Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Ens iniciem en les tècniques bàsiques de progressió per crestes. Una disciplina emocionant i molt agraïda per gaudir de l’alta muntanya!

Curs d´iniciació a les crestes (2 dies)
Ruta guiada.Curs d'iniciació a les crestes (2 dies)
Info / Reserva
Sant Joan de les Abadesses, Ripollès, Girona
PER QUÈ FER AQUEST CURS?

Aquest curs d'iniciació a les crestes de 2 dies ens permetrà conèixer les tècniques necessàries i dotar-nos dels coneixements bàsics per superar amb total seguretat itineraris complexos per terrenys de crestes. Realitzarem el curs a l'Alt Ripollès, un terreny de joc ideal per aquesta disciplina i donant-nos molta flexibilitat per tal de poder seleccionar les millors ubicacions per fer la formació més teòrica i la posterior part pràctica del curs.

El primer dia del curs anirem a Ogassa i el dedicarem a desenvolupar gran part dels continguts. Els posarem en pràctica fent diversos tallers, maniobres i exercicis específics (asseguraments, ràpels...) en una zona de fàcil accés. El segon dia del curs anirem o bé a l’àrea d'Ulldeter o bé a Rasos de Peguera i realitzarem un recorregut per cresta en el que practicarem tots els conceptes treballats prèviament el primer dia.

Es tracta d'un curs ideal per a persones amb certa experiència en recorreguts de muntanya o d'alta muntanya que volen anar un pas més enllà realitzant itineraris de dificultat tècnica moderada en els quals -normalment per poder assolir un cim- cal superar trams exposats per terrenys escarpats i amb precipicis. Un cop finalitzat el curs, tindràs els coneixements necessaris per poder fer recorreguts en crestes de dificultat baixa i mitjana de forma autònoma amb seguretat i tècnica.

Els recorreguts en crestes és un tipus d’activitat molt emocionant i agraïda per fer a l’alta muntanya i poder assolir cims espectaculars!

Contingut del curs

- Conèixer el material específic.
- Assegurar a un primer i un segon de cordada.
- Tècnica d’assemblatge.
- Escalar de primer.
- Material flotant: friends, tascons...
- Ràpel auto-assegurat.
- Seguretat en muntanya.
- Ressenyes.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:2 dies.
Exigència física:Mitjana. Curs adequat per a persones que practiquen esport i fan sortides a la muntanya amb freqüència.
Dificultat tècnica:Curs d'iniciació a les crestes. No es requereix experiència prèvia en escalada en cresta. Si que es necessita experiència prèvia en alta muntanya estival i estar familiaritzat en recorreguts una mica tècnics i amb grimpades.
Grup:màxim 6 persones.
Època recomanable:Finals de primavera i inicis de tardor.
Hora i punt de trobada:8h a Sant Joan de les Abadesses (al bar Peret: plaça de l’Estació, 7). Des d’aquest punt ens dirigirem amb vehicles particulars a la zona més adequada per realitzar el primer dia del curs.
Hora i punt de finalització:De 8h a 17h (els dos dies).
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar el curs: jaqueta impermeable, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, 2 parells de guants, braga i gorro. Botes de muntanya (recomanable calçat una mica rígid). Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada i funda impermeable per la motxilla. Material tècnic individual: casc, arnés, 5 mosquetons de seguretat per assegurar (mínim 2 han de ser del tipus HMS en forma de pera), 2 bagues de 120 cm de llarg i uns 13 mm d’amplada (anells de cinta de Dyneema), 3 cintes exprés (d’uns 20 cm de llarg), cordino de 6 mm x 2 m i cassoleta tipus Reverso.
Per resoldre dubtes en relació al material tècnic individual que cada participant ha de portar, el dilluns abans del cap de setmana del curs es farà una sessió online d'assessorament (19h a 19:45h aprox.).
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pels dos dies.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia d'alta muntanya titulat amb gran experiència en formació de crestes i escalada.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu del curs: 170 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació del curs i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans del curs.

· La realització del curs (guia d'alta muntanya titulat).

· El material tècnic i de seguretat conjunt per al curs.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· L'allotjament, els desplaçaments, begudes i menjars, les despeses ocasionades per l'abandonament del curs per qualsevol motiu, el material tècnic individual.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de 3 persones. En cas de no poder se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups de 4 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

Els preus del curs de 2 dies en format de grup privat en dates a convenir són els següents:

· Preu del curs format privat grup de 1 persona: 600 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 2 persones: 330 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 3 persones: 235 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 4 persones: 190 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 5 persones: 170 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 6 persones: 150 €/persona (IVA inclòs).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 5 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers
· Alberg RUTA DEL FERRO, Sant Joan de les Abadesses. www.rutadelferro.com
· Hotelet de SANT JOAN, Sant Joan de les Abadesses. hoteletdestjoan.com
· Hotel LA TROBADA, Ripoll. latrobadahotel.com
· Hostal LA PLACETA, Camprodon. www.laplacetacamprodon.com
· Càmping VALL DE CAMPRODON, Camprodon. www.valldecamprodon.net
Punt de trobada

8h a Sant Joan de les Abadesses (al bar Peret: plaça de l’Estació, 7). Des d’aquest punt ens dirigirem amb vehicles particulars a la zona més adequada per realitzar el primer dia del curs.

5 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).