Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Un dels grans trekkings alpins, rodejant el majestuós massís del Monte Rosa a través de Suïssa i Itàlia

Tour del Monte Rosa (6 etapes)
Ruta guiada.Tour del Monte Rosa (6 etapes)
Info / Reserva
Visp - Saas Grund - Zermatt, Valais, Suïssa
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

El Tour del Monte Rosa és una de les travesses més atractives que es poden fer a Europa, espectacular com el Tour del Montblanc però menys coneguda, i, per tant, menys massificada. La ruta fa la volta a l'impressionant massís del Monte Rosa, que té el privilegi de posseir la segona cota més alta dels Alps, la Punta Dufour, amb 4.634 m d'altitud, acompanyada, al seu torn, d'un gran nombre de quatremils. Durant sis magnífiques etapes anirem descobrint les valls alpines situades entre les regiones italianas del Piemont i la Vall d'Aosta i el cantó suís de Valais. El trekking del Monte Rosa presenta diverses opcions de recorregut i variants. A Rutes Pirineus seguirem un itinerari molt muntanyenc, fent nit en refugis d'alta muntanya, abordant etapes exigents però molt variades: amb llacs, carenes, camins imponents, boscos rics en flora i fauna alpina, vistes impressionants de cims tan emblemàtics com el Cervino (Mattherhorn) i , l'últim dia, creuant l'impressionant glaciar Theodulo!

Recorregut

· Dia 1. Trobada a les 18h a Visp amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació de la ruta, revisió de material i desplaçament conjunt amb transport públic fins a Saas Grund, on farem nit.

· Dia 2. Desplaçament amb autobús de Saas Grund a Saas Almagrell. Etapa 1. Saas Almagrell - Rifugio Oberto Maroli.

Distància: 16 km | Desnivell: +1.430m/-370m | Temps efectiu: 7:30h | Temps d'activitat: 9:15h.

Etapa inicial que esdevé una fantàstica immersió en el territori alpí. Des de Saas Almagrell resseguim les aigües turquesa de l'embassament Stausee Mattmark i remuntem tota la vall fins al coll transfronterer de Paso Moro. Si la meteorologia i l'horari ho permeten, des del coll ascendim el panoràmic cim de Joderhorn (3.036 m), on gaudim de vistes fantàstiques del Monte Rosa. Des del coll, descendim ja en territori Italià fins al Rifugio Oberto Maroli, on passem la nit.

· Dia 3. Etapa 2. Rifugio Oberto Maroli - Telefèric - Rifugio Pastore.

Distància: 22,6 km | Desnivell: +1.505m/-1.245m | Temps efectiu: 10:20h | Temps d'activitat: 12:30h.

Etapa exigent que comencem agafant el telefèric que baixa fins al bucòlic poble de Macugnaga. Aquí comencem a caminar resseguint el riu Anza i ens endinsem a la Vall de Quarazza, on ens reben les aigües cristal·lines del Lago de la Fate. Anem ascendint aquesta esplendorosa i profunda vall fins al coll de Tudo, on es poden veure exemplars de cabra salvatge. Des d'aquest bonic pas empedrat d'alta muntanya, iniciem la baixada resseguint les marrades que salven un important desnivell fins al captivador Rifugio Pastore, una construcció de pedra totalment integrada a l'entorn.

· Dia 4. Etapa 3. Rifugio Pastore - Albergo del Ponte.

Distància: 17,4 km | Desnivell: +1.700m/-920m | Temps efectiu: 9:40h | Temps d'activitat: 11:40h.

Comencem aquesta etapa descendint suaument fins al poble d'Alagna Valsesia. En aquest punt comencem el tram d'ascens continuat més llarg de la travessa. Aquesta pujada, que molts alpinistes que volen ascendir als 4.000m de l'entorn s'estalvien agafant telefèrics, és un autèntic repte que queda recompensat amb escreix en arribar al coll d'Olen, territori de marmotes i cabres salvatges, on els prats verds i la roca esculpida emmarquen un paisatge atapeït de muntanyes fins a l'horitzó. Aquesta és la nostra entrada a la Vall d'Aosta i, després de l'esforç de l'ascens, una ràpida i agradable baixada ens porta fins a l'Albergo del Ponte, situat davant del preciós llac de Gabiet.

· Dia 5. Etapa 4. Albergo del Ponte - Rifugio Ferraro.

Distància: 16,9 km | Desnivell: +970m/-1.255m | Temps efectiu: 7:50h | Temps d'activitat: 9:50h.

Etapa més suau que les anteriors que ens permet recuperar forces per afrontar les últimes etapes de la travessa. Comencem el dia descendint amb les cames fresques fins a Tschaval. A continuació anem pujant suaument per la vall dels llacs de Salero i assolim el Pas Rothorn, on les roques són les protagonistes. Fem la baixada acompanyats d'aigua i rierols, passant per un nou estany -el bonic Lago Ciarcierio-. Finalment, abordem l'últim tram de baixada per un camí còmode fins al Rifugio Ferraro.

· Dia 6. Etapa 5. Rifugio Ferraro - Rifugio Theodulo.

