Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Descobrint el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i les precioses àrees lacustres d'Aigüestortes, Sant Maurici, Colomers i Travessani

Màgia d´Aigüestortes (4 dies)
Ruta guiada.Màgia d'Aigüestortes (4 dies)
Info / Reserva
Boí, Alta Ribagorça, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta travessa de 4 etapes ens permet descobrir els dos sectors que formen el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici: el sector d'Aigüestortes (vall de Boí - Alta Ribagorça) i el sector de Sant Maurici (Valls d'Àneu - Pallars Sobirà). L'itinerari ens sorprendrà per la seva gran bellesa i pel paper protagonista de l'aigua i dels estanys d'alta muntanya en tot moment: descobrirem diversos conjunts lacustres preciosos! Aquesta és una proposta ideal per a persones amb una bona condició física però no requereix tenir experiència prèvia en alta muntanya.

Durant la ruta el panorama de tot el Parc Nacional d'Aigüestortes és meravellós: estanys d'alta muntanya, una gran riquesa vegetal i faunística, albes i postes de sol increïbles, valls d'origen glacial, grans muntanyes,... Alguns dels indrets que descobrirem són els següents: l'embassament de Cavallers, el massís de Besiberri, els estanys i les Agulles de Travessani, l'estany Negre, el circ de Colomers, l'estany de Sant Maurici, Amitges, Estany Llong, Aigüestortes,...

Els tres refugis on pernoctarem estan ubicats en paratges d'una gran bellesa. Coneixerem com és la vida als refugis d'alta muntanya, uns establiments que més enllà d'oferir protecció i comoditat als excursionistes, tenen un paper molt rellevant en la conservació del medi natural.

Finalment, cal destacar que accedirem al Parc Nacional per la Vall de Boí (Alta Ribagorça, Lleida). Aquesta vall està considerada una de les valls més boniques de tot el Pirineu: en un entorn natural excepcional podem admirar les conegudes esglésies romàniques de la Vall de Boí -declarades Patrimoni de la Humanitat per l'UNESCO-, caminar per agradables camins empedrats i visitar vuit preciosos nuclis de població entre els que destaquen Boí, Taüll, Erill la Vall o Barruera.

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Boí amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació de la ruta, revisió de material i desplaçament fins a l'embassament de Cavallers.

Embassament de Cavallers - Refugi Estany Llong.

Distància: 17 km | Desnivell: +700m/-400m | Temps efectiu: 6h | Temps d'activitat: 8h.

· Dia 2: Refugi Estany Llong - Refugi de Colomers.

Distància: 16 km | Desnivell: +950m/-800m | Temps efectiu: 6:30h | Temps d'activitat: 8h.

· Dia 3: Refugi de Colomers - Refugi Restanca. Opció d'ascensió al pic de Montardo (2.837m).

Distància: 10 km | Desnivell: +1.050m/-1.200m | Temps efectiu: 7h | Temps d'activitat: 9h.

· Dia 4: Refugi Restanca - Embassament de Cavallers.

Distància: 11 km | Desnivell: +600m/-900m | Temps efectiu: 6h | Temps d'activitat: 8h.

Des de l'embassament de Cavallers, retorn a Boí.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny. Les dades de distància i desnivell no tenen en compte l´ascensió opcional. La realització d´aquesta ascensió es valorarà sobre la marxa en funció de com es desenvolupi l´etapa, la meteorologia del dia i les condicions del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:4 dies - 3 nits.
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importanats. Es recomana haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya a més de 2.500m d'altitud. Es recomana haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:54 km
Desnivell acumulat:+3.300m/-3.300m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:8:30h del matí a Boí, a l´ampli aparcament que hi ha just a sota de l´església romànica de Sant Joan de Boí. Des d´aquest punt ens desplaçarem amb vehicles particulars fins al punt d´inici de la ruta a l´embassament de Cavallers (aprox. 15 minuts). Aquelles persones que no disposin de vehicle podran compartir trajecte amb d´altres participants o amb el/la guia.
Hora i punt de finalització:17:30h de la tarda a Boí.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Cal portar l’aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Els sopars i els esmorzars ens els proporcionen els refugis i estan inclosos en el preu. Els pícnics no estan inclosos en el preu i es poden demanar i adquirir directament als refugis (preu orientatiu: 10-14 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Nacional. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Nacional, la seva història i els seus valors naturals. · Les valls i els llacs d'origen glacial. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · El canvi climàtic al Parc Nacional i als Pirineus. · La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 21 dies (guiatge + refugis): 458 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugis): 509 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 21 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament als refugis en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins a Boí, els consums extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), els pícnics, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel i Hostal PEY, Boí. (a 0,03 km)
  • Hostal Restaurant LA PLAÇA**, Erill la Vall. (a 0,71 km)
  • Apartaments LA PEGUERA, Boí. (a 2,17 km)
  • Hotel FARRÉ D'AVALL, Barruera. (a 3,33 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

RUTES PIRINEUS disposa d´acords amb alguns allotjaments de la zona. Si estàs interessat en incloure la nit abans i/o la nit després de la ruta en un establiment de la zona, fes-nos-ho saber i t´enviarem informació perquè ho puguis valorar.

Punt de trobada

8:30h del matí a Boí, a l´ampli aparcament que hi ha just a sota de l´església romànica de Sant Joan de Boí. Des d´aquest punt ens desplaçarem amb vehicles particulars fins al punt d´inici de la ruta a l´embassament de Cavallers (aprox. 15 minuts). Aquelles persones que no disposin de vehicle podran compartir trajecte amb d´altres participants o amb el/la guia.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos ALSA opera els trajectes Barcelona - Pont de Suert i Lleida - Pont de Suert amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (www.alsa.es). Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Per arribar a Boí (punt de trobada amb el grup de RUTES PIRINEUS) des de Pont de Suert, es pot utilitzar l'autobús del Parc Nacional. Des de Pont de Suert cap a Boí hi ha diverses freqüències al dia (6:30h, 9:05h, 12:05h, 14:00h, 17:15h i 20:15h) i el trajecte és de 15 minuts. El bitllet també es pot comprar online a través de la web d'ALSA (www.alsa.es) o directament al conductor.

Donada l'hora de trobada per a la travessa, en cas de desplacar-se amb transport públic serà necessari arribar el dia abans i fer nit a la Vall de Boí.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
66 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).