Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Gran travessa circular de 6 etapes d'alta muntanya que volteja emblemàtics cims de 3.000m i una gran quantitat d'estanys

3000 Ibones (6 etapes)
Ruta guiada.3000 Ibones (6 etapes)
Informació
Panticosa, Alt Gállego, Osca
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

El trekking dels 3000 Ibones és una espectacular travessa transfronterera pel Pirineu central que ens condueix a través de valls i muntanyes mítiques i bellíssimes com per exemple el Balaitús, el Gran Facha, els Infiernos, el Vignemale, la vall del Tena, el circ de l'Ara o les valls d'Ossau, Arrens, Marcadau i Gaube. Tot això en una de les zones amb més concentració d'estanys d'origen glacial del Pirineu, d'aquí el nom d'aquesta travessa que en els darrers anys ha esdevingut una de les grans propostes per etapes del Pirineu.

Farem la ruta circular en sentit horari, estructurada en sis etapes (i sis nits) i començant des dels Banys de Panticosa. Sis etapes movent-nos per territoris d'alta muntanya d'una bellesa captivadora i caminant per espais naturals protegits d'alt valor mediambiental. La distància total de la travessa és d'aproximadament 90 km i 6.450m de desnivell positiu acumulat. Per això la 3000 Ibones que plantegem és una travessa exigent, adequada per a persones amb una molt bona condició física i per gaudir-la al màxim és molt recomanable que prèviament s'hagi realitzat alguna altra travessa de diversos dies.

Farem les nits en refugis d'alta muntanya dels dos vessants del Pirineu, diferents entre ells però tots situats en indrets impressionants i on podrem recuperar forces i gaudirem d'un bon ambient excursionista.

Recorregut

· Dia 1. Trobada a les 19h als Banys de Panticosa (davant del refugi de la Casa de Piedra) amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació de la travessa, sopar i dormir.

· Dia 2. Etapa 1 - Els grans llacs. Balneari de Panticosa - Bachimaña - Coll de Tebarray - Refugi de Respomuso.
Distància: 14 km | Desnivell: +1.370m/-880m | Temps total d'activitat: 7-8h.

· Dia 3. Etapa 2 - Travessa per Ossau. Refugi de Respomuso - Col d'Arrémoulit - Lac d'Artouste - Col d'Artouste - Refugi de Migouélou.
Distància: 16,5 km | Desnivell: +1.201m/-1.070m | Temps total d'activitat: 8-9h.

· Dia 4. Etapa 3 - Camí de Larribet. Refugi de Migouélou - Plan d'Aste - Lac de Suyen - Doumblas - Refugi de Larribet.
Distància: 11,2 km | Desnivell: +760m/-990m | Temps total d'activitat: 6-7h.

· Dia 5. Etapa 4 - Cambalès. Refugi de Larribet - Port de la Peyre De St Martín - Col de Cambalès - Refugi de Marcadau (Wallon).

· Dia 6. Etapa 5 - El Gran Vignemale. Refugi de Marcadau - Pont d'Espagne - Lac de Gaube - Refugi des Oulettes de Gaube.
Distància: 16,1 km | Desnivell: +820m/-545m | Temps total d'activitat: 6-7h.

· Dia 7. Etapa 6 - El circ de l'Ara. Refugi des Oulettes de Gaube - Circ de l'Ara - Balneari de Panticosa.
Distància: 15,5 km | Desnivell: +1.065m/-1.530m | Temps total d'activitat: 7-8h.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:7 dies / 6 nits / 6 etapes.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència i que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants. Es recomana haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per diversos colls de més de 2.500m d'altitud. Es recomana haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:91,5 km
Desnivell acumulat:+6.445m/-6.445m
Grup:màxim 8 persones.
Època recomanable:De juliol a setembre.
Hora i punt de trobada:19h de la tarda davant del refugi de la Casa de Piedra, situat just al costat del Balneari de Panticosa. Davant de la Casa de Piedra hi ha un ampli aparcament on es poden estacionar els vehicles.
Hora i punt de finalització:17h a la Casa de Piedra.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya adequada a l'època de l'any (jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se al refugi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugi hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Tots els sopars, esmorzars i dinars (pícnics) ens els proporcionen als refugis. (Nota: el preu inclou el dinar a l'Hotellerie du Lac de Gaube i tres pícnics. Els altres dos pícnics no estan inclosos.)
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència als Pirineus. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· Els estanys, els circs i les valls d'origen glacial. La morfologia glacial al Pirineu central. · La flora, la fauna i la geologia dels Pirineus. · El termalisme i la seva història. · El canvi climàtic als Pirineus. · Les valls i els colls fronterers i com les han afectat el pastoralisme, el contraban i les guerres. · Els diversos espais naturals protegits per on passem.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 21 dies (guiatge + refugis): 920 €/persona (IVA inclòs) (Federats -FEDME o de federacions amb correspondència de refugis- i amb reciprocitat: 879 €/persona).. -7%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugis): 989 €/persona (IVA inclòs) (Federats -FEDME o de federacions amb correspondència de refugis- i amb reciprocitat: 948 €/persona)..

Reserva anticipada 7% de descompte: confirma la teva reserva 21 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 7% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la realització de la ruta.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament, el sopar i l'esmorzar a tots els refugis.

· Dinar a l'Hotellerie du Lac de Gaube.

· El pícnic als refugis de Migouélou, Larribet i Oulettes de Gaube.

· Circuit termal al balneari de Panticosa (sessió a les 18h al finalitzar la ruta).

· Mapa oficial de la ruta.

· Samarreta oficial de la ruta.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El pícnic als refugis de la Casa de Piedra i Respomuso, els consums extres als refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 6 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers
· Refugio CASA DE PIEDRA, Balneario de Panticosa. www.alberguesyrefugios.com/casadepiedra/
· Hotel SABOCOS, Panticosa (pueblo). www.hotelsabocos.es
Punt de trobada

19h de la tarda davant del refugi de la Casa de Piedra, situat just al costat del Balneari de Panticosa. Davant de la Casa de Piedra hi ha un ampli aparcament on es poden estacionar els vehicles.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos AVANZA opera el trajecte Osca - Panticosa amb regularitat i amb una freqüència diària com a mínim. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (http://aragon.avanzagrupo.com/). Atenció: els horaris i els bitllets no acostumen a estar disponibles fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Per arribar al Balneari de Panticosa -on hi ha la Casa de Piedra (punt de trobada de la ruta)- des del poble de Panticosa, cal realitzar el trajecte de 8 km per carretera amb taxi local. Algunes referències de taxis locals són les següents: Taxis Panticosa (664 487 477), Taxis Valle de Tena (619 757 550).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).