Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Descoberta de la bucòlica vall d'Aiguamòg i el meravellós circ lacustre de Colomers, a la zona nord del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Circ i estanys de Colomers
Ruta guiada.Circ i estanys de Colomers
Reserva online
Salardú, Vall d'Aran, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

En aquest itinerari descobrirem la part alta de la vall d'Aiguamòg a l'extrem sud-oest de la Val d'Aran. L'excursió ens mostra un circ glacial granític magnífic que al seu torn allotja un dels majors conjunts lacustres del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. El circ es troba envoltat de coneguts cims com el pic de Ratera, el Tuc de Sendrosa, el Gran Tuc de Colomers, el Tuc de Bergús... tots ells pròxims als 2.900m d'alçada. Es tracta d'una vall amb una riquesa natural extraordinària on podrem delectar-nos amb paisatges magnífics i les aigües cristal·lines dels seus estanys d'alta muntanya!

Recorregut

Comencem l’experiència a l'aparcament dels Banys de Tredòs, des d’on agafem els taxis 4x4 del Parc Nacional que remunten la preciosa vall d’Aiguamòg fins a la seva capçalera, punt on iniciem l’itinerari a peu. Aviat ens endinsem a la zona lacustre de Colomers, amb el grandiós Lac Major de Colomers, el nou refugi de Colomers i el meravellós conjunt de petits estanys d’aigües cristal·lines que anem vorejant i descobrint. Fem el retorn per la vall d’Aiguamòg fins als Banys de Tredòs a peu, caminant entre agradables boscos subalpins i boniques zones de molleres.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:8:00h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):5:00h aprox.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones acostumades a realitzar caminades de dia complet amb desnivell.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: camins, corriols i terreny irregulars.
Distància:10 km
Desnivell acumulat:+475m/-700m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:9:00h del matí a l´aparcament del Parc Nacional dels Banys de Tredòs (per arribar a aquest punt des del poble aranès de Salardú cal fer un tram de 9,4 km per pista asfaltada i pista de terra ben senyalitzat en tot moment).
Hora i punt de finalització:17:00h a l'aparcament dels Banys de Tredòs.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (mínim 1,5 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pí­cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb llarga experiència en aquesta ruta. Amplis coneixements en flora, fauna i geografia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Nacional, la seva història i els seus valors naturals. · Les valls i els estanys d'origen glacial. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · La Vall d'Aran, una vall atlàntica connectada a França.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu: 49 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, taxis...).

· La pujada en taxi 4x4 des dels Banys de Tredòs fins a la capçalera de la vall d'Aiguamòg. Aquest import s'haurà d'abonar directament al taxi (5 €/persona).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d´un dia.

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel DETH PAIS, Salardú. (a 6,21 km)
  • Refugi del GERDAR, Sorpe. (a 9,29 km)
  • Hotel ALBARES***, Vielha. (a 12,0 km)
  • Hotel Restaurant LO PALLER**, València d´Àneu. (a 15,0 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

9:00h del matí a l´aparcament del Parc Nacional dels Banys de Tredòs (per arribar a aquest punt des del poble aranès de Salardú cal fer un tram de 9,4 km per pista asfaltada i pista de terra ben senyalitzat en tot moment).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè farem interpretació del medi natural -flora, fauna, geografia i geologia- i us explicarem totes les anècdotes i curiositats de la muntanya.
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que passis un dia meravellós i descobreixis els indrets més màgics del Pirineu!
5 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).