Caminem per l'encisador sector oriental del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Estany de Sant Maurici
Ruta guiada.Estany de Sant Maurici
Informació
Espot, Pallars Sobirà, Lleida
Disposem d'un protocol de seguretat que seguim en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Seguim fent Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

L'estany de Sant Maurici i els cims dels Encantats, emplaçats al cor del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, són un dels més bells paisatges dels Pirineus. En aquesta ruta descobrirem alguns dels indrets que caracteritzen aquest relleu abrupte i captivador, com el Salt de Ratera, l'estany de Ratera o les màgiques molleres de l'Estanyola de Ratera. Obtindrem panoràmiques espectaculars des del mirador de l'Estany i caminarem per ombrívols boscos subalpins de pi negre i avet amb bonics exemplars de bedoll, moixera de guilla, trèmol i atapeïts sotaboscos de neret i nabinera. Una ruta per repetir les quatre estacions de l'any!

Recorregut

A Espot agafarem el servei de taxis 4x4 del Parc Nacional fins a l'estany de Sant Maurici. Començarem la ruta vorejant aquest estany per la seva riba nord a través d'un sender que ens enlaira fins al Salt de Ratera, a la solana de la vall. Seguim fins a l'estany de Ratera i l'estanyola de Ratera, punt des d'on accedim al mirador de l'Estany. Passem a l'obaga de la vall i davallem novament als voltants de l'estany de Sant Maurici. Els taxis 4x4 del Parc Nacional ens retornen fins a Espot.

Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:7:00h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):2:30h aprox.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones acostumades a realitzar caminades de dia.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: camins, corriols i terreny irregulars.
Distància:6,5 km
Desnivell acumulat:+300m/-300m
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:9:00h del matí a Espot, a l´aparcament que hi ha al costat de l´oficina dels taxis 4x4 del Parc Nacional. Des d´aquest punt ens desplaçarem amb els taxis 4x4 del Parc Nacional fins a l´estany de Sant Maurici (30 minuts).
Hora i punt de finalització:16:00h de la tarda a Espot.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (mínim 1,5 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pí­cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb llarga experiència en aquesta ruta. Amplis coneixements en flora, fauna i geografia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· El Parc Nacional, la seva història i els seus valors naturals. · Les valls i els estanys d'origen glacial. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · La llegenda dels Encantats. · La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu
En cas d'anul·lació per covid-19 et mantindrem el 100% de l'import en dipòsit sense caducitat i bescanviable en qualsevol ruta, data o producte de Rutes Pirineus. Consulta la política completa d'anul·lacions i canvis a les nostres condicions per sortides organitzades d'un dia.

Preu del guiatge: 42 euros/persona (IVA inclòs).

El preu del guiatge inclou la planificació i preparació de la ruta, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat) i l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

Atenció!: El preu NO inclou la pujada i la baixada en taxi 4x4 entre Espot i l'estany de Sant Maurici. Aquest import s'haurà d'abonar directament al taxi (Adults 10,50 euros, Jubilats 9,10 euros, Nens 6,50 euros).

Nota: Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari de reserva o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Pots consultar les condicions generals d'anul·lació i canvi i les condicions específiques d'anul·lació per motius derivats de la covid-19 en el següent enllaç: condicions sortides organitzades d'un dia.

Allotjaments propers recomanats

Si t'allotges en algun d'aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hostal CASA PALMIRA, Espot. (a 0,11 km)
  • Hotel SAURAT***, Espot. (a 0,11 km)
  • MÓNNATURA PIRINEUS, Son. (a 4,83 km)
  • Hotel Apartaments TRAINERA, Esterri d´Àneu . (a 6,14 km)
  • Hotel Restaurant LO PALLER**, València d´Àneu. (a 6,66 km)
  • Refugi del GERDAR, Sorpe. (a 8,15 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

9:00h del matí a Espot, a l´aparcament que hi ha al costat de l´oficina dels taxis 4x4 del Parc Nacional. Des d´aquest punt ens desplaçarem amb els taxis 4x4 del Parc Nacional fins a l´estany de Sant Maurici (30 minuts).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè farem interpretació del medi natural -flora, fauna, geografia i geologia- i us explicarem totes les anècdotes i curiositats de la muntanya.
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que passis un dia meravellós i descobreixis els indrets més màgics del Pirineu!
4 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).