Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

L'espectacular travessa d'alta muntanya que dona la volta a tot un país entre estanys, collades, cims i carenes vertiginoses

Coronallacs: la volta a Andorra (5 dies)
Ruta guiada.Coronallacs: la volta a Andorra (5 dies)
Info / Reserva
Escaldes-Engordany, Andorra
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La Coronallacs és una travessa d'alta muntanya sensacional que dona la volta a Andorra en 5 etapes apassionants que enllacen els 4 refugis guardats que hi ha al país, tots ells situats en indrets de gran bellesa. L'itinerari de la Coronallacs, que coincideix parcialment amb el GRP d'Andorra, és un dels grans trekkings d'alta muntanya dels Pirineus i un dels més estimats pels excursionistes que l'han pogut finalitzar, gràcies a l'espectacularitat dels paisatges d'alta muntanya per on transcorre. Descobrirem una Andorra diferent -salvatge, abrupte i solitària-, plena de matisos, atractius i sorpreses de tot tipus que convertiran cada etapa en una experiència inoblidable i que acabarem coronant l’emblemàtic cim del Comapedrosa, sostre del país!

La longitud total de la ruta és de 85 km amb un desnivell positiu acumulat superior als 7.000m. La distància mitjana diària és d'uns 17 km i el desnivell mitjà positiu és d'uns 1.450m. Avancem gairebé sempre per terrenys d'alta muntanya exigents, per això aquesta travessa és recomanable per a persones ben entrenades, amb una bona condició física i que hagin fet alguna altra travessa de muntanya prèviament.

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Escaldes-Engordany amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació i revisió de material.

  Escaldes-Engordany (1.050m) - Refugi de l'Illa (2.488m).
Distància: 12,6 km | Desnivell: +1475m/-40m | Temps efectiu: 5h | Temps activitat: 7-8h.

· Dia 2: Refugi de l'Illa (2.488m) - Refugi de Juclà.
Distància: 19,4 km | Desnivell: +1.350m/-1.525m | Temps efectiu: 8h | Temps activitat: 10-11h.

· Dia 3: Refugi de Juclà (2.300m) - Refugi Borda de Sorteny (1.970m).
Distància: 16,9 km | Desnivell: +1.425m/-1.770m | Temps efectiu: 7h | Temps activitat: 9-10h.

· Dia 4: Refugi Borda de Sorteny (1.970m) - Refugi de Comapedrosa (2.240m).
Distància: 21,9 km | Desnivell: +1.905m/-1.610m | Temps efectiu: 8h | Temps activitat: 10-11h.

· Dia 5: Refugi de Comapedrosa (2.240m) - Comapedrosa (2.939m) - Arinsal (1.440m).
Distància: 14,2 km | Desnivell: +1.100m/-1.650m | Temps efectiu: 7h | Temps activitat: 9-10h.
Desplaçament Arinsal – Escaldes-Engordany en autobús. Fi de la ruta.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:5 dies / 4 nits.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de diversos dies amb desnivells importants. És necessari haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya a més de 2800m d'altitud i de manera ocasional pot ser necessari que ens haguem d'ajudar amb les mans per tal de progressar amb més confiança i seguretat en alguns punts concrets. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:85 km
Desnivell acumulat:+7.255m/-6.595m
Grup:màxim 7 persones.
Època recomanable:De juliol a setembre.
Hora i punt de trobada:9h del matí a l´oficina de turisme d´Escaldes-Engordany (plaça Santa Anna s/n, Escaldes-Engordany).
Hora i punt de finalització:18h de la tarda a l'oficina de turisme d'Escaldes-Engordany.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Cal portar l’aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Els sopars i els esmorzars ens els proporcionen els refugis i estan inclosos en el preu. Els pícnics no estan inclosos en el preu i es poden demanar i adquirir directament als refugis (preu orientatiu: 10-14 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència a Andorra i l'Alt Pirineu. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia de l'entorn.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· Les valls i els llacs d'origen glacial del Pirineu. · Els espais naturals protegits d'Andorra, la seva història i els seus valors naturals. · Camins i passos de contraban, fugitius i exiliats. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · El canvi climàtic als Pirineus. · La vida als refugis d'alta muntanya.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 21 dies (guiatge + refugis): 629 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugis): 698 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 21 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament als refugis en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· El passaport de la Coronallacs que facilita l'oficina de turisme d'Escaldes-Engordany.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, els pícnics, els consums extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), el desplaçament amb autobús de l'últim dia entre Arinsal i Escaldes-Engordany, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

· L'aparcament de vehicle privat a Escaldes-Engordany durant els dies de la ruta. Rutes Pirineus disposa de 4 places a un preu reduït de 35 €/vehicle (inclou despeses de gestió). En cas d'estar-hi interessat/da podràs reservar la plaça en el moment de formalitzar la reserva (disponibilitat per ordre d'inscripció).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers
Andorra la Vella i Escaldes-Engordany disposen d'una amplíssima oferta d'establiments de totes els categories i preus. Pots consultar el directori d'hotels i allotjaments d'Andorra aquí: Allotjaments Andorra.
Punt de trobada

9h del matí a l´oficina de turisme d´Escaldes-Engordany (plaça Santa Anna s/n, Escaldes-Engordany).

Accés amb transport públic

Les següents companyies d'autobusos operen el trajecte Barcelona - Andorra amb regularitat:
· ALSA (diverses línies des de l'Estació del Nord de Barcelona): www.alsa.es
· ANDBUS (des de l'aeroport de Barcelona): www.andorrabybus.com
· DIRECT BUS (des de l'aeroport de Barcelona): www.andorradirectbus.es

Les següents companyies d'autobusos operen el trajecte Lleida - Andorra amb regularitat:
· ALSA: www.alsa.es
· Grup MONTMANTELL: www.montmantell.com

Per moure's per dintre d'Andorra i arribar al punt de trobada a l'oficina de turisme d'Escaldes-Engordany (plaça Santa Anna) es poden utilitzar les línies regulars d'Andorra. Més informació aquí: bus.ad

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
2 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).