Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Clàssica ascensió des de la Pradera d'Ordesa al cim més emblemàtic del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut en dos dies

Ascensió al Mont Perdut (2 dies)
Ruta guiada.Ascensió al Mont Perdut (2 dies)
Info / Reserva
Torla, Sobrarb, Osca
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

El Mont Perdut, amb els seus 3.355m d'altitud, és la tercera muntanya més alta dels Pirineus, després de l'Aneto i el Posets. Situada en ple cor del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut, aquesta muntanya corona el massís calcari més elevat d'Europa.

Us proposem fer l'ascensió al Mont Perdut en dues jornades per la vall d'Ordesa: el primer dia farem l'aproximació des de la Pradera d'Ordesa fins al refugi de Góriz, on passarem la nit. El segon dia ascendirem fins al cim i farem tot el descens fins a la Pradera d'Ordesa. La ruta és llarga i físicament exigent, per aquest motiu aquesta és una proposta adequada només per a persones amb una molt bona preparació física.

El començament de l'excursió és a la Pradera de Ordesa, a uns 1.300m d'altitud. Des d'aquest punt pujarem fins al refugi de Góriz resseguint tota la vall d'Ordesa. Durant l'itinerari descobrirem diverses cascades: la cascada d'Arripas, les populars Grades de Soaso -un conjunt de petites cascades escalonades-, la Cola de Caballo,... El segon dia, enfilarem el barranc de Góriz i pujarem cap al Lago Helado, situat als peus mateix del Cilindre de Marboré. Continuarem cap a l'Escupidera i finalment arribarem al cim del Mont Perdut. El descens el farem seguint el mateix itinerari.

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Torla amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació i revisió de material. Desplaçament fins la Pradera d'Ordesa (amb l'autobús del Parc Nacional durant els mesos d`estiu).

Pradera d'Ordesa - Refugi de Góriz.

Distància: 11,5 km | Desnivell: +900m | Temps efectiu: 4:15h | Temps d'activitat: 6:30h

· Dia 2: Refugi de Góriz - Mont Perdut (3.355m) - Pradera d'Ordesa.

Distància: 20 km | Desnivell: +1.155m/-2.055m | Temps efectiu: 9:30h | Temps d'activitat: 12:00h

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:2 dies / 1 nit
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb una molt bona preparació física i acostumades a fer caminades de jornada completa amb forts desnivells (>1.000m).
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari pot ser necessari en alguns punts concrets que ens haguem d'ajudar amb les mans per progressar amb més confiança i seguretat. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:32 km
Desnivell acumulat:+2.055m/-2.055m
Grup:màxim 6 persones.
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:9:00h del matí a Torla (a la porta del Centre d´Interpretació del Parc, que està situat just al costat del gran aparcament que hi ha a l´entrada del poble). Des d´aquest punt ens desplaçarem amb els autobusos del Parc Nacional fins a la Pradera d´Ordesa (funcionament autobusos del Parc: juliol i agost, Setmana Santa i alguns dies concrets de setembre i octubre). Si fem la ruta en d´altres dates, l´accés a la Pradera d´Ordesa està obert i podrem arribar-hi amb cotxes particulars.
Hora i punt de finalització:20:00h de la tarda a Torla.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya i de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal. Sac de dormir o sac-llençol (al refugi hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Opcional: taps per les orelles per les nit al refugi.
Alimentació:Cal portar l’aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). El sopar i l’esmorzar ens els proporciona el refugi i estan inclosos en el preu. El pícnic del segon dia no està inclòs en el preu i es pot demanar i adquirir directament al refugi (preu orientatiu: 10-14 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb llarga experiència en l'ascensió al Mont Perdut i en rutes al Parc Nacional. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut, la seva història i els seus valors naturals. · Les llegendes de les Tres Sorores. · El refugi de Góriz, indret privilegiat per gaudir de l'alta muntanya a Ordesa. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · Les valls d'origen glacial.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) dates programades: 257 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament al refugi en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· El material tècnic i de seguretat conjunt per a l'ascensió.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt d'inici de la ruta, el pícnic, els consums extres al refugi (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en el refugi...).

· Si la ruta es fa en les dates en què l'accés a la Pradera d'Ordesa està regulat, el preu no inclou el trajecte en autobús entre Torla i la Pradera d'Ordesa. Aquest import s'haurà d'abonar directament a l'autobús del Parc Nacional (5 €/persona anada i tornada).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de 4 persones. En cas de no poder se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups de 5 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

Els preus de l'ascensió en 2 dies en format de grup privat en dates a convenir són els següents:

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 1 persona: 715 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 2 persones: 425 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 3 persones: 325 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 4 persones: 275 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 5 persones: 257 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 6 persones: 239 €/persona (IVA inclòs).

Nota: en funció de la neu que hi pugui haver acumulada en cotes altes, podria ser necessari l'ús puntual de material individual de seguretat (arnés, casc, grampons i piolet). Si fos el cas, el lloguer d'aquest equip té un cost addicional de 27 €/persona. En cas que es pogués donar aquesta circumstància, des de Rutes Pirineus et contactaríem la setmana anterior a la ruta per informar-te degudament.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers
· Alberg EL ÚLTIMO BUCARDO, Linás de Broto. www.elultimobucardo.com
· Càmping ORDESA, Torla. www.campingordesa.es
· Allotjament Rural CASA BANDRÉS, Fragen-Torla. www.casabandresordesa.com
· Hostal Rural CASA LORDÁN, Torla. www.casalordan.com
· Hotel VILLA DE TORLA, Torla. www.hotelvilladetorla.com
Punt de trobada

9:00h del matí a Torla (a la porta del Centre d´Interpretació del Parc, que està situat just al costat del gran aparcament que hi ha a l´entrada del poble). Des d´aquest punt ens desplaçarem amb els autobusos del Parc Nacional fins a la Pradera d´Ordesa (funcionament autobusos del Parc: juliol i agost, Setmana Santa i alguns dies concrets de setembre i octubre). Si fem la ruta en d´altres dates, l´accés a la Pradera d´Ordesa està obert i podrem arribar-hi amb cotxes particulars.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes amb nosaltres!
6 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).