Parc Natural de Posets-Maladeta

La major concentració de 3000's de tota la serralada en un espai natural excepcional. Un món de roca, neu i gel glacial... Pura alta muntanya!

Excursions al Parc Natural de Posets-Maladeta

Dificultat rutes

Baixa
Baixa
Mitjana
Mitjana
Notable
Notable
Alta
Alta

Rutes al parc 6 rutes

El Parc Natural de Posets-Maladeta conté la major concentració de cims de més de 3.000m d'altitud de tot el Pirineu. Aquí hi trobem, doncs, algunes de les muntanyes més emblemàtiques de la serralada: Aneto (3.404m), Posets (3.375m), Maladeta (3.308m),... També destaquen les seves tretze glaceres, que assoleixen una superfícies de gairebé 350 hectàrees, els més de noranta-cinc llacs d'origen glacial de diferents dimensions i característiques que hi ha distribuïts pel parc (Cregüeña, Batisielles, ...) i una infinitat de cascades. El parc va ser constituït l'any 1994 amb l'objectiu de protegir la vegetació, la flora i la geologia d'aquesta zona excepcional. A Benasc es pot visitar una exposició permanent que recull els quatre grans ambients del parc: roca, gel i neu; pastures i prats; bosc d'alta muntanya i valls habitades).

Normes del parc

  • No abandonis els senders marcats, així no molestaràs la fauna i percebràs millor l'esplendor dels paisatges. Els accessos a determinades pistes es troben regulats, estigues atent a la senyalització.
  • Anar en silenci et permetrà observar la fauna. Observar la flora sense fer-la malbé ni arrencar-la, perquè tots puguem seguir gaudint d'ella de la mateixa manera.
  • Després de la visita, recorda recollir la brossa generada i portar-la a un lloc adequat, diposita-la en un contenidor.
  • No aboquis escombraries ni utilitzis sabons o detergents en fonts, rius i cursos d'aigua.
  • Només es permet l'acampada dins del Parc Natural en la seva modalitat d'alta muntanya, en cotes superiors als 2.000m, de 20 a 8h, i a més de 500m d'un refugi.
  • No es permet fer foc. Si veus fum o qualsevol altra anomalia truca al 112 (SOS Aragó). La trucada és gratuïta i atendran qualsevol emergència.
  • Són freqüents les tempestes d'estiu i baixades brusques de temperatura. És aconsellable portar sempre roba d'abric i pluja. Informa't de les prediccions meteorològiques abans de planificar les teves activitats.
  • L'accés d'animals de companyia només es permet quan estiguin directament subjectes al seu cuidador, és a dir, amb la corretja posada
Punts d´informació del parcOficina del Parc Natural de Posets-Maladeta
C/ Ricardo del Arco, 6 · Osca
Tel.: 974 29 33 96

Gerència de Desenvolupament Socioeconòmic
Carretera Anciles, s/n · Benasc
Tel.: 974 55 12 05