Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Descobrim la solitària serra del Catllaràs i la remota i misteriosa vall de la Clusa al Berguedà

Volta al Catllaràs (2 dies)
Ruta guiada.Volta al Catllaràs (2 dies)
Info / Reserva
La Pobla de Lillet, Berguedà, Barcelona
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Us proposem descobrir el Catllaràs, un espai natural privilegiat i molt singular en ple Prepirineu de Barcelona. Durant aquesta ruta ens sentirem més que mai connectats amb la natura: tindrem l'oportunitat d'admirar una gran riquesa faunística (cérvols, aus rapinyaires, guineus, esquirols,...) i podrem observar, de forma totalment excepcional, donat que a Catalunya només la trobem aquí i a l'Alt Pirineu, la mítica flor de neu (Leontopodium Alpinum).

L'itinerari transcorre per la zona meridional de la localitat de la Pobla de Lillet, un territori abrupte i molt poc conegut anomenat Catllaràs. Aquesta massís muntanyenc està situat entre els rius Llobregat (O) i Ter (E) i queda comprès entre l'Alt Berguedà, el Ripollès i el Lluçanès. Més enllà de conèixer l'especial interès natural i històric del Catllaràs, aquesta ruta ens permetrà caminar per bells i solitaris corriols de muntanya, escoltar els sorolls i el silenci de la nit, gaudir de grans panoràmiques des de les zones més elevades de l'itinerari i descobrir el pintoresc refugi de la Clusa, que està ubicat en un lloc meravellós.

Recorregut

· Dia 1: Trobada a la Pobla de Lillet amb el guia. Presentació i revisió de material.

  La Pobla de Lillet - Sant Romà de la Clusa (refugi rural de la Clusa).
  Distància: 11 km | Desnivell: +855m/-342m | Temps efectiu: 4:30h | Temps d'activitat: 7h.

· Dia 2: La Pobla de Lillet - Sant Romà de la Clusa (refugi rural de la Clusa).
  Distància: 17 km | Desnivell: +342m/-855m | Temps efectiu: 6h | Temps d'activitat: 8h.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:2 dies / 2 nit.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivell.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys de mitja muntanya.
Distància:28 km
Desnivell acumulat:+1.200m/-1.200m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:Tot l'any.
Hora i punt de trobada:9:00h del matí a l´oficina de turisme de la Pobla de Lillet (situada al costat de l´estació de tren del poble).
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (al refugi hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional).
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). El sopar, esmorzar i dinar (bossa de pícnic) ens els proporcionen al refugi.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb amplia experiència al Prepirineu català. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· L'Espai d'Interès Natural del Catllaràs i els seus valors naturals. · La flora i la fauna del prepirineu. · El Xalet del Catllaràs: un edifici dissenyat per Antoni Gaudí. · La vida als refugis de muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 15 dies (guiatge + refugi): 199 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugi): 221 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 15 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament al refugi en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, els consums extres al refugi (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Càmping REPÒS DEL PEDRAFORCA, Saldes. (a 17,8 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

9:00h del matí a l´oficina de turisme de la Pobla de Lillet (situada al costat de l´estació de tren del poble).

Accés amb transport públic

Podem arribar a la Pobla de Lillet amb el servei d'autobús a la demanda des de Guardiola de Berguedà. El número de telèfon per sol·licitar aquest servei és el 683 388 285. La petició es pot fer de dilluns a divendres, fins a les 17h del dia anterior feiner a la data del viatge. Més informació i horaris en aquesta pàgina web del Consell Comarcal del Berguedà.

Al seu torn, podem arribar a Guardiola de Berguedà amb els autobusos de la línia regular Barcelona - Manresa - Berga - Puigcerdà pel túnel del Cadí que opera la companyia ALSA. A la seva web hi ha tota la informació d'horaris i tarifes i es pot comprar el bitllet.

Si ens desplacem des de Lleida o des de Girona podem agafar l'Eix Bus operat per la companyia TEISA (informació d'horaris i tarifes a la seva web) i enllaçar amb l'autobús ALSA a Manresa.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
3 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).