Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Travessa de tres dies per l'espectacular sector nord del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Estanys del Nord - slow (3 dies)
Ruta guiada.Estanys del Nord - slow (3 dies)
Info / Reserva
Naut Aran, Aran - Pallars, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Amb aquesta travessa de tres etapes descobrirem el sector septentrional del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, menys conegut i amb indrets absolutament corprenedors! Tot i ser una ruta de tres dies, les distàncies i els desnivells no són gaire elevats i no es requereix tenir experiència en alta muntanya; en definitiva, aquesta proposta està dissenyada per a persones que vulguin gaudir de l'ambient i els paisatges d'alta muntanya però amb temps i espai per relaxar-se i connectar més íntimament amb la natura.

Durant l'itinerari caminarem per tres valls de gran personalitat: Gerber, Ruda i Aiguamòg, separades entre elles per pintoresques crestes granítiques i connectades mitjançant panoràmics colls d'alta muntanya com el de l'Estany Gelat o el de Sendrosa, per on passarem. Descobrirem preciosos estanys d'origen glacial com els de Gerber, Saboredo o Colomers i reposarem a l'ombra de pins negres, entre molleres i aigües cristal·lines i sota el vol majestuós del voltor comú o l'àguila daurada.

Dormirem en dos refugis d'alta muntanya, molt diferents l'un de l'altre però que tenen el mateix denominador comú: ofereixen àpats reparadors, tenen dutxes amb aigua calenta i estan emplaçats en localitzacions immillorables!

Recorregut

· Dia 1: Trobada a la Peülla (aparcament del Gerber port de la Bonaigua) amb el guia. Presentació i revisió de material. Desplaçament amb taxis fins als Banhs de Tredòs.

Banhs de Tredòs - Refugi de Colomers.
Distància: 8,2 km | Desnivell: +482m/-130m | Temps efectiu: 3:30h | Temps d'activitat: 5:30h.

· Dia 2: Refugi de Colomers - Refugi de Saboredo.
Distància: 5,6 km | Desnivell: +434m/-271m | Temps efectiu: 3:00h | Temps d'activitat: 5:00h.

· Dia 3: Refugi de Saboredo - La Peülla (aparcament del Gerber).
Distància: 8,5 km | Desnivell: +300m/-680m | Temps efectiu: 3:30h | Temps d'activitat: 5:30h.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:3 dies - 2 nits.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones amb una forma física normal, que puguin fer caminades de dia sencer.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya a més de 2.500m d'altitud.
Distància:22,3 km
Desnivell acumulat:+1.216m/-1.081m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:10:45h del matí a l´aparcament del Gerber (conegut també com la Peülla) situat a la carretera C-28 (47 km venint des de Sort o 26 km des de Vielha). Des d´aquest punt farem un desplaçament en taxi fins a l´aparcament dels Banys de Tredòs.
Hora i punt de finalització:15:00h a l'aparcament del Gerber (la Peülla).
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Cal portar l’aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Els sopars i els esmorzars ens els proporcionen els refugis i estan inclosos en el preu. Els pícnics no estan inclosos en el preu i es poden demanar i adquirir directament als refugis (preu orientatiu: 10-14 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Nacional. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Nacional, la seva història i els seus valors naturals. · Les valls i els llacs d'origen glacial. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · L'aprofitament hidrològic de la Vall d'Aran. · El canvi climàtic al Parc Nacional i als Pirineus. · La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 21 dies (guiatge + refugis): 359 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugis): 399 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 21 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament als refugis en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· El desplaçament amb taxi des del punt de trobada fins als Banhs de Tredòs.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, els pícnics, els consums extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Refugi del GERDAR, Sorpe. (a 3,64 km)
  • Hotel Restaurant LO PALLER**, València d´Àneu. (a 9,22 km)
  • Hotel DETH PAIS, Salardú. (a 10,0 km)
  • Hotel ALBARES***, Vielha. (a 17,5 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

RUTES PIRINEUS disposa d´acords amb alguns allotjaments de la zona. Si estàs interessat en incloure la nit abans i/o la nit després de la ruta en un establiment de la zona, fes-nos-ho saber i t´enviarem informació perquè ho puguis valorar.

Punt de trobada

10:45h del matí a l´aparcament del Gerber (conegut també com la Peülla) situat a la carretera C-28 (47 km venint des de Sort o 26 km des de Vielha). Des d´aquest punt farem un desplaçament en taxi fins a l´aparcament dels Banys de Tredòs.

Accés amb transport públic

Per arribar a l'aparcament del Gerber (també conegut com a aparcament de la Peülla), punt d'inici de la ruta, podem agafar l'autobús del Parc Nacional en el seu recorregut matinal des del Pallars. L'arribada a l'aparcament del Gerber és a les 10:37h i podem agafar aquest autobús en diverses localitats. Les més destacades són: la Pobla de Segur (8:45h), Sort (9:15h), Llavorsí (9:30h), Espot (9:55h), la Guingueta (10:10h). El bitllet es pot comprar online a través de la web d'ALSA (www.alsa.es) o directament al conductor.

Per arribar al Pallars, la companyia d'autobusos ALSA també opera els trajectes regionals Barcelona - la Pobla - Sort - la Guingueta i Lleida - la Pobla - Sort - la Guingueta amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (www.alsa.es). Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta. Si s'utilitza aquesta combinació, donada l'hora de trobada per a la travessa i els horaris de l'autobús del Parc Nacional per pujar fins a l'aparcament del Gerber, probablement serà necessari fer la primera part del viatge el dia abans i fer nit a la zona.

A la Pobla de Segur també si pot arribar amb tren des de Lleida mitjançant la línia RL2 operada per FGC Lleida - la Pobla de Segur i coneguda com a El Tren dels Llacs (www.trendelsllacs.cat).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
4 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).