Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Espectacular recorregut circular en el que coronem el Perdiguero, emblemàtic tresmil i mirador privilegiat al cor del Parc Natural Posets-Maladeta

Ascensió al Perdiguero (2 dies)
Ruta guiada.Ascensió al Perdiguero (2 dies)
Info / Reserva
Benasc, La Ribagorça, Osca
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Amb els seus 3.321m el Perdiguero és un dels tresmils més destacats de la serralada pirinenca. El massís del Perdiguero està situat entre la vall de Benasc -a la comarca aragonesa de la Ribagorça- i el departament francès de l'Alta Garona. Aquest cim es troba dins del Parc Natural Posets-Maladeta i és un fantàstic mirador dels dos cims més alts del Pirineu, l'Aneto i el Posets, que juntament amb altres cims secundaris creen un espectacle de vistes inoblidables. Pur ambient d'alta muntanya!

Us proposem pujar el pic Perdiguero en dues jornades: el primer dia descobrirem els estanys de Batisielles i Espaguinosa i farem l'aproximació fins al refugi d’Estós, on passarem la nit, i el segon dia assolirem el cim del Perdiguero i farem tot el descens per un recorregut diferent, tancant un preciós itinerari circular.

El punt d'inici de la ruta és a l'aparcament d'Estós (cota 1.300m). Des d'aquí començarem a pujar pel fons de vall fins que trobem el trencall que ens portarà fins a l’estanyet de Batisielles, des d'on farem un bonic recorregut circular pels estanys d'Espaguinosa i Gran de Batisiella. Posteriorment completarem l'ascens fins al refugi Estós, situat a 1.895m. El segon dia matinarem i, després d'esmorzar, iniciarem l'ascens al cim per la vall de Perdiguero. Guanyarem alçada ràpidament fins al coll Ubago (cota 2.703m), des d'on abordarem el tram final d'ascens fins al cim del Perdiguero, situat a 3.221m. En el descens, un cop situats al coll Ubago ens desviarem pel camí clàssic que transcorre per la vall de Lliterola, passa per l’estany i el barranc del mateix nom i acaba creuant un bonic bosc d'alta muntanya fins a l'aparcament de Lliterola.

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Benasc amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació i revisió de material. Desplaçament fins a l’aparcament d’Estós, deixant algun vehicle a l’aparcament de Lliterola.
Aparcament d’Estós - Estanys de Escarpinosa - Estanys de Batisielles - Refugi d’Estós.
Distància: 13 km | Desnivell: +1.280m/-670m | Temps efectiu: 7:00h | Temps d'activitat: 9:00h

· Dia 2: Refugi d’Estós - Pico Perdiguero (3.221m) - Aparcament de Lliterola.
Distància: 15,5 km | Desnivell: +1.500m/-1.775m | Temps efectiu: 8:00h | Temps d'activitat: 12:00h

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:2 dies / 1 nit.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb una molt bona preparació física i acostumades a fer caminades de jornada completa amb forts desnivells (>1.000m).
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:28,5 km
Desnivell acumulat:+2.780m/-2.445m
Grup:màxim 6 persones.
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:8h del matí a Benasc (a l´entrada del poble davant de la botiga Barrabés, que està situada entrant a mà dreta). Des d´aquest punt ens desplaçarem amb cotxes particulars fins a l’aparcament de Lliterola on deixarem algun vehicle i posteriorment fins a l’aparcament d’Estós on començarem la ruta. Rutes Pirineus gestionarà la combinació de vehicles per poder començar la ruta a la vall d´Estós i acabar-la a la vall de Lliterola (6,5 km).
Hora i punt de finalització:Aproximadament a les 17h a l'aparcament de Lliterola.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se al refugi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Frontal. Sac-llençol (al refugi hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional).
Alimentació:Cal portar l’aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). El sopar i l’esmorzar ens els proporciona el refugi i estan inclosos en el preu. El pícnic del segon dia no està inclòs en el preu i es pot demanar i adquirir directament al refugi (preu orientatiu: 10-14 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia d'alta muntanya titulat amb llarga experiència a la vall de Benasc i al Parc Natural Posets-Maladeta. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· El Parc Natural Posets-Maladeta, la seva història i els seus valors naturals.

· Els estanys i circs glacials.

· La flora i la fauna d'alta muntanya.

· Un massís metamòrfic a cavall entre el granit i la roca calcària.

· Cultura i història de la Vall de Benasc, terra de frontera, pastors i llegendes.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) dates programades: 253 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia d'alta muntanya titulat).

· L'allotjament al refugi en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· El material tècnic i de seguretat conjunt per a l'ascensió.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt d'inici de la ruta, el pícnic, els consums extres al refugi (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en el refugi...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de 4 persones. En cas de no poder se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups de 5 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

Els preus de l'ascensió en 2 dies en format de grup privat en dates a convenir són els següents:

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 1 persona: 715 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 2 persones: 420 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 3 persones: 325 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 4 persones: 277 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 5 persones: 253 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 6 persones: 235 €/persona (IVA inclòs).

Nota: en funció de la neu que hi pugui haver acumulada en cotes altes, podria ser necessari l'ús puntual de material individual de seguretat (arnés, casc, grampons i piolet). Si fos el cas, el lloguer d'aquest equip té un cost addicional de 27 €/persona. En cas que es pogués donar aquesta circumstància, des de Rutes Pirineus et contactaríem la setmana anterior a la ruta per informar-te degudament.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel ARAGÜELLS**, Benasque. (a 0,05 km)
  • Hotel CIRIA***, Benasque. (a 0,06 km)
  • Càmping LA BORDA D'ARNALDET, Sesué. (a 6,72 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

RUTES PIRINEUS disposa d´acords amb alguns allotjaments de la zona. Si estàs interessat en incloure la nit abans i/o la nit després de la ruta en un establiment de la zona, fes-nos-ho saber i t´enviarem informació perquè ho puguis valorar.

Punt de trobada

8h del matí a Benasc (a l´entrada del poble davant de la botiga Barrabés, que està situada entrant a mà dreta). Des d´aquest punt ens desplaçarem amb cotxes particulars fins a l’aparcament de Lliterola on deixarem algun vehicle i posteriorment fins a l’aparcament d’Estós on començarem la ruta. Rutes Pirineus gestionarà la combinació de vehicles per poder començar la ruta a la vall d´Estós i acabar-la a la vall de Lliterola (6,5 km).

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos AVANZA opera el trajecte Saragossa - Osca - Barbastro - Aínsa - Benasc amb regularitat i diverses freqüències diàries. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (http://aragon.avanzagrupo.com/). Atenció: els horaris i els bitllets no acostumen a estar disponibles fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Es pot enllaçar amb aquesta línia que ens portarà fins a Benasc a les principals ciutats del seu trajecte:
· Es pot arribar a Saragossa des de les principals capitals d'Espanya amb tren (AVE o regional) i amb autobús.
· Es pot arribar a Osca en tren regional des de Saragossa (línia Saragossa - Canfranc) o amb autobús des de Lleida, Barcelona o Madrid.
· Es pot arribar a Barbastre amb autobús des de Lleida o Barcelona (línia Barcelona - Lleida - Montsó - Barbastre operada per la pròpia companyia AVANZA).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes amb nosaltres!

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).