Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Una ruta preciosa on l'aigua és sempre protagonista i que ens permet descobrir la bonica zona de l'Alta Garrotxa

La vall de Sant Aniol
Ruta guiada.La vall de Sant Aniol
Reserva online
Sadernes, Alta Garrotxa, Girona
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Pocs llocs presenten una diferència tan marcada entre la terra baixa i la terra alta com l'Alta Garrotxa. Si voleu gaudir d'una excursió que combina el senderisme amb la interpretació del territori, la bellesa del paisatge i la presència de l'aigua no us podeu perdre aquesta meravellosa ruta per la vall de Sant Aniol. Una proposta ideal per gaudir de la muntanya en família, amb els amics o en parella!

Recorregut

Començarem la ruta al poble de Sadernes. Des d'aquest punt ens endinsem a la vall de Sant Aniol avançant pel costat del riu. Aviat ens veurem envoltats pels grans penya-segats calcaris, la frondositat dels boscos d'alzines i el verd intens de la ribera: freixes, oms, avellaners, castanyers,... De camí cap al refugi i l'ermita de Sant Aniol d'Aguja, agafarem consciència de l'escenari sublim que ens envolta, un autèntic santuari natural que cal conèixer, estimar i protegir. El recorregut s'animarà amb un conjunt de ponts antics i nous, i descobrirem coves, balmes i gorgs fins arribar finalment a l'ermita de Sant Aniol. La tornada a Sadernes la farem pel camí del Salt de la Núvia, un corriol que avança per la cornisa de la muntanya i que ens oferirà unes vistes magnífiques de tota la vall de Sant Aniol.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:8:00h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):6:00h aprox.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones acostumades a realitzar caminades de jornada completa.
Dificultat tècnica:Baixa.
Distància:17,5 km
Desnivell acumulat:+430m/-430m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:D'abril a novembre.
Hora i punt de trobada:9:30h del matí a la porta del Restaurant - Hostal de Sadernes. Uns metres més enllà de l´hostal i de l´església hi ha l´aparcament habilitat de Sadernes, és un aparcament gran on es poden estacionar els vehicles.
Hora i punt de finalització:17:30h de la tarda a Sadernes.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Per la pluja: ponxo/capelina o anorak impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Recomanable: bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (mínim 1,5 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pí­cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb llarga experiència en aquesta ruta. Amplis coneixements en flora, fauna i geografia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· L'Alta Garrotxa i els seus valors naturals. · L'ermita i el refugi de Sant Aniol. · La flora i la fauna de l'Alta Garrotxa. · La llegenda del Salt de la Núvia.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu: 49 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, taxis...).

· L'aparcament a Sadernes (si la ruta es realitza en una data en la que l'aparcament és de pagament). La reserva de la plaça d'aparcament es pot realitzar des d'aquesta pàgina (des de Rutes Pirineus t'enviarem un recordatori abans de la ruta).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d´un dia.

Allotjaments propers
· Càmping MONTAGUT, Montagut. www.campingmontagut.com
· Allotjament Rural VALLMAJOR, Vallmajor. www.vallmajor.com
· Hostal ALTA GARROTXA, Tortellà. www.hotelaltagarrotxa.com
· Hotel Rural CAN SEROLA, Sales de Llierca. www.canserola.com
Punt de trobada

9:30h del matí a la porta del Restaurant - Hostal de Sadernes. Uns metres més enllà de l´hostal i de l´església hi ha l´aparcament habilitat de Sadernes, és un aparcament gran on es poden estacionar els vehicles.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè farem interpretació del medi natural -flora, fauna, geografia i geologia- i us explicarem totes les anècdotes i curiositats de la muntanya.
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que passis un dia meravellós i descobreixis els indrets més màgics del Pirineu!
13 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

El congost de Mu
El congost de Mu
Alòs de Balaguer, La Noguera, Lleida
Dissabte 2 novembre
Més datesdetalle
No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).