Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Mítica travessa circular de 7 etapes d'alta muntanya que enllaça el Pirineu aragonès més occidental amb el Bearn francès

La Senda de Camille (7 etapes)
Ruta guiada.La Senda de Camille (7 etapes)
Info / Reserva
Canfranc, Jacetània, Osca
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La Senda de Camille és la gran travessa amb majúscules del Pirineu occidental abans que les muntanyes de la serralada comencin a perdre alçada en el seu camí cap a l'Atlàntic. Un Pirineu espectacular marcat pels capricis de les roques sedimentàries, amb cims escultòrics com l'Aspe (2.640m), el Bisaurín (2.670m) o el Castillo d'Acher (2.384m), valls amb catifes de boscos subalpins i montans -com la famosa Selva de Oza- colls panoràmics, prats de pastura, rius frescals i, fins i tot, diversos estanys d'origen glacial com, per exemple, el preciós Ibón d'Estanés.

La travessa té un total de 110 km i més de 7.000m de desnivell positiu acumulat. És de tipus circular i està estructurada en 7 etapes de llargues distàncies i forts desnivells que connecten refugis d'alta muntanya i albergs i que ens ocuparan tota la jornada. No obstant, durant el dia tindrem temps per aturar-nos a descansar, admirar les vistes, sentir la màgia dels boscos, fer les fotos de rigor i delectar-nos amb els pícnics que ens proporcionarà cada refugi on haguem fet nit.

Set etapes movent-nos per un territori bellíssim i feréstec a cavall de les valls aragoneses més occidentals d'Aísa, Osia, Echo i Ansó i de les franceses Aspe i Lescun, i coneixent a fons el Parc Natural de les Valls Occidentals i el seu veí transfronterer, el Parc Nacional dels Pirineus.

Recorregut

· Dia 1. Trobada a les 19h a l'alberg Aysa, situat al mateix coll de Somport. Trobada amb la resta del grup i el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació de la travessa, sopar i dormir.

· Dia 2. Etapa 1 - A pas de pelegrins per la vall d’Aspe. Coll de Somport (Alberg Aysa) - Bosc de Sansanet - Bosc d’Espelunguère - Coll de Lapachouaou - Llac d’Arlet (Refugi d’Arlet).
  Distància: 18,9 km | Desnivell: +1.150m / -780m | Temps efectiu: 7h | Temps d'activitat: 8-9h

· Dia 3. Etapa 2 - Grans panoràmiques del Midi d’Ossau. Llac d’Arlet (Refugi d’Arlet) - Coll de Saoubathou - Port de lo Palo - Labrenère - Lescun (Camping Auberge Lauzart)..
  Distància: 19,5 km | Desnivell: +520m / -1.640m | Temps efectiu: 7:30h | Temps d'activitat: 8:30-9:30h

· Dia 4. Etapa 3 - Sota la mirada del Petrechema. Lescun (Camping Auberge Lauzart) - Mazouza - Ansabère - Coll de Petrechema - Foyas del Ingeniero - Refugi de Linza.
  Distància: 16,6 km | Desnivell: +1.290m/-790m | Temps efectiu: 6-7h | Temps d'activitat: 8-9h

· Dia 5. Etapa 4 - Entre valls: d’Ansó a Hecho. Refugi de Linza - Paso del Caballo - Plana de Diego - Foyas de Gamueta - Pas de Anzotiello - Selva de Oza (càmping i alberg Selva de Oza).
  Distància: 15,3 km | Desnivell: +800m/-1.050m | Temps efectiu: 6-7h | Temps d'activitat: 8-9h

· Dia 6. Etapa 5 - Les muralles del Castillo de Acher. Selva de Oza (càmping i alberg Selva de Oza) - Refugi d'Acher - Achar de los Hombres - Foya de Secús - Refugi de Gabardito.
Distància: 15,3 km | Desnivell: +1.300m/-1.040m | Temps efectiu: 7h | Temps d'activitat: 9h

