Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Ascensió a l’emblemàtic Gran Vignemale recorrent les valls del riu Ara i d’Oulettes d’Ossoue: una de les millors rutes d'alta muntanya dels Pirineus!

Ascensió al Vignemale (3 dies)
Ruta guiada.Ascensió al Vignemale (3 dies)
Info / Reserva
Torla, Sobrarb, Osca
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

En aquesta magnífica ascensió pujarem un cim imponent, el Gran Vignemale (3.298m), anomenat també Pique Longue o Comachibosa (a l’Aragó) i que és el pic més alt del gran conjunt de tresmils que integren el massís del Vignemale. A part del gran atractiu de la pròpia ascensió, aquesta ruta en format de tres dies ens regala dues jornades addicionals més que interessantíssimes: en la primera ens endinsem a la magnífica vall del riu Ara i en l’última descobrim la vall d’Oulettes d’Ossoue i el barranc de Bernatuara amb el seu estany homònim. La proposta transcorre per l’interior del Parc Nacional dels Pirineus i de la Reserva de la Biosfera Ordesa-Viñamala. Es tracta d'una ruta ideal per a persones amb una bona preparació física i amb experiència en alta muntanya que volen assolir aquest cim mític fent una ruta inoblidable.

El primer dia farem l’aproximació per la vall del riu Ara fins al refugi d’Oulettes de Gaube des d’on ja podem gaudir d’unes vistes immillorables del massís del Vignemale i de la seva magnífica cara nord. El segon dia farem l’ascensió al cim, gaudint d’unes panoràmiques privilegiades de gran part dels tresmils d’aquest sector del Pirineu durant tota la jornada, i continuarem fins al refugi de Baysellance, el refugi guardat més alt de tot el Pirineu amb els seus 2.650m d’altitud. L’últim dia retornarem a Bujaruelo passant pel Barrage d’Ossoue, la cabana de Lourdes i el puerto de Bernatuara. Així tancarem aquesta ruta circular de 3 dies, una de les propostes d’alta muntanya més autèntiques i impressionants que es poden fer als Pirineus.

Recorregut

· Dia 1: Trobada al refugi de Bujaruelo amb el/la guia. Presentació i revisió de material.

Refugi de Bujaruelo - Refugi d'Oulettes de Gaube.
Distància: 17,7 km | Desnivell: +1.290m/-480m | Temps efectiu: 7:00h | Temps d'activitat: 9:00h

· Dia 2: Refugi d'Oulettes de Gaube - Gran Vignemale (3.298m) - Refugi de Baysellance.
Distància: 12,4 km | Desnivell: +1.450m/-950m | Temps efectiu: 9:00h | Temps d'activitat: 12:00h

· Dia 3: Refugi de Baysellance - Refugi de Bujaruelo.
Distància: 15,8 km | Desnivell: +590m/-1.900m | Temps efectiu: 6:00h | Temps d'activitat: 8:00h

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:3 dies / 2 nits.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivell.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari serà necessari, en alguns punts, haver d'ajudar-nos amb les mans per tal de progressar amb més confiança i seguretat. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:45,9 km
Desnivell acumulat:+3.330m/-3.330m
Grup:màxim 3 persones.
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:8:00h del matí al refugi de Bujaruelo. Per arribar al refugi de Bujaruelo, creuem el poble de Torla i continuem 3 km fins al pont dels Navarros. En aquest punt deixem la carretera i seguim 6,3 km per pista fins a Bujaruelo. Davant del refugi hi ha una esplanada on podem estacionar els vehicles.
Hora i punt de finalització:17:00h de la tarda al refugio de Bujaruelo.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de mitja-canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional). Material individual de seguretat: arnés, casc, piolet i grampons.
Alimentació:Cal portar l’aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Els sopars i els esmorzars ens els proporciona el refugi i estan inclosos en el preu. Els pícnics no estan inclosos en el preu i es poden demanar i adquirir directament als refugis (preu orientatiu: 10-14 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia d'alta muntanya titulat amb gran experiència a la zona. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El massís del Vignemale, la seva història i els seus valors naturals. · Henry Russell i els primers exploradors. · El modelat glacial. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · El canvi climàtic als Pirineus. · La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Ascensió guiada (guiatge + refugi): 495 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material individual de seguretat (arnés, casc, piolet i grampons): 30 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia d'alta muntanya titulat).

· L'allotjament als refugis en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· El material tècnic i de seguretat conjunt per a l'ascensió.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta, els pícnics, els consums extres als refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de 3 persones. En cas de no poder se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups de 4 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

Els preus de l'ascensió en format de grup privat en dates a convenir són els següents:

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 1 persona: 1.025 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 2 persones: 625 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 3 persones: 495 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material individual de seguretat (arnés, casc, grampons i piolet): 30 €/persona (IVA inclòs).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l’activitat és de 3 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 4 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers
· Refugi de BUJARUELO, Torla. www.refugiodebujaruelo.com
· Càmping ORDESA, Torla. www.campingordesa.es
· Allotjament Rural CASA BANDRÉS, Fragen-Torla. www.casabandresordesa.com
· Hotel VILLA DE TORLA, Torla. www.hotelvilladetorla.com
· Hotel ABETOS, Torla. www.hotelabetos.es
Punt de trobada

8:00h del matí al refugi de Bujaruelo. Per arribar al refugi de Bujaruelo, creuem el poble de Torla i continuem 3 km fins al pont dels Navarros. En aquest punt deixem la carretera i seguim 6,3 km per pista fins a Bujaruelo. Davant del refugi hi ha una esplanada on podem estacionar els vehicles.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos AVANZA opera el trajecte Barbastre - Aínsa - Broto amb regularitat i diverses freqüències diàries. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (http://aragon.avanzagrupo.com/). Atenció: els horaris i els bitllets no acostumen a estar disponibles fins a 3-4 setmanes abans de la ruta. Aquesta mateixa companyia també opera el trajecte local Broto - Torla. En aquest cas els bitllets només es poden adquirir al mateix autobús.

Es pot arribar a Barbastre amb autobús des de Saragossa (línia Saragossa - Barbastro) o des de Lleida o Barcelona (línia Barcelona - Lleida - Montsó - Barbastre). Les dues línies també estan operades per la companyia AVANZA).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes amb nosaltres!
2 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).