Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Sensacional travessa circular d'alta muntanya pels grans cims del Parc Natural de l'Alt Pirineu

La Porta del Cel (5 dies)
Ruta guiada.La Porta del Cel (5 dies)
Info / Reserva
Tavascan, Pallars Sobirà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La Porta del Cel és un travessa per etapes que transcorre entre el Pirineu català (Pallars Sobirà) i el Pirineu francès (Arieja). El recorregut transita per l'interior del Parc Natural de l'Alt Pirineu, l'espai protegit més extens de Catalunya, amb gairebé 70.000 ha. de superfície. Aquest parc natural es caracteritza pels boscos frondosos, les valls profundes i les altes muntanyes, que sobrepassen els 3.000m d'altitud en molts casos. Una d'elles, la més emblemàtica i coneguda, és la Pica d'Estats (3.143m), que ascendirem durant la nostra aventura. La Porta del Cel també ens porta fins al preciós pic de Certascan (2.853m) i ens permet descobrir nombrosos llacs d'origen glacial. Un d'ells, l'estany de Certascan, és un dels llacs més grans i profunds de tota la serralada pirinenca. Aquesta zona axial dels Pirineus destaca pels paisatges impressionants i salvatges d'alta muntanya!

Us proposem fer la travessa en 5 etapes fent nit en 1 càmping i en 3 refugis d'alta muntanya. La longitud total de la ruta és de 64 km amb uns 5.500m de desnivell positiu acumulat. A partir de la segona etapa, la distància mitjana diària és d'uns 15 km i el desnivell mitjà positiu és d'uns 1.300m, avançant sempre per un terreny d'alta muntanya abrupte i molt exigent. La ruta només és recomanable per a persones ben entrenades i amb una bona condició física.

Recorregut

· Dia 1. Trobada a Tavascan amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació i revisió de material.
  Etapa 1 - Entre antigues bordes de pastors. Tavascan (1.116m) - Bordes de Graus (1.360m).
  Distància: 4,2 km | Desnivell: +290m/-50m | Temps efectiu: 1:30h | Temps activitat: 3h.

· Dia 2, Etapa 2 - La màgia de Noarre. Bordes de Graus (1.360m) - Pic de Certescan (2.852m) - Refugi de Certascan (2.240m).
  Distància: 12,5 km | Desnivell: +1.500m/-620m | Temps efectiu: 6:30h | Temps activitat: 9-10h.

· Dia 3. Etapa 3 - Pels camins de l'exili. Refugi de Certascan (2.240m) - Refugi de Pinet (2.240m).
  Distància: 13,3 km | Desnivell: +1.350m/-1.350m | Temps efectiu: 7:45h | Temps activitat: 10-11h.

· Dia 4. Etapa 4 - Tocant al cel. Refugi de Pinet (2.240m) - Pica d'Estats (3.143m) - Refugi de Vallferrera (1.940m).
  Distància: 13,3 km | Desnivell: +1.100m/-1.400m | Temps efectiu: 7:15h | Temps activitat: 10h.

· Dia 5. Etapa 5 - La llarga travessa. Refugi de Vallferrera (1.940m) - Tavascan (1.116m).
  Distància: 20,3 km | Desnivell: +1.315m/-2.100m | Temps efectiu: 9:30h | Temps activitat: 12h.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:5 dies - 4 nits.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants. Es recomana haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya a més de 2.800m d'altitud i de manera ocasional pot ser necessari que ens haguem d'ajudar amb les mans per tal de progressar amb més confiança i seguretat en alguns punts concrets. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:64 km
Desnivell acumulat:+5.500m/-5.500m
Grup:màxim 8 persones.
Època recomanable:de juliol a setembre.
Hora i punt de trobada:A les 16:00h de la tarda a Tavascan (al costat de l´Oficina de Turisme).
Hora i punt de finalització:18:00h de la tarda a Tavascan.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Els sopars i els esmorzars ens els proporcionen els refugis i estan inclosos en el preu. Els pícnics no estan inclosos en el preu i es poden demanar i adquirir directament als refugis (preu orientatiu: 10-14 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Natural. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia de l'entorn.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· El Parc Natural de l'Alt Pirineu, la seva història i els seus valors naturals.

· Les valls i els llacs d'origen glacial del Pirineu.

· La flora i la fauna d'alta muntanya.

· El canvi climàtic als Pirineus.

· La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 21 dies (guiatge + refugis): 655 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugis): 728 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 21 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament als refugis en modalitat de Media Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· El Forfet de la Porta del Cel (inclou: targeta de pas, buff oficial de la Porta del Cel i mapa de la ruta de l'editorial Alpina).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, els pícnics, els consums extres als refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Nota: a principis de la temporada d'estiu, en funció de la neu que hi pugui haver acumulada en cotes altes, podria ser necessari l'ús puntual de material de seguretat (grampons, piolet, casc i arnés amb mosquetó) en algun pas concret de la travessa. Si fos el cas, el lloguer de l'equip complet té un cost addicional de 20 €/dia. En cas que es pogués donar aquesta circumstància, des de Rutes Pirineus us contactaríem la setmana anterior a la ruta per informar-vos degudament.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel LLACS DE CARDÓS*, Tavascan. (a 0,06 km)
  • Hotel ESTANYS BLAUS***, Tavascan. (a 0,08 km)
  • Càmping LA BORDA DEL PUBILL, Ribera de Cardós. (a 8,61 km)
  • Hotel CARDÓS, Ribera de Cardós. (a 9,38 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

RUTES PIRINEUS disposa d´acords amb alguns allotjaments de la zona. Si estàs interessat en incloure la nit abans i/o la nit després de la ruta en un establiment de la zona, fes-nos-ho saber i t´enviarem informació perquè ho puguis valorar.

Punt de trobada

A les 16:00h de la tarda a Tavascan (al costat de l´Oficina de Turisme).

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos ALSA opera els trajectes Barcelona - Llavorsí i Lleida - Llavorsí amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (www.alsa.es). Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Per arribar a Tavascan des de Llavorsí ho podem fer amb el servei de transport públic a la demanda de la Vall de Cardós (línia Llavorsí - Tavascan) que opera l'empresa Serveis Turístics Gabriel. Per tal de reservar aquest servei -que s'ofereix tots els dies laborables de l'any- cal trucar el dia abans al número de telèfon 973 623 109. Per a més informació consultar: servei Llavorsí - Tavascan.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
32 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).