Distància: 18,4 km | Desnivell: +1.560m/-325m | Temps efectiu: 8:10h | Temps d'activitat: 10:10h.

Etapa impressionant que ens portarà fins a la cota més alta de la ruta, situada a 3.317 m d'altitud, on passarem la nit. Comencem la jornada per l'interior d'un bosc fins que deixem els arbres enrere i avancem entre prats alpins i diversos estanys glacials com el Gran Lago i els llacs de Cimes Blanches. Durant bona part del recorregut tenim com a teló de fons una de les muntanyes més icòniques i belles del planeta, el Cervino, conegut també com a Matterhorn. El Rifugio Theodulo, final d'etapa, està situat en un indret increïble, un mirador fantàstic del Monte Rosa i dels grans glaciars que envolten aquestes majestuoses muntanyes de més de 4.000m d'altitud.

· Dia 7. Etapa 6. Rifugio Theodulo - Zermatt. Retorn amb transport públic fins a Visp.

Distància: 13,9 km | Desnivell: +65m/-1.770m | Temps efectiu: 5:30h | Temps d'activitat: 7:30h.

Aquesta és l'etapa més tècnica de la ruta: ens haurem de posar els grampons per travessar, amb l'ajuda d'un guia d'alta muntanya, un espectacular però senzill tram de glacera alpina. A diferència del dia anterior, aquest últim dia el que farem és anar descendint. Passem del gel alpí a les zones de pastura i als camins còmodes que ens conduiran fins al singular poble de Zermatt (on estan prohibits els vehicles de combustibles fòssils) i des d'on tenim les últimes i no menys espectaculars panoràmiques dels gegants alpins i les seves glaceres, tancant així una travessa inoblidable.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:7 dies - 6 nits - 6 etapes.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència i que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants. Es recomana haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres, zones de blocs i un glaciar. Durant l'itinerari fem diversos trams per sobre dels 2.800 m, superant els 3.000m en alguns moments. De manera ocasional pot ser necessari que ens haguem d'ajudar amb les mans per tal de progressar amb més confiança i seguretat en alguns punts concrets. També farem ús de grampons en l'última etapa, no obstant, no és necessari tenir experiència prèvia. Si que és necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:105 km
Desnivell acumulat:+7.230m/-5.885m
Grup:màxim 7 persones.
Època recomanable:De juliol a setembre.
Hora i punt de trobada:18h de la tarda a l´estació de tren del poble de Visp (Suïssa).
Hora i punt de finalització:16h de la tarda de l'últim dia a Zermatt (Suïssa).
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Els sopars, els esmorzars i els dinars (pícnics) ens els proporcionen els refugis i allotjaments. (Aclariment: el preu de la ruta inclou el sopar i l’esmorzar, els pícnics no estan inclosos.)
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb àmplia experiència als Alps. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural. Guia d'alta muntanya per l'últim dia.
Observacions:A diferència d’altres trekkings on el recorregut que es fa a peu és ininterromput, en algunes etapes del Tour del Monte Rosa és necessari fer algun enllaç amb telefèric o autobús local. Es recomana disposar de la Targeta Sanitària Europea (TSE).

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· El massís del Monte Rosa, geologia i morfologia.

· La vida a les valls alpines i petits poblets de muntanya d'Itàlia i Suïssa.

· La flora i la fauna alpina.

· Les grans glaceres dels Alps i la seva evolució.

· El canvi climàtic als Alps.

· Les grans fites de l'alpinisme al massís del Monte Rosa.

...I MOLTS DELS GRANS SECRETS DELS ALPS!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 21 dies: 1.095 €/persona (IVA inclòs). -7%

· Preu total reserva última hora: 1.177 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 7% de descompte: confirma la teva reserva 21 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 7% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L’allotjament als refugis en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

· El material tècnic individual (grampons, arnés...) pel tram de gelera de l'últim dia.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins a Visp, els pícnics, els consums extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l’abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

· Els enllaços amb telefèrics i autobusos locals durant les etapes. Cost total aproximat: 40-50 €/persona.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers
· Hotel EYHOLZ***, Visp. www.eyholz.info
· Hotel ELITE***, Visp. https://hotel-elite-visp.ch
· Hostal BILDUNGSHAUS ST. JODERN, Visp. www.stjodern.ch
· Càmping MÜHLEYE, Visp. https://camping-visp.ch
Punt de trobada

18h de la tarda a l´estació de tren del poble de Visp (Suïssa).

Accés a Visp

Amb vehicle privat el poble de Visp està situat a 10h de Barcelona, 12h de Bilbao o 16h de Madrid.

Una altra manera habitual de desplaçar-se fins a Visp des d'Espanya és amb tren o combinant avió i tren a través dels aeroports de Zurich, Ginebra o Berna. La xarxa de trens a Suïssa és molt completa i hi ha diversos trens que fan el trajecte fins a Visp amb diverses freqüències al dia (durada aprox. 120-180 minuts des de Ginebra o Zurich) Els horaris es poden consultar a la web: https://www.sbb.ch/en. La informació de Google Maps per aquests trajectes amb tren també és molt fiable: Aeropuerto de Ginebra - Visp / Aeropuerto de Zurich - Visp.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).