A Rutes Pirineus...

Pensem que l'únic "turisme" possible avui és aquell que és sostenible i del tot respectuós amb el medi natural i social on es desenvolupa.

Entenem per turisme sostenible el conjunt de serveis relacionats amb l'acció de viatjar per oci o pel propi gust de conèixer que s'ofereixen, es contracten i s'executen de manera sostenible ambientalment, econòmicament i socialment parlant.

Vivim a i dels Pirineus, una regió muntanyosa d'una riquesa natural i sociocultural extraordinàries però, alhora, molt fràgil i sensible als efectes del canvi climàtic i a les transformacions socials i econòmiques globals.

Pensem que totes les accions tenen conseqüències... i creiem que això és una oportunitat per poder contribuir a fer un món millor pels nostres fills i filles.

Ens proposem ser la companyia de guies de muntanya amb els màxims graus de qualitat en sostenibilitat mediambiental i social en la realització de rutes i travesses de senderisme i activitats d'alta muntanya.

I per això...

Som un equip de persones entusiastes, exigents i compromeses amb la feina que fem cada dia.

Afavorim el desenvolupament de l'economia local teixint xarxa amb agents i col·laboradors, i treballant conjuntament amb proveïdors fortament arrelats al territori.

Som membres actius de la Taula de Camins, òrgan consultiu de l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i l'Aran (IDAPA) en matèria de camins i de les activitats que els utilitzen.

Dissenyem les experiències guiades que oferim tenint en compte tots els elements que les conformen amb l'objectiu de maximitzar la sostenibilitat i la coherència del conjunt: allotjaments, camins, ecosistemes i paisatges, aproximacions, guies, accessos, materials...

Treballem perquè els refugis i allotjaments on fem nit prenguin consciència de la crisi climàtica en la que ens trobem i adoptin mesures d'eficiència energètica, de responsabilitat social i de consum net i de proximitat.

Facilitem l'accés a les nostres rutes guiades amb transport públic establint punts d'inici i final en indrets accessibles amb aquests mitjans.

Incentivem l'ús del transport públic i facilitem la compartició de vehicle privat entre els participants de les nostres travesses guiades amb l'Eco-xec Rutes Pirineus.