Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Magnífica travessa circular de 3 dies que fa la volta completa al majestuós massís de l'Aneto-Maladeta

Tour de la Maladeta-Aneto (3 dies)
Ruta guiada.Tour de la Maladeta-Aneto (3 dies)
Info / Reserva
Benasc, Ribagorça, Osca
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Durant tres magnífics dies, la travessa Maladeta-Aneto ens permet fer la volta completa al massís homònim que domina tota la capçalera de la Vall de Benasc dins del Parc Natural Posets-Maladeta. Aquest massís conté més d’una quinzena de cims que superen els 3.000m d’alçada, entre ells el majestuós Aneto, que amb els seus 3.404m és el pic més alt dels Pirineus. L’itinerari que proposem recorre de manera gradual diverses altituds i entorns de muntanya: fons de valls amb boscos de ribera, el naixement de rius importants com l’Éssera, esplendoroses pinedes, prats alpins pirinencs, valls i circs amb les restes dels últims glaciars que sobreviuen als Pirineus, estanys d’aigües gèlides i cristal·lines, salvatges colls de muntanya amb vistes privilegiades...

Comencem la travessa al Plan de Senarta des d’on remuntem el riu Éssera passant pels coneguts plans de Llanos del Hospital -punt de pas històric per la seva proximitat amb la frontera- i arribant fins a la Besurta, on ens desviem fins al refugi de la Renclusa, on fem la primera nit. El segon dia baixem fins als tranquils Plans d’Aigüalluts des d’on ascendim per la bonica vall de Barrancs fins al punt més alt de la travessa, l’impressionant i panoràmic coll de Salenques, a 2.809m d’altitud. Continuem fins al modern refugi de Llauset, que situat a 2.425m, és el refugi més alt del Pirineu aragonès. L’últim dia fem ruta enllaçant diversos petits estanys d’alta muntanya de gran bellesa, com els de Coma Arnau, de Ballibierna i de Llosars, i acabem l’itinerari a peu al pont de Coronas. Punt estratègic on agafem l’autobús llançadora del Parc Natural que ens retorna per pista fins al Plan de Senarta, tancant així la volta al massís.

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Benasc amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació i revisió de material. Desplaçament fins al Plan de Senarta.

Plan de Senarta - Refugi de la Renclusa.
  Distància: 14 km | Desnivell: +900m/-130m | Temps efectiu: 4:45h | Temps d'activitat: 6:45h.

· Dia 2: Refugi de la Renclusa - Refugi de Llauset.
  Distància: 14,6 km | Desnivell: +1.170m/-910m | Temps efectiu: 7:45h | Temps d'activitat: 10:30h.

· Dia 3: Refugi de Llauset - Pont de Coronas.
  Distància: 8,9 km | Desnivell: +490m/-955m | Temps efectiu: 5:00h | Temps d'activitat: 7:00h.
Enllaç Pont de Coronas - Plan de Senarta amb l’autobús llançadora del Parc Natural.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:3 dies - 2 nits.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants. Es recomana haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya a més de 2.800m d'altitud i de manera ocasional pot ser necessari que ens haguem d’ajudar amb les mans per tal de progressar amb més confiança i seguretat en alguns punts concrets. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:37,5 km
Desnivell acumulat:+2.560m/-1.995m
Grup:màxim 8 persones.
Època recomanable:De juliol a setembre.
Hora i punt de trobada:9 h a Benasc (a l´entrada del poble davant de la botiga Barrabés, que està situada entrant a mà dreta). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins al Plan de Senarta.
Hora i punt de finalització:16:45 h de la tarda al Plan de Senarta.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Cal portar l’aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Els sopars i els esmorzars ens els proporcionen els refugis i estan inclosos en el preu. Els pícnics no estan inclosos en el preu i es poden demanar i adquirir directament als refugis (preu orientatiu: 10-14 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Natural Posets-Maladeta. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Posets, la Maladeta i el parc natural, la seva història i els seus valors. · Les valls i els llacs d'origen glacial. · El canvi climàtic als Pirineus. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 15 dies (guiatge + refugis): 339 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugis): 376 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 15 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament als refugis en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins a Benasc, els pícnics, els consums extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

· El desplaçament amb l’autobús llançadora del Parc Natural entre el Pont de Coronas i el Plan de Senarta (últim dia). El preu és de 18 €/persona i cal abonar-lo directament a l’autobús en efectiu (recomanem portar l'import exacte o molt aproximat).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel ARAGÜELLS**, Benasque. (a 0,03 km)
  • Hotel CIRIA***, Benasque. (a 0,05 km)
  • Càmping LA BORDA D'ARNALDET, Sesué. (a 6,68 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

RUTES PIRINEUS disposa d´acords amb alguns allotjaments de la zona. Si estàs interessat en incloure la nit abans i/o la nit després de la ruta en un establiment de la zona, fes-nos-ho saber i t´enviarem informació perquè ho puguis valorar.

Punt de trobada

9 h a Benasc (a l´entrada del poble davant de la botiga Barrabés, que està situada entrant a mà dreta). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins al Plan de Senarta.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos AVANZA opera el trajecte Saragossa - Osca - Barbastro - Aínsa - Benasc amb regularitat i diverses freqüències diàries. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (http://aragon.avanzagrupo.com/). Atenció: els horaris i els bitllets no acostumen a estar disponibles fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Es pot enllaçar amb aquesta línia que ens portarà fins a Benasc a les principals ciutats del seu trajecte:
· Es pot arribar a Saragossa des de les principals capitals d'Espanya amb tren (AVE o regional) i amb autobús.
· Es pot arribar a Osca en tren regional des de Saragossa (línia Saragossa - Canfranc) o amb autobús des de Lleida, Barcelona o Madrid.
· Es pot arribar a Barbastre amb autobús des de Lleida o Barcelona (línia Barcelona - Lleida - Montsó - Barbastre operada per la pròpia companyia AVANZA).

Donada l'hora de trobada per a la travessa, en cas d'accedir en transport públic i depenent de la procedència, pot ser necessari arribar el dia abans i fer nit a Benasc.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
3 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).