· Dia 7. Etapa 6 - El gegant Bisaurín. Refugi de Gabardito - Salto la Vieja - Coll de Foratón - Pic Bisaurín (2.670m) - Coll de Foratón - Refugi de Lizara.
Distància: 13 km | Desnivell: +1.330m/-1.134m | Temps efectiu: 6-7h | Temps d'activitat: 8-9h

· Dia 8. Etapa 7 - La màgica vall de Sarrios. Refugi de Lizara - Paúl de Bernera - Vall dels Sarrios - Ibón d'Estanés - Bosc de Las Hayas - Coll de Somport.
  Distància: 17,4 km | Desnivell: +1.070m/-980m | Temps efectiu: 7h | Temps d'activitat: 9h

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:8 dies - 7 nits - 7 etapes.
Exigència física:Notable. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència i que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per un coll de 2.000m d'altitud. Es recomana haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:116 km
Desnivell acumulat:+7.400m/-7.400m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:Estiu i principis de tardor.
Hora i punt de trobada:19h de la tarda a la recepció de l´alberg Aysa, situat just al coll de Somport, a la frontera Espanya-França.
Hora i punt de finalització:17h de la tarda al coll de Somport.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Els sopars i els esmorzars ens els proporcionen els refugis i estan inclosos en el preu. Els pícnics no estan inclosos en el preu i es poden demanar i adquirir directament als refugis (preu orientatiu: 10-14 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència als Pirineus. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Natural de les Valls Occidentals, la seva història i els seus valors. · La flora, la fauna i la geologia dels Pirineus occidentals. · La morfologia glacial al Pirineu occidental. · La reintroducció de l'os bru als Pirineus. · El canvi climàtic als Pirineus. · Les valls i els colls fronterers i com les han afectat el pastoralisme, el contraban i les guerres.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 21 dies (guiatge + refugis): 879 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugis): 976 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 21 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament als refugis en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

· El paquet de benvinguda de la Senda de Camille (inclou: el mapa oficial, una guia explicativa del recorregut, un porta mapes, un sac-llençol, la targeta de pas per segellar a cada refugi i, en acabar la travessa, una samarreta exclusiva de La Senda de Camille).

El preu no inclou:

· El desplaçament fins a Somport, els pícnics, els consums extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers
· Albergue AYSA, Somport (punt d'inici de la ruta). www.albergueaysa.com
· Hotel OROEL, Jaca. www.hoteloroeljaca.com
Canfranc i Jaca són dues poblacions turístiques amb una àmplia oferta d'allotjaments de totes les característiques i nivells de preu.
Punt de trobada

19h de la tarda a la recepció de l´alberg Aysa, situat just al coll de Somport, a la frontera Espanya-França.

Accés amb transport públic

La Mancomunidad del Alto Valle de Aragón ofereix una línia d'autobús Jaca - Canfranc - Somport - Astún amb 5 freqüències diàries: www.mavaragon.es/horarios-autobus-jaca-astun/

El trajecte d'autobús fins a Somport (punt de trobada de la ruta) és d'aproximadament 10 minuts des de Canfranc i de 30 minuts des de Jaca. L'abonament del bitllet es realitza directament a l'autobús. Recomanem enllaçar amb aquest autobús o bé a Jaca o bé a Canfranc, poblacions que estan ben comunicades amb les principals ciutats d'Aragó i d'Espanya.

Per arribar a Jaca o Canfranc amb tren cal agafar la línia de trens regional "Zaragoza Delicias - Huesca - Sabiñánigo - Jaca - Canfranc" i que té un mínim de 2 freqüències diàries. Més informació: www.renfe.com (atenció, els horaris exactes no estan disponibles a la web de Renfe fins poques setmanes abans de la data de viatge).

Al seu torn, es pot arribar a l'estació de "Zaragoza Delicias" amb qualsevol tren AVE o de llarg recorregut que hi faci parada. Més informació: www.renfe.com.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
6 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).