Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Un espectacle extraordinari de la natura i de la vida que escoltem i admirem en un dels entorns de muntanya més autèntics d'Europa

La brama del cérvol al Boumort (2 dies)
Ruta guiada.La brama del cérvol al Boumort (2 dies)
Info / Reserva
Tremp, Pallars Jussà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta preciosa travessa de mitja muntanya ens descobrirà un conjunt de serres calcàries deshumanitzades i, alhora, absolutament desconegudes dins de la Reserva Nacional de Caça de Boumort. Durant el recorregut admirarem flora i fauna salvatge, escoltarem i observarem la brama del cérvol -un so gutural que emeten els mascles en l'època de zel- i observarem les aus rapinyaires que habiten a les parets de les muntanyes.

Començarem la primera etapa de la travessa al poble de Tremp. Aquí agafarem els taxis 4x4 que ens portaran fins al coll de Llívia, punt on començarem la nostra ruta a peu. Emprendrem la pujada en direcció al Cap de Boumort fent diverses parades per a l'observació de fauna i els seus rastres. El recorregut ens descobrirà els diferents vessants d'aquest massís vestit de pins, boixeroles i ginebres, aliment de les espècies que habiten aquests paratges com el cérvol o el gall fer. Baixarem cap al Clot de Cuberes i arribarem al refugi del mateix nom, on passarem la nit i podrem recuperar forces. Abans d'anar a dormir, sortirem a l'exterior a escoltar la brama, el so que emeten els cérvols mascle en els seus ritus d'aparellament.

El segon dia de la travessa ens aixecarem ben d'hora per escoltar novament la brama. Després començarem a caminar en direcció al Cap de Roques de Solduga, parant en espais concrets per fer observacions de fauna. Ens dirigirem cap a Solduga i l'Espluga de Cuberes on veurem les restes d'un assentament -un paratge inhòspit amb vistes privilegiades!-. Quan arribem a la pista situada al bosc de Pentina, un taxi 4x4 ens recollirà i ens portarà de tornada fins a Tremp, ¡on donarem per finalitzada aquesta experiència única i inoblidable!

Si vols fer aquesta ruta a la primavera consulta: Boumort Salvatge.

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Tremp amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació de la ruta i revisió de material. Transport en 4x4 fins al coll de Llívia.

Coll de Llívia - Tossal dels Quatre Alcaldes - Refugi de Cuberes.
Distància: 12,8 km | Desnivell: +880m/-925m | Temps d'activitat: 7-8h.

· Dia 2: Refugi de Cuberes - Solduga - Bosc de Pentina. Transport en 4x4 fins a Tremp.
Distància: 12 km | Desnivell: +500m/-1.062m | Temps d'activitat: 7-8h.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:2 dies - 1 nit.
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a fer caminades de dia sencer amb desnivells mitjans.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys de mitja muntanya: pistes, senders i terrenys irregulars. Es recomana haver realitzat rutes de dia sencer prèviament.
Distància:25 km
Desnivell acumulat:+1.380m/-1.985m
Època recomanable:Tardor.
Hora i punt de trobada:7:45h del matí a Tremp, a la porta de l´EPICENTRE (centre de visitants del Pallars Jussà).
Hora i punt de finalització:17:00h de la tarda a Tremp.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Es recomana roba discreta per observar fauna. Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se al refugi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (al refugi hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional). Molt recomanable: prismàtics.
Alimentació:Beguda o aigua (2 litres ja que és una zona on no hi trobarem fonts) i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). El sopar, esmorzar i dinar del segon dia (pícnic) ens els proporciona el refugi.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Boumort. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· La Reserva Nacional de Caça de Boumort, la seva història i els seus valors. · La flora, la fauna i la geologia del Boumort. · Els mamífers ungulats!, els grans protagonistes d'aquesta travessa pel Prepirineu. · Les quatre espècies de rapinyaires que coexisteixen: el voltor comú, el voltor negre, el trencalòs i l'aufrany.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 15 dies (guiatge + refugi): 252 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugi): 280 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 15 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament al refugi en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).

· Els desplaçaments amb taxi 4x4 del primer i el segon dia.

· Els permisos d'accés a la Reserva del Boumort.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, els consums extres al refugi (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en el refugi...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

 • Allotjament Rural CAN MANUEL, Gavet de la Conca. (a 5,21 km)
 • Casa PERDIU - Allotjament Rural, Guàrdia de Noguera. (a 8,31 km)
 • Hotel TERRADETS i Restaurant del LLAC, Cellers. (a 10,8 km)
 • Fonda CAN FASÈRSIA, La Pobla de Segur. (a 10,8 km)
 • Casa CAL CUARESMA, Isona. (a 13,4 km)
 • MAS GRAMUNTILL - Allotjament Rural, La Pobla de Segur. (a 14,7 km)
 • CASA LEONARDO - Allotjament Rural, Senterada. (a 17,9 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

7:45h del matí a Tremp, a la porta de l´EPICENTRE (centre de visitants del Pallars Jussà).

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos ALSA opera els trajectes Barcelona - Tremp i Lleida - Tremp amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (www.alsa.es). Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

També es pot arribar a Tremp amb tren des de Lleida mitjançant la línia RL2 Lleida - Tremp - la Pobla de Segur operada per FGC i coneguda com a Tren dels Llacs (www.trendelsllacs.cat).

Donada l'hora de trobada per a la travessa, en cas de desplaçar-se amb transport públic serà necessari arribar el dia abans i fer nit a la zona.

Per què amb Rutes Pirineus?
 • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
 • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
 • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
 • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
 • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
16 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).