Clàssica ascensió des de la Pradera d'Ordesa al cim més emblemàtic del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut en dos dies

Ascensió al Mont Perdut (2 dies)
Ruta guiada.Ascensió al Mont Perdut (2 dies)
Informació
Torla, Sobrarbe, Osca
Disposem d'un protocol de seguretat que seguim en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Seguim fent Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

El Mont Perdut, amb els seus 3.355m d'altitud, és la tercera muntanya més alta dels Pirineus, després de l'Aneto i el Posets. Situada en ple cor del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut, aquesta muntanya corona el massís calcari més elevat d'Europa.

Us proposem fer l'ascensió al Mont Perdut en dues jornades per la vall d'Ordesa: el primer dia farem l'aproximació des de la Pradera d'Ordesa fins al refugi de Góriz, on passarem la nit. El segon dia ascendirem fins al cim i farem tot el descens fins a la Pradera d'Ordesa. La ruta és llarga i físicament exigent, per aquest motiu aquesta és una proposta adequada només per a persones amb una molt bona preparació física.

El començament de l'excursió és a la Pradera de Ordesa, a uns 1.300m d'altitud. Des d'aquest punt pujarem fins al refugi de Góriz resseguint tota la vall d'Ordesa. Durant l'itinerari descobrirem diverses cascades: la cascada d'Arripas, les populars Grades de Soaso -un conjunt de petites cascades escalonades-, la Cola de Caballo,... El segon dia, enfilarem el barranc de Góriz i pujarem cap al Lago Helado, situat als peus mateix del Cilindre de Marboré. Continuarem cap a l'Escupidera i finalment arribarem al cim del Mont Perdut. El descens el farem seguint el mateix itinerari.

Recorregut

· Dia 1: Pradera de Ordesa - Refugi de Góriz.
Distància: 11,5 km | Desnivell: +900m | Temps efectiu: 4:15h | Temps d'activitat: 6:30h

· Dia 2: Refugi de Góriz - Mont Perdut (3.355m) - Pradera de Ordesa.
Distància: 20 km | Desnivell: +1.155m/-2.055m | Temps efectiu: 9:30h | Temps d'activitat: 12:00h

Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:2 dies / 1 nit
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb una molt bona preparació física i acostumades a fer caminades de jornada completa amb forts desnivells (>1.000m).
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari pot ser necessari en alguns punts concrets que ens haguem d'ajudar amb les mans per progressar amb més confiança i seguretat. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:32 km
Desnivell acumulat:+2.055m/-2.055m
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:9:00h del matí a Torla (a la porta del Centre d´Interpretació del Parc, que està situat just al costat del gran aparcament que hi ha a l´entrada del poble). Des d´aquest punt ens desplaçarem amb els autobusos del Parc Nacional fins a la Pradera d´Ordesa (funcionament autobusos del Parc: juliol i agost, Setmana Santa i alguns dies concrets de setembre i octubre). Si fem la ruta en d´altres dates, l´accés a la Pradera d´Ordesa està obert i podrem arribar-hi amb cotxes particulars.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya i de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal. Sac de dormir o sac-llençol (al refugi hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Opcional: taps per les orelles per les nit al refugi.
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia. El sopar, esmorzar i dinar (bossa de pícnic) ens els proporcionen al refugi.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb llarga experiència en l'ascensió al Mont Perdut i en rutes al Parc Nacional. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· El Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut, la seva història i els seus valors naturals. · Les llegendes de les Tres Sorores. · El refugi de Góriz, indret privilegiat per gaudir de l'alta muntanya a Ordesa. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · Les valls d'origen glacial.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

L'ascensió al Mont Perdut en 2 dies només la realitzem en format de grup privat. Si vols realitzar l'ascensió en format de grup obert (dates i preu fix, grup conformat per Rutes Pirineus), pots realitzar l'ascensió al Mont Perdut en 1 dia o l'ascensió al Mont Perdut i faixes d'Ordesa en 3 dies.

Preus Mont Perdut en 2 dies GRUP PRIVAT:

· Grup de 1 persona: 625 euros/persona (IVA inclòs).

· Grup de 2 persones: 375 euros/persona (IVA inclòs).

· Grup de 3 persones: 295 euros/persona (IVA inclòs).

· Grup de 4 persones: 250 euros/persona (IVA inclòs).

· Grup de 5 persones: 235 euros/persona (IVA inclòs).

· Grup de 6 persones: 225 euros/persona (IVA inclòs).

En funció de les condicions del terreny podria ser necessari l'ús de material de seguretat. En cas que es pogués donar aquesta circumstància des de Rutes Pirineus us contactaríem la setmana anterior a la ruta per informar-vos degudament i proposar-vos una opció de lloguer.

El preu inclou la planificació i preparació de la ruta, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat), l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural, l'allotjament al refugi en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent) i el material tècnic i de seguretat conjunt per a l'ascensió.

El preu no inclou desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta, els consums extres en el refugi (ús de dutxes, begudes extres, etc.) les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...). Si la ruta es fa en les dates en què l'accés a la Pradera d'Ordesa està regulat, el preu NO inclou el trajecte en autobús entre Torla i la Pradera d'Ordesa. Aquest import s'haurà d'abonar directament a l'autobús del Parc Nacional (5 euros/persona anada i tornada).

Nota: Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari de reserva o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als refugis.

Allotjaments propers
· Alberg EL ÚLTIMO BUCARDO, Linás de Broto. www.elultimobucardo.com
· Càmping ORDESA, Torla. www.campingordesa.es
· Allotjament Rural CASA BANDRÉS, Fragen-Torla. www.casabandresordesa.com
· Hostal Rural CASA LORDÁN, Torla. www.casalordan.com
· Hotel VILLA DE TORLA, Torla. www.hotelvilladetorla.com
· Hotel ABETOS, Torla. www.hotelabetos.es
Punt de trobada

9:00h del matí a Torla (a la porta del Centre d´Interpretació del Parc, que està situat just al costat del gran aparcament que hi ha a l´entrada del poble). Des d´aquest punt ens desplaçarem amb els autobusos del Parc Nacional fins a la Pradera d´Ordesa (funcionament autobusos del Parc: juliol i agost, Setmana Santa i alguns dies concrets de setembre i octubre). Si fem la ruta en d´altres dates, l´accés a la Pradera d´Ordesa està obert i podrem arribar-hi amb cotxes particulars.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes del Pirineu amb nosaltres!

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).