Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Emocionant i completa ruta d'ascensió a dos dels tresmils més emblemàtics del Parc Natural Posets-Maladeta

Ascensió al Ballibierna i Culebres
Ruta guiada.Ascensió al Ballibierna i Culebres
Reserva online
Montanui, La Ribagorça, Osca
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Els cims de Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) a vegades passen desapercebuts a l'ombra de l'Aneto, però això no desmereix en absolut la seva ascensió, ans al contrari: la bellesa pètria d'aquests dos puntals units per l'estret i ja mític Pas del Cavall, juntament amb l'espectacularitat del paisatge que els envolta ens captivarà des del primer moment. De camí podrem admirar el grandiós estany de Llauset i el modern disseny del refugi del Cap de Llauset, que ha esdevingut un aliat crucial per a tots aquells muntanyencs que volen descobrir tota aquesta zona situada al sud del massís de la Maladeta.

Recorregut

Començarem el recorregut -gairebé circular- a l'aparcament de la presa de Llauset. Vorejarem la riba nord de l'estany de Llauset i ens desviarem cap a l'estany de Botornàs. Des d'aquest punt seguirem vers l'oest passant pels estanyets de Coma Arnau i situant-nos a l'aresta est de la Tuca de Ballibierna (3.067m), que assolirem. L'estret i vertiginós Pas del Cavall ens aproparà fins al cim de Culebres (3.062m), des d'on baixarem al collado de Llauset (2.835m). Des d'aquest punt davallarem tota la vall de Llauset fins al punt d'inici.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:9h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):6h aprox.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb una molt bona preparació física i acostumades a fer caminades de jornada completa amb forts desnivells (>1.000m).
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:12 km
Desnivell acumulat:+900m/-900m
Grup:màxim 6 persones.
Època recomanable:De juliol a octubre.
Hora i punt de trobada:8:00h del matí a Vilaller, a davant de l´església del poble. Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l´aparcament de l´embassament de Llauset, uns 40 minuts amb cotxe (18 km).
Hora i punt de finalització:Entre les 17:00h i les 18:00h de la tarda a la presa de Llauset.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Bastons telescòpics per caminar. Material individual de seguretat: arnés, baga d'ancoratge i 2 mosquetons de seguretat.
Alimentació:Beguda o aigua i menjar per a l'excursió (entrepà, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb llarga experiència al Parc Natural Posets-Maladeta. Amplis coneixements en flora, fauna i geografia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· Les valls de Llauset, Angliós i Ballibierna, la seva història i els seus valors naturals. · Cultura i història de la Ribagorça aragonesa, terra de pastors. · El nou refugi del Cap de Llauset, una revolució en l'arquitectura dels refugis pirinencs. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · Les valls i els llacs d'origen glacial.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Ascensió guiada: 117 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material individual de seguretat (arnés, baga d'ancoratge i 2 mosquetons de seguretat): 15 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia d'alta muntanya titulat).

· El material de seguretat conjunt per a l'ascensió.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, taxis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups tancats que vulguin una activitat privada, si us plau consulteu-nos.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d´un dia.

Allotjaments propers
· Hostal FONDA MAS, Vilaller. www.fondamas.cat
· Hotel CAN COSTA, Pont de Suert. www.hotelcancosta.com
Punt de trobada

8:00h del matí a Vilaller, a davant de l´església del poble. Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l´aparcament de l´embassament de Llauset, uns 40 minuts amb cotxe (18 km).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes amb nosaltres!
4 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).