Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Clàssica ascensió d'alta muntanya al cim més alt dels Pirineus al Parc Natural Posets-Maladeta

Ascensió a l´Aneto (2 dies)
Ruta guiada.Ascensió a l'Aneto (2 dies)
Info / Reserva
Benasc, La Ribagorça, Osca
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

L'Aneto és un dels cims més desitjats pels amants de l'alta muntanya gràcies als seus 3.404m, punt més elevat de tota la serralada pirinenca. L'Aneto està situat a la capçalera de la Vall de Benasc, a la comarca aragonesa de la Ribagorça, en ple cor del Parc Natural Posets-Maladeta. L'espectacular ascensió a aquesta prestigiosa muntanya és un gran repte per tots aquells que alguna vegada han somiat en trepitjar el seu cim!

En aquesta proposta us plantegem ascendir l'Aneto en dues jornades: el primer dia farem l'aproximació fins al refugi de la Renclusa, on passarem la nit, i el segon dia atacarem el cim i farem tot el descens fins al punt d'inici de l'excursió.

El punt d'inici de la ruta és a la Besurta, a uns 1.900m d'altitud. Des d'aquest punt pujarem fins al refugi de la Renclusa, que està situat en un paratge excepcional just als peus de la Maladeta. A la tarda, abans de sopar, si tenim ganes de caminar una mica, tindrem temps de visitar l'Ibón de la Renclusa -també anomenat Ibón de Paderna-, un estany glacial d'alta muntanya que està situat molt a prop del refugi. El segon dia ens aixecarem ben aviat i enfilarem l'ascensió cap als Portillons i la glacera de l'Aneto. Continuarem la ruta pel conegut Pas de Mahoma i finalment assolirem el cim de l'Aneto. El descens el farem per l'Ibón del Saltarillo, fent la ruta una mica més variada i sense passar pel refugi de la Renclusa.

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Benasc amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació i revisió de material. Desplaçament fins a la Besurta.
La Besurta - Refugi de la Renclusa.
Distància: 1,5 km | Desnivell: +250/-15m | Temps efectiu: 1:00h | Temps d'activitat: 2:30h

· Dia 2: Refugi de la Renclusa - Pic Aneto (3.404m) - La Besurta.
Distància: 13 km | Desnivell: +1.265m/-1.500m | Temps efectiu: 8:00h | Temps d'activitat: 12:00h

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:2 dies / 1 nit.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb una molt bona preparació física i acostumades a fer caminades de jornada completa amb forts desnivells (>1.000m).
Dificultat tècnica:Alta. La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. La progressió per la glacera de l'Aneto es farà amb grampons i piolet i per superar el Pas de Mahoma caldrà fer una grimpada aèria. Per seguretat, realitzem el tram de la glacera i del Pas de Mahoma encordats amb el nostre guia. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:15 km
Desnivell acumulat:+1.500m/-1.500m
Grup:màxim 4 persones.
Època recomanable:Del 15 de maig al 15 d'octubre (període orientatiu).
Hora i punt de trobada:13:45h del migdia a Benasc (a l´entrada del poble davant de la botiga Barrabés, que està situada entrant a mà dreta). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l´Hospital de Benasc (uns 11 km) on, si fem la ruta entre el 29/06 i el 11/09, deixarem els vehicles i agafarem l´autobús públic que ens durà fins a la Besurta (uns 30 minuts). Si fem la ruta en d´altres dates, l´accés a la Besurta està obert i hi podrem pujar amb els cotxes particulars.
Hora i punt de finalització:Entre les 17:00h i les 18:00h de la tarda a la Besurta o a l'Hospital de Benasque segons si s'ha fet el trajecte fins a la Besurta en autobús o en cotxe.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi i calçat net per l'interior del refugi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Frontal. Sac-llençol (al refugi hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional). Material individual de seguretat: arnés, casc, piolet i grampons.
Alimentació:Cal portar l’aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia. El sopar i l’esmorzar ens els proporciona el refugi i estan inclosos en el preu. El pícnic del segon dia no està inclòs en el preu i es pot demanar i adquirir directament al refugi (preu orientatiu: 10-14 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia d'alta muntanya titulat amb llarga experiència en l'ascensió a l'Aneto i al Parc Natural Posets-Maladeta. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia.
Observacions:L'itinerari previst de descens no passa pel refugi de la Renclusa, per tant no podrem deixar pertinences al refugi durant l'ascensió.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· El Parc Natural Posets-Maladeta, la seva història i els seus valors naturals.

· Les tècniques de progressió amb piolet i grampons.

· La història del Forau d'Aigualluts.

· La flora i la fauna d'alta muntanya.

· Les valls i els llacs d'origen glacial.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) dates programades: 279 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material individual de seguretat (arnés, casc, grampons i piolet): 27 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia d'alta muntanya titulat).

· L'allotjament al refugi en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· El material tècnic i de seguretat conjunt per a l'ascensió.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt d'inici de la ruta, el picnic, els consums extres al refugi (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en el refugi...).

· Si la ruta es fa entre el 28/06 i el 11/09 el preu no inclou el trajecte en autobús entre l'Hospital de Benasc i la Besurta. Aquest import s'haurà d'abonar directament a l'autobús (5,20 euros/persona anada i tornada).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de 3 persones. En cas de no poder se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups de 4 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

Els preus de l'ascensió en 2 dies en format de grup privat en dates a convenir són els següents:

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 1 persona: 670 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 2 persones: 395 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 3 persones: 305 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 4 persones: 267 €/persona (IVA inclòs).

· Grup de 5 o 6 persones: consultar.

· Lloguer material individual de seguretat (arnés, casc, grampons i piolet): 27 €/persona (IVA inclòs).

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel ARAGÜELLS**, Benasque. (a 0,03 km)
  • Hotel CIRIA***, Benasque. (a 0,05 km)
  • Càmping LA BORDA D'ARNALDET, Sesué. (a 6,68 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

RUTES PIRINEUS disposa d´acords amb alguns allotjaments de la zona. Si estàs interessat en incloure la nit abans i/o la nit després de la ruta en un establiment de la zona, fes-nos-ho saber i t´enviarem informació perquè ho puguis valorar.

Punt de trobada

13:45h del migdia a Benasc (a l´entrada del poble davant de la botiga Barrabés, que està situada entrant a mà dreta). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l´Hospital de Benasc (uns 11 km) on, si fem la ruta entre el 29/06 i el 11/09, deixarem els vehicles i agafarem l´autobús públic que ens durà fins a la Besurta (uns 30 minuts). Si fem la ruta en d´altres dates, l´accés a la Besurta està obert i hi podrem pujar amb els cotxes particulars.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos AVANZA opera el trajecte Saragossa - Osca - Barbastro - Aínsa - Benasc amb regularitat i diverses freqüències diàries. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (http://aragon.avanzagrupo.com/). Atenció: els horaris i els bitllets no acostumen a estar disponibles fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Es pot enllaçar amb aquesta línia que ens portarà fins a Benasc a les principals ciutats del seu trajecte:
· Es pot arribar a Saragossa des de les principals capitals d'Espanya amb tren (AVE o regional) i amb autobús.
· Es pot arribar a Osca en tren regional des de Saragossa (línia Saragossa - Canfranc) o amb autobús des de Lleida, Barcelona o Madrid.
· Es pot arribar a Barbastre amb autobús des de Lleida o Barcelona (línia Barcelona - Lleida - Montsó - Barbastre operada per la pròpia companyia AVANZA).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes amb nosaltres!
70 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).