Travessa de 2 dies pel massís màgic de Montserrat que ens descobreix els seus cims més destacats i tots els seus misteris!

Gran Volta a Montserrat (2 dies)
Ruta guiada.Gran Volta a Montserrat (2 dies)
Info / Reserva
Monistrol de Montserrat, Bages, Barcelona
Hem definit un protocol de seguretat que seguirem en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Aquest estiu, Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

El massís de Montserrat és conegut principalment pel seu monestir benedictí d'origen medieval, que aplega centenars de milers de pelegrins i visitants vinguts de tots els racons del món. Molts d'aquests visitants s'aventuren a pujar, aprofitant el funicular de Sant Joan, fins a la Miranda de Sant Geroni, que amb els seus 1.236m esdevé la màxima cota de tot el massís. La resta de gent que volta per Montserrat són majoritàriament senderistes que recorren indrets concrets, escaladors que venen a gaudir de les interminables possibilitats i diferents nivells de dificultat que ofereix la roca conglomerada, i un tercer grup integrat pels amants de de les vies ferrades. Ben pocs, en canvi, són els que es plantegen conèixer la muntanya a peu i en profunditat, sense presses, assaborint els seus contrastos i descobrint molts dels secrets que aquesta amaga. En una ruta de 2 dies, fent nit en un agradable refugi guardat, podrem conèixer i gaudir al màxim de tota la màgia que emana d'aquesta muntanya geològicament única i amb una fauna i una flora singulars, una muntanya situada tan a prop de l'àrea metropolitana de Barcelona i alhora tan lluny en l'imaginari col·lectiu de la majoria. Tot plegat, un misteri per descobrir o resoldre d'una vegada per totes!

El primer dia ens trobarem a l'estació de l'aeri de Montserrat, situada a Monistrol de Montserrat. Aquest telefèric ens deixarà al monestir de Montserrat, punt a on començarem a caminar. Pujarem pel pas dels Francesos cap a la regió de Tebaida, des d'on passarem a la boscosa cara nord del massís, que recorrerem en tota la seva extensió tot flanquejant les seves vertiginoses canals, meravellats sempre per les parets ciclòpies de Tebaida, Tabor, Ecos, els Frares Encantats i Agulles. Arribats al pas de la Cadireta seguirem fins al coll de Guirló i la Portella, pas natural cap a l'oest a la muntanya de Montserrat. Des d'aquest punt ens dirigirem fins al refugi d'Agulles "Vicenç Barbé", on acabarem la primera jornada.

El segon ens dirigirem, sempre resseguint les torrenteres, cap al pas del Príncep, des d'on continuarem cap al coll del Miracle i el coll de les Comes, pas natural que ens endinsa a les entranyes del massís, atansant-nos a la Roca Plana dels Llamps i al panoràmic cim de Montgròs, que pujarem. Continuarem per la canal de la Salamandra i pujarem al cim de l'Albarda Castellana. Des d'aquest punt ens dirigirem fins al cim culminant de la serra, la Miranda de Sant Geroni, des d'on començarem la baixada final seguint la serra de les Paparres, a la regió de Tebes, fins al Pla de les Taràntules. Continuarem pel camí de Sant Miquel, passant per l'ermita de Sant Miquel i arribant finalment al monestir de Montserrat, on acabarem la ruta.

Recorregut

· Día 1: Trobada a l'estació inferior de l'Aeri de Montserrat. Pujada amb l'aeri fins al monestir.

  Monestir de Montserrat - Pas dels Francesos - Pla de la Trinitat - La Portella - Refugi d'Agulles.
  Distància: 11,5 km | Desnivell: +1.280m/-1.125m | Temps d'activitat: 8-9h.

· Día 2: Refugi d'Agulles - Montgròs - Miranda de Sant Geroni - Pla de les Taràntules - Sant Miquel - Monestir de Montserrat.
  Distància: 13 km | Desnivell: +950m/-1.100m | Temps d'activitat: 9-10h.

Des del monestir baixarem amb l'Aeri de Montserrat fins a la seva estació inferior.

Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:2 dies - 1 nit
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants.
Dificultat tècnica:Recorregut llarg i dur que progressa per estrets corriols amb fortes pujades i baixades constants. En alguns punts concrets cal ajudar-nos amb les mans i hi ha algun pas vertiginós. L'accés al cim de l'Albarda Castellana (opcional) requereix superar un ressalt vertical de 2m equipat amb una corda.
Distància:24,4 km
Desnivell acumulat:+2.200m/-2.200m
Època recomanable:Hivern, primavera i tardor.
Hora i punt de trobada:9h del matí a la placeta que hi ha just davant de l'entrada de l'estació inferior l'Aeri de Montserrat. Per arribar a l'Aeri de Montserrat ho podem fer de dues maneres: 1) amb el tren de la línia R5 de FGC (línia Barcelona - Manresa, parada "Aeri de Montserrat"), 2) per carretera (C-55, km 11,5, entre Abrera i Manresa, l'aparcament és gratuït).
Hora i punt de finalització:18h de la tarda a l'estació inferior de l'Aeri de Montserrat.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se al refugi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (al refugi hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional).
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). El sopar, l'esmorzar i el pícnic ens els proporciona el refugi.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Natural. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· El Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, la seva història i els seus valors. · La flora, la fauna i la geologia del massís de Montserrat, un tresor de la biodiversitat. · La història del monestir benedictí de Montserrat: monjos, eremites, coves, balmes i retir voluntari. · La tradició excursionista i l'escalada a Montserrat. · La muntanya de Montserrat durant la Guerra del Francès (1808-1814).
...i molts dels grans secrets de la muntanya!
Preu

· Preu total (guiatge + refugio): 225 euros/persona (IVA inclòs)

El preu inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat), l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural, el bitllet d'anada i tornada amb l'Aeri de Montserrat i l'allotjament al refugi en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).
El preu no inclou el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta, els consums extres al refugi (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari de reserva o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubteu a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als refugis.

Punt de trobada

9h del matí a la placeta que hi ha just davant de l'entrada de l'estació inferior l'Aeri de Montserrat. Per arribar a l'Aeri de Montserrat ho podem fer de dues maneres: 1) amb el tren de la línia R5 de FGC (línia Barcelona - Manresa, parada "Aeri de Montserrat"), 2) per carretera (C-55, km 11,5, entre Abrera i Manresa, l'aparcament és gratuït).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
2 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).