Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Ens iniciem en les tècniques bàsiques de progressió per crestes. Una disciplina emocionant i molt agraïda per gaudir de l’alta muntanya!

Curs d´iniciació a les crestes (2 dies)
Ruta guiada.Curs d'iniciació a les crestes (2 dies)
Info / Reserva
Sant Joan de les Abadesses, Ripollès, Girona
PER QUÈ FER AQUEST CURS?

Aquest curs d'iniciació a les crestes de 2 dies ens permetrà conèixer les tècniques necessàries i dotar-nos dels coneixements bàsics per superar amb total seguretat itineraris complexos per terrenys de crestes. Realitzarem el curs a l'Alt Ripollès, un terreny de joc ideal per aquesta disciplina i donant-nos molta flexibilitat per tal de poder seleccionar les millors ubicacions per fer la formació més teòrica i la posterior part pràctica del curs.

El primer dia del curs anirem a Ogassa i el dedicarem a desenvolupar gran part dels continguts. Els posarem en pràctica fent diversos tallers, maniobres i exercicis específics (asseguraments, ràpels...) en una zona de fàcil accés. El segon dia del curs anirem o bé a l’àrea d'Ulldeter o bé a Rasos de Peguera i realitzarem un recorregut per cresta en el que practicarem tots els conceptes treballats prèviament el primer dia.

Es tracta d'un curs ideal per a persones amb certa experiència en recorreguts de muntanya o d'alta muntanya que volen anar un pas més enllà realitzant itineraris de dificultat tècnica moderada en els quals -normalment per poder assolir un cim- cal superar trams exposats per terrenys escarpats i amb precipicis. Un cop finalitzat el curs, tindràs els coneixements necessaris per poder fer recorreguts en crestes de dificultat baixa i mitjana de forma autònoma amb seguretat i tècnica.

Els recorreguts en crestes és un tipus d’activitat molt emocionant i agraïda per fer a l’alta muntanya i poder assolir cims espectaculars!

Contingut del curs

- Conèixer el material específic.
- Assegurar a un primer i un segon de cordada.
- Tècnica d’assemblatge.
- Escalar de primer.
- Material flotant: friends, tascons...
- Ràpel auto-assegurat.
- Seguretat en muntanya.
- Ressenyes.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:2 dies.
Exigència física:Mitjana. Curs adequat per a persones que practiquen esport i fan sortides a la muntanya amb freqüència.
Dificultat tècnica:Curs d'iniciació a les crestes. No es requereix experiència prèvia en escalada en cresta. Si que es necessita experiència prèvia en alta muntanya estival i estar familiaritzat en recorreguts una mica tècnics i amb grimpades.
Època recomanable:Finals de primavera i inicis de tardor.
Grup:màxim 6 persones
Hora i punt de trobada:8h a Sant Joan de les Abadesses (al bar Peret: plaça de l’Estació, 7). Des d’aquest punt ens dirigirem amb vehicles particulars a la zona més adequada per realitzar el primer dia del curs.
Hora i punt de finalització:De 8h a 17h (els dos dies).
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar el curs: jaqueta impermeable, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, 2 parells de guants, braga i gorro. Botes de muntanya (recomanable calçat una mica rígid). Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada i funda impermeable per la motxilla. Material tècnic individual: casc, arnés, 5 mosquetons de seguretat per assegurar (mínim 2 han de ser del tipus HMS en forma de pera), 2 bagues de 120 cm de llarg i uns 13 mm d’amplada (anells de cinta de Dyneema), 3 cintes exprés (d’uns 20 cm de llarg), cordino de 6 mm x 2 m i cassoleta tipus Reverso.
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pels dos dies.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia d'alta muntanya titulat amb gran experiència en formació de crestes i escalada.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu del curs: 170 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació del curs i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans del curs.

· La realització del curs (guia d'alta muntanya titulat).

· El material tècnic i de seguretat conjunt per al curs.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· L'allotjament, els desplaçaments, begudes i menjars, les despeses ocasionades per l'abandonament del curs per qualsevol motiu, el material tècnic individual.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de 3 persones. En cas de no poder se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups de 4 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

Els preus del curs de 2 dies en format de grup privat en dates a convenir són els següents:

· Preu del curs format privat grup de 1 persona: 600 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 2 persones: 330 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 3 persones: 235 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 4 persones: 190 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 5 persones: 170 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 6 persones: 150 €/persona (IVA inclòs).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 5 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers
· Alberg RUTA DEL FERRO, Sant Joan de les Abadesses. www.rutadelferro.com
· Hotelet de SANT JOAN, Sant Joan de les Abadesses. hoteletdestjoan.com
· Hotel LA TROBADA, Ripoll. latrobadahotel.com
· Hostal LA PLACETA, Camprodon. www.laplacetacamprodon.com
· Càmping VALL DE CAMPRODON, Camprodon. www.valldecamprodon.net
Punt de trobada

8h a Sant Joan de les Abadesses (al bar Peret: plaça de l’Estació, 7). Des d’aquest punt ens dirigirem amb vehicles particulars a la zona més adequada per realitzar el primer dia del curs.

1 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).