Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Viurem l'experiència de ser autosuficients a la muntanya endinsant-nos en una de les regions més salvatges del Pallars: el territori de l'os

Autosuficient - Territori os (4 dies)
Ruta guiada.Autosuficient - Territori os (4 dies)
Informació
Isil, Pallars Sobirà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta ruta de quatre dies en autonomia ens permetrà allunyar-nos de les zones més concorregudes i endinsar-nos en una de les regions més salvatges del Pallars: el territori de l'os. Viurem l'experiència de ser autosuficients a la muntanya. Amb els nostres guies, que viuen a les Valls d'Àneu, interpretarem el paisatge i l'entorn del Parc Natural de l'Alt Pirineu, i caminarem a través del temps, des de la societat de muntanya autosuficient fins a l'actualitat, amb el retorn de l'os.

El primer dia sortirem del bucòlic poble d'Isil i pujarem pel camí d'Airoto fins als estanys. En aquest indret privilegiat passarem la tarda, amb l'opció de fer algun cim proper, i muntarem el nostre campament. El segon dia serà un dia de contrastos, primer pujarem al coll d'Airoto i entre arestes granítiques baixarem cap a les valls ramaderes del Ras i Cireres. Després, per acabar la jornada, ens endinsarem en una de les avetoses més frondoses del Pallars i, a través del camí de Sauquers, arribarem fins al refugi del Fornet, on passarem la nit.

El tercer dia deixarem l'acollidor refugi i seguirem el traçat de l'Alta Ruta Pirenaica per la vall de Pilàs. Assolint la collada del Montroig, el paisatge esdevindrà mineral i majestuós. Per acabar la jornada, plantarem les tendes en un magnífic paratge pirinenc a la vall del Nyiri. El quart dia de ruta ens portarà a la feréstega vall de Cardós, on descobrirem els estanys d'origen glacial de la Gallina i el cim del Ventolau. Finalment, baixarem al fons de vall on ens esperarà un taxi que ens retornarà a Isil.

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Isil amb el guia. Presentació de la ruta i revisió de material.

Poble d'Isil - Estany d'Airoto.

Distància: 5 km | Desnivell: +1.080m/-0m | Temps efectiu: 3:45h | Temps d'activitat: 5:45h.

· Dia 2: Estany d'Airoto - Refugi del Fornet.

Distància: 13 km | Desnivell: +750m/-1.500m | Temps efectiu: 7h | Temps d'activitat: 9h.

· Dia 3: Refugi del Fornet - Estanyet de Tartera.

Distància: 8 km | Desnivell: +1.300m/-300m | Temps efectiu: 7h | Temps d'activitat: 9h.

· Dia 4: Estanyet de Tartera - Poble de Tavascan.

Distància: 16,5 km | Desnivell: +400m/-1.700m | Temps efectiu: 7h | Temps d'activitat: 9h.

Des de Tavascan, retorn fins a Isil amb taxi.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:4 dies - 3 nits
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de més d'un dia amb desnivells importants amb motxilla. Es recomana haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya a més de 2.500m d'altitud. Es recomana haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:42,5 km
Desnivell acumulat:+3.500m/-3.500m
Grup:màxim 7 persones.
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:8:30h del matí a la plaça de l´església d´Isil.
Hora i punt de finalització:17:30h de la tarda a Isil.
Material individual imprescindible:La clau dels trescs en autonomia consisteix en portar el material imprescindible sense deixar-nos res important. En aquest sentit és imprescindible prioritzar el material lleuger i poc voluminós. És necessari portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, buff i gorro. Una muda de roba de recanvi per a canviar-se. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya amb força capacitat (45 litres mínim). Frontal o llanterna. Sac de dormir (a poder ser lleuger i poc voluminós) i màrfega. Tenda de campanya individual. Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional).
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel dinar del primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). La resta de sopars, esmorzars i dinars els proporcionem des de l'organització. Si tens alguna al·lèrgia, si us plau comunica'ns-ho en el moment de fer la reserva.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat (UIMLA) resident a les Valls d'Àneu. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· Territori os: reintroducció d'aquesta espècie als Pirineus. Hàbitat i costums. · Pallars profund: vida i tradicions dels pobles d'alta muntanya. · Història d'una zona transfronterera: moviments migratoris a través dels passos de muntanya. · El Parc Natural de l'Alt Pirineu, l'espai protegit més gran de Catalunya. · Ruta autosuficient: com planificar i desenvolupar una activitat amb autonomia.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total: 458 euros/persona (IVA inclòs).

· Lloguer tenda de campanya individual i màrfega: 20 euros/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació, preparació i intendència de la ruta.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· Els sopars, dinars i esmorzars (excepte el dinar del primer dia).

· L'allotjament de la 2a nit al refugi del Fornet (pernoctació, sopar i esmorzar).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins a Isil, els consums extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

 • Hotel Restaurant LO PALLER**, València d´Àneu. (a 5,38 km)
 • Refugi del GERDAR, Sorpe. (a 5,90 km)
 • Hotel Apartaments TRAINERA, Esterri d´Àneu . (a 6,73 km)
 • NOU CÀMPING La Guingueta d'Àneu, La Guingueta d´Àneu. (a 10,3 km)
 • Hotel SAURAT***, Espot. (a 11,4 km)
 • Hostal CASA PALMIRA, Espot. (a 11,5 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

RUTES PIRINEUS disposa d´acords amb alguns allotjaments de la zona. Si estàs interessat en incloure la nit abans i/o la nit després de la ruta en un establiment de la zona, fes-nos-ho saber i t´enviarem informació perquè ho puguis valorar.

Punt de trobada

8:30h del matí a la plaça de l´església d´Isil.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos ALSA opera els trajectes Barcelona - Sort - Esterri d'Àneu i Lleida - Sort - Esterri d'Àneu amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (www.alsa.es). Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Per arribar a Isil (punt de trobada amb el grup de RUTES PIRINEUS) des d'Esterri d'Àneu, hi ha un servei local que enllaça Esterri amb els diversos nuclis de la vall d'Isil fins a Alòs d'Isil. Més informació en aquesta web: mou-te.gencat.cat.

Per què amb Rutes Pirineus?
 • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
 • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
 • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
 • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
 • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
1 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).