Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Magnífica ascensió d’alta muntanya en dos dies a un dels cims més bonics i emblemàtics dels Pirineus

Ascensió al Midi d´Ossau (2 dies)
Ruta guiada.Ascensió al Midi d'Ossau (2 dies)
Info / Reserva
Laruns, Vall d’Ossau, França
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

En aquesta ascensió assolim l'emblemàtic pic del Midi d'Ossau (2.884m), icona de l'alta muntanya pirinenca reconeixible a molts quilòmetres de distància gràcies a la seva singular i majestuosa silueta. A part de la bellesa dels paisatges i de l'entorn natural per on passarem, un dels grans atractius i principal repte de l’ascensió és superar la component tècnica de la ruta: caldrà abordar els diversos obstacles en forma de xemeneies que ens anirem trobant per poder assolir el cim. La recompensa des del cim serà grandiosa, les vistes des d'aquesta muntanya isolada situada al bell mig de la vall d'Ossau són impressionants: la Mesa de los Tres Reyes, l'Aine, el Bisaurin, l'Aspe, el Lurien, el Palas, el Balaitús, els Infiernos, el Vignemale... entre molts d'altres! Es tracta d'una ascensió ideal per a persones amb una bona preparació física i amb experiència prèvia en terrenys tècnics d’alta muntanya que volen assolir aquest cim mític.

Començarem la ruta a l’aparcament d'Anéou, molt a prop del port de muntanya transfronterer conegut com el Portalet, punt de pas històric. El primer dia farem l’aproximació per la zona de prats d'Anéou i pel coll de Soum Pombie fins al refugi de Pombie des d'on podrem gaudir d'unes bones vistes a l'estany homònim, a la cara NE del Midi i al Peyreget. Al refugi podrem descansar i agafar forces pel dia següent, en el que abordarem l’ascensió al Midi d’Ossau passant pel coll de Suzon i per la creu de Portillón. Un gran recorregut en el que assolirem aquest gran cim i culminarem una experiència memorable!

Recorregut

· Dia 1: Trobada a l'aparcament d'Anéou amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació i revisió de material.
Aparcament d'Anéou - Refugi de Pombie.
Distància: 3,7 km | Desnivell: +430m/-100m | Temps efectiu: 1:30h | Temps d'activitat: 3:00h

· Dia 2: Refugi de Pombie - Midi d'Ossau (2.884m) - Aparcament d'Anéou.
Distància: 11,3 km | Desnivell: +955m/-1.285m | Temps efectiu: 7:30h | Temps d'activitat: 9:00h

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:2 dies / 1 nit.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells considerables (>900m).
Dificultat tècnica:Alta. La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres, xemeneies amb instal·lacions, grimpades en passos de I i II. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament i també tenir experiència en terrenys tècnics i en grimpades. Utilitzarem diverses tècniques d’encordament i seguretat en alguns trams de l’ascensió.
Distància:15 km
Desnivell acumulat:+1.385m/-1.385m
Grup:màxim 3 persones.
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:13:30h del migdia a l´aparcament d´Anéou. Aquest aparcament està situat a la carretera del coll del Portalet, ja en el vessant francès, just a 1,2 km del coll fronterer. Si arribem des de Sallent de Gállego i Formigal cal que pugem tot el coll del Portalet i un cop entrem a França i comencem a baixar trobarem l’aparcament al cap de 1,2 km a la mateixa carretera a la dreta (costat muntanya).
Hora i punt de finalització:16:00h de la tarda a l'aparcament d'Anéou.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se al refugi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Frontal. Sac-llençol (al refugi hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional). Material individual de seguretat: arnés i casc.
Alimentació:Cal portar l’aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia. El sopar i l’esmorzar ens els proporciona el refugi i estan inclosos en el preu. El pícnic del segon dia no està inclòs en el preu i es pot demanar i adquirir directament al refugi (preu orientatiu: 10-14 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia d'alta muntanya titulat amb llarga experiència a la vall de Tena i a la vall d'Ossau. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· La Vall d’Ossau, la seva història i els seus valors naturals.

· Cultura i història de la Vall de Benasc, terra de frontera, pastors i llegendes.

· La flora i la fauna d'alta muntanya.

· L’alpinisme i els primers exploradors.

· El canvi climàtic als Pirineus.

· La vida als refugis d’alta muntanya i el pirineisme.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Ascensió guiada (guiatge + refugi Pensió) dates programades: 310 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material individual de seguretat (arnés i casc): 25 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia d'alta muntanya titulat).

· L'allotjament al refugi en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· El material tècnic i de seguretat conjunt per a l'ascensió.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt d'inici de la ruta, el pícnic, els consums extres al refugi (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en el refugi...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de 3 persones. En cas de no poder se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups de 4 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

Els preus de l'ascensió en 2 dies en format de grup privat en dates a convenir són els següents:

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 1 persona: 660 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 2 persones: 395 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 3 persones: 310 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material individual de seguretat (arnés i casc): 25 €/persona (IVA inclòs).

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers
· Hotel du POURTALET, Coll del Portalet. www.hotel-pourtalet.com
· Hotel SABOCOS, Panticosa. www.hotelsabocos.es

Als pobles propers de Sallent de Gállego i Panticosa (i en general a tota la Vall de Tena) hi ha una àmplia oferta d’allotjaments de totes les característiques i preus.
Punt de trobada

13:30h del migdia a l´aparcament d´Anéou. Aquest aparcament està situat a la carretera del coll del Portalet, ja en el vessant francès, just a 1,2 km del coll fronterer. Si arribem des de Sallent de Gállego i Formigal cal que pugem tot el coll del Portalet i un cop entrem a França i comencem a baixar trobarem l’aparcament al cap de 1,2 km a la mateixa carretera a la dreta (costat muntanya).

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos AVANZA opera el trajecte Osca - Sallent de Gállego - Formigal amb regularitat i una freqüència diària com a mínim. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (http://aragon.avanzagrupo.com/). Atenció: els horaris i els bitllets no acostumen a estar disponibles fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

L’aparcament d’Anéou està situat al vessant francès de la carretera del coll del Portalet. Concretament està situat a 1,2 km del coll transfronterer, que al seu torn està situat a 7 km del nucli turístic de Formigal. Algunes referències de taxis locals: Taxis Valle de Tena (619 757 550), Taxis Panticosa (664 487 477).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes amb nosaltres!

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).