Clàssica ascensió al cim més emblemàtic del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut des de Cuello Gordo

Ascensió al Mont Perdut (1 dia)
Ruta guiada.Ascensió al Mont Perdut (1 dia)
Informació
Nerín, Sobrarbe, Osca
Disposem d'un protocol de seguretat que seguim en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Seguim fent Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

El Mont Perdut, amb els seus 3.355m d'altitud, és la tercera muntanya més alta dels Pirineus, després de l'Aneto i el Posets. Situada en ple cor del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut, aquest cim corona el massís calcari més elevat d'Europa. Us proposem fer la ruta d'ascensió a aquesta imponent muntanya des de Nerín en una única jornada. La ruta és llarga i físicament exigent, per aquest motiu, aquesta és una proposta adequada només per a persones amb una molt bona preparació física. Viu una experiència única i inoblidable de la mà del nostre equip de guies de muntanya!

Recorregut

Des del poble de Nerín agafarem el servei d'autobusos que hi ha habilitat per realitzar l'aproximació fins al punt d'inici de la ruta. Començarem a caminar a les immediacions de Cuello Gordo, a uns 2.200m d'altitud. Primer pujarem fins al refugi de Góriz, on farem una parada per recuperar forces. Des d'aquest punt continuarem pujant fins al Lago Helado, punt des d'on atacarem l'Escupidera que ens portarà fins al cim del Mont Perdut. Realitzarem la baixada pel mateix recorregut.

Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:11h-12h aprox
Temps efectiu caminant (sense parades):8h-9h aprox.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb una molt bona preparació física i acostumades a fer caminades de jornada completa amb forts desnivells (>1.000m).
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:22 km
Desnivell acumulat:+1.500m/-1.500m
Època recomanable:De juliol a octubre.
Hora i punt de trobada:6:30h del matí a Nerín (a l´estació d´autobusos del poble). A les 7:00h del matí agafarem el primer autobús que en uns 30 minuts per una pista de terra ens deixarà a les immediacions de Cuello Gordo.
Hora i punt de finalització:A las 20:30h de la tarda aproximadament a Nerín.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques,...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb llarga experiència en l'ascensió al Mont Perdut i en rutes al Parc Nacional. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· El Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut, la seva història i els seus valors naturals. · Les llegendes de les Tres Sorores. · El refugi de Góriz, indret privilegiat per gaudir de l'alta muntanya a Ordesa. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · Les valls d'origen glacial.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Preu del guiatge: 110 euros/persona (IVA inclòs).

El preu del guiatge inclou la planificació i preparació de la ruta, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat) i l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.


El preu no inclou el trajecte amb autobús entre Nerín y Cuello Gordo (aquest import s'haurà d'abonar directament a l'autobús: 20 euros/persona anada i tornada) ni les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu.

Nota: En funció de la neu que hi pugui haver acumulada en cotes altes, podria ser necessari l'ús puntual de grampons, piolet i casc. Si fos el cas, el lloguer d'aquest equip té un cost addicional de 18 euros/persona. En cas que es pogués donar aquesta circumstància, des de Rutes Pirineus us contactaríem la setmana anterior a la ruta per informar-vos degudament.

Nota: Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari de reserva o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Pots consultar les condicions generals d'anul·lació i canvi i les condicions específiques d'anul·lació per motius derivats de la covid-19 en el següent enllaç: condicions sortides organitzades d'un dia.

Allotjaments propers
· Alberg AÑISCLO, Nerín. www.albergueordesa.com
· Casa Rural ORTIZ, Nerín. www.turismoruralordesavignemale.com
· Hotel PALAZIO, Nerín. www.hotelpalazio.com
Punt de trobada

6:30h del matí a Nerín (a l´estació d´autobusos del poble). A les 7:00h del matí agafarem el primer autobús que en uns 30 minuts per una pista de terra ens deixarà a les immediacions de Cuello Gordo.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes del Pirineu amb nosaltres!
3 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).