Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Pugem a una de les muntanyes més populars i mítiques de Catalunya. Una ascensió clàssica i espectacular!

Ascensió a la Gallina Pelada
Ruta guiada.Ascensió a la Gallina Pelada
Reserva online
Fígols, Berguedà, Barcelona
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La Gallina Pelada (2.321m), també coneguda com Cap de Llitzet, és el cim més elevat de la serra d'Ensija, massís format per roques sedimentàries i situat al sud-est del seu germà gran, el Pedraforca, amb qui comparteix bona part del relleu prepirinenc de l'Alt Berguedà. Gràcies a la seva alçada més modesta i al seu relatiu aïllament, la Gallina Pelada és menys freqüentada, i això la converteix en una muntanya molt atractiva! Assolir aquesta cota té com a regal el gaudi d'unes vistes panoràmiques privilegiades que conviden a tornar-hi un i altre cop. A banda de fer cim, l'itinerari que proposem, de tipus circular, conté tots els ingredients per gaudir d'una jornada de muntanya més que memorable!

Recorregut

L'itinerari que us proposem encara el cim de la Gallina Pelada per la seva espectacular cara sud. Sortint des del coll de la Creu de Fumanya, flanquegem la boscosa solana de la serra d'Ensija i ens apropem a l'enrunat mas del Ferrús, situant-nos ja al peu de la ciclòpia Roca Gran del Ferrús. Remuntem la canal Gran fins al pas de l'Estret, des d'on fem el tram més tècnic i dret de l'ascensió, que ens situa al cim de la Roca Blanca, emplaçat ja a la carena cimera. Continuem per aquesta carena fins al cim de la Gallina Pelada. Després de gaudir del cim i recuperar forces, baixem fins al refugi d'Ensija. A continuació abordem un bonic tram pel cor de la serra d'Ensija que ens condueix fins al pla de les Tores i a un ample coll, des d'on fem una divertida baixada pel torrent de les Pedregoses i retornem al coll de la Creu de Fumanya.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:7:00h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):5:00h aprox.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb bona preparació física i acostumades a realitzar caminades de jornada completa amb desnivell.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars i tarteres.
Distància:12 km
Desnivell acumulat:+800m/-800m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:De maig a octubre.
Hora i punt de trobada:9:00h del matí al Pla de la Creu de Fumanya, esplanada situada a la carretera BV-4025, just en el trencall senyalitzat de "Peguera". Arribem al Pla de la Creu de Fumanya després de deixar enrere el petit nucli de Fígols i descartar el trencall cap a Vallcebre. Podem agafar la carretera secundària BV-4025 a l´altura del punt km 108 de la carretera C-16 entre Berga i Guardiola de Berguedà. Concretament cal seguir el trencall que està situat a costat de l´antiga central tèrmica de Cercs en direcció a "Sant Corneli" i "Fígols".
Hora i punt de finalització:16:00h de la tarda al Pla de la Creu de Fumanya.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Per la pluja: ponxo/capelina o anorak impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (recomanem 1,5 - 2 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pí­cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb llarga experiència en aquesta ruta. Amplis coneixements en flora, fauna i geografia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· El massís de la serra d'Ensija i la seva formació geològica.

· El poble abandonat de Peguera i la importància de la mineria a l'Alt Berguedà.

· El mas Ferrús i la Roca Gran del Ferrús.

· La flora i la fauna de mitja i alta muntanya.

· Caracremada, un maqui entre la realitat i la llegenda.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu: 52 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, taxis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d´un dia.

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Càmping REPÒS DEL PEDRAFORCA, Saldes. (a 6,87 km)
  • Hostal CAL FRANCISCÓ, Gósol. (a 11,8 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

9:00h del matí al Pla de la Creu de Fumanya, esplanada situada a la carretera BV-4025, just en el trencall senyalitzat de "Peguera". Arribem al Pla de la Creu de Fumanya després de deixar enrere el petit nucli de Fígols i descartar el trencall cap a Vallcebre. Podem agafar la carretera secundària BV-4025 a l´altura del punt km 108 de la carretera C-16 entre Berga i Guardiola de Berguedà. Concretament cal seguir el trencall que està situat a costat de l´antiga central tèrmica de Cercs en direcció a "Sant Corneli" i "Fígols".

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes del Pirineu amb nosaltres!
4 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

Ascensió al Carlit
Ascensió al Carlit
Montlluís, Alta Cerdanya, França
Diumenge 14 juliol
Dissabte 24 agost
Més datesdetalle
No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).