalada que vulguin experimentar noves sensacions a la muntanya. Desenvoluparem el curs a la Vall de Boí una de les millors àrees del Pirineu per a la pràctica d'aquesta disciplina.

Contingut del curs

- Equip i material per a l'escalada en gel.
- Gestualitat i tècnica en l'ús del piolet tracció.
- Gestualitat i tècnica en l'ús del grampons (puntes frontals i tècnica francesa).
- Nusos.
- Col·locació d'ancoratges.
- Muntatge de reunions.
- Assegurament.
- Progressió sobre gel i dinàmica de la cordada.
- Ràpel autoassegurat.
- Seguretat, logística i gestió del risc.

Nota: Els continguts del curs i la zona concreta de realització de les sortides podran variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de les condicions de neu.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:2 dies.
Exigència física:Mitjana. Curs adequat per a persones que practiquen esport amb freqüència i que tenen una bona forma física.
Dificultat tècnica:Curs d'iniciació a l'escalada en gel. Es requereix experiència en escalada en roca (ser capaç d'encadenar IV+/V com a primer de cordada) i estar familiaritzat amb la muntanya hivernal.
Època recomanable:Hivern i principis de primavera.
Hora i punt de trobada:8:45h al costat de l´església de Sant Climent de Taüll. Des d´aquest punt ens dirigirem amb vehicles particulars a la zona d´esquí més adequada, que podrà variar en funció de les condicions meteorològiques i de les condicions de neu.
Hora i punt de finalització:De 9h a 16h (els dos dies)
Material individual imprescindible:
- Roba de muntanya: jaqueta i pantalons impermeables, forro polar o similar, jaqueta de plomes o similar, 2 parells de guants, braga i gorro, polaines, ulleres de sol, ulleres de ventisca, crema solar, protecció per als llavis i gorra, motxilla 30 l.
- Material tècnic: 2 piolets tècnics, grampons tècnics d´escalada, botes hivernals, arnés d´escalada, casc, 1 corda doble (60m x 8-9mm), 4/5 mosquetons de seguretat, placa asseguradora (tipus reverso), cinta baga (120cm), cordino (5mm x 120cm), cordino (7mm x 3m).
Material recomanat: 4/5 cargols de gel, ganxo avalakov, 4/5 cintes exprés (algunes allargables).
Per dubtes sobre el material, o possibilitat de lloguer, contacteu-nos.
Alimentació:Cal portar menjar i beure (millor calent) per a les activitats.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia d'alta muntanya titulat UIAGM amb gran experiència al Parc Nacional. Amplis coneixements en escalada en gel.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s´indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu del curs: 225,00 euros/persona (IVA inclòs).

El preu inclou la planificació i preparació del curs, la gestió de la inscripció, la realització del curs (guia de muntanya titulat) i l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.
El preu no inclou els desplaçaments, el material tècnic, el material de seguretat individual, l'allotjament, els menjars, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se el curs és de 2 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups tancats que vulguin un curs privat, si us plau consulteu-nos.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat) i les condicions específiques per covid-19.

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel i Hostal PEY, Boí. (a 1,28 km)
  • Apartaments LA PEGUERA, Boí. (a 2,80 km)
  • Hotel FARRÉ D'AVALL, Barruera. (a 4,15 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

8:45h al costat de l´església de Sant Climent de Taüll. Des d´aquest punt ens dirigirem amb vehicles particulars a la zona d´esquí més adequada, que podrà variar en funció de les condicions meteorològiques i de les condicions de neu.

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).