Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Una ruta màgica que ens descobreix des de totes les perspectives l'espectacular congost que ha modelat el riu Segre durant milions d'anys

El congost de Mu
Ruta guiada.El congost de Mu
Reserva online
Alòs de Balaguer, La Noguera, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

El congost de Mu és un indret natural extraordinari -i sorprenentment poc freqüentat- que ens deixarà meravellats per l'espectacularitat de les grans formacions rocoses que el conformen. L'aigua del Segre ha anat modelant el paisatge calcari durant mil·lennis formant un estret congost que nosaltres descobrirem caminant arran de riu però també des del capdamunt de les cingleres que el defineixen, des d'on gaudirem de vistes inoblidables. Hem dissenyat un recorregut molt singular i variat que ens mostrarà des de totes les perspectives el congost i els molts atractius de l'espai natural protegit de l'Aiguabarreig Segre - Noguera Pallaresa, a la comarca de la Noguera. Una gran ruta ideal per fer i gaudir amb amics, família o en parella!

Recorregut

L'itinerari que us proposem té com a punt d'inici la petita població d'Alòs de Balaguer. Des d'aquest punt caminarem en direcció O per la riba S del riu Segre. Pujarem fins a la cinglera de la serra Carbonera, que ens oferirà vistes espectaculars i que resseguirem fins a una zona amb restes de búnquers i trinxeres. Tot seguit farem un entretingut descens fins arran del riu Segre, que creuarem per un pont penjat. Farem la tornada pel camí de l'interior del congost, passant pels estrets de Mu i la zona d'esbarjo de l'Espadella.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:8:30h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):6:30h aprox.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones acostumades a realitzar caminades de dia complet amb desnivell.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per pistes, corriols i durant un tram progressem sense camí definit. Hi ha un tram de corriol en el que avancem a prop d'una cinglera.
Distància:17 km
Desnivell acumulat:+900m/-900m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:Tot l'any excepte juliol i agost.
Hora i punt de trobada:9:30h del matí al poble d´Alòs de Balaguer. Al costat de la font on comença la pista del congost de Mu. Aquesta font està situada just al costat N de l´únic pont que creua el riu Segre a Alòs de Balaguer.
Hora i punt de finalització:18h a Alòs de Balaguer.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Per la pluja: ponxo/capelina o anorak impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Recomanable: bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (mínim 1,5 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pí­cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb llarga experiència en aquesta ruta. Amplis coneixements en flora, fauna i geografia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El congost de Mu i el riu Segre. · L'espai natural protegit de l'Aiguabarreig Segre - Noguera Pallaresa. · El Prepirineu Central i els Espais Naturals de Ponent. · La flora i la fauna dels massissos calcaris. · Les centrals hidroelèctriques i el pantà de Camarasa.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu: 49 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la realització de la ruta.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, taxis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d´un dia.

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel TERRADETS i Restaurant del LLAC, Cellers. (a 18,4 km)
  • Casa PERDIU - Allotjament Rural, Guàrdia de Noguera. (a 21,0 km)
  • Casa CAL CUARESMA, Isona. (a 23,8 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

9:30h del matí al poble d´Alòs de Balaguer. Al costat de la font on comença la pista del congost de Mu. Aquesta font està situada just al costat N de l´únic pont que creua el riu Segre a Alòs de Balaguer.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè farem interpretació del medi natural -flora, fauna, geografia i geologia- i us explicarem totes les anècdotes i curiositats de la muntanya.
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que passis un dia meravellós i descobreixis els indrets més màgics del Pirineu!
7 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).