Recorrem les dues faixes més destacades de la vall d'Ordesa i fem l'ascensió a la muntanya calcària més alta d'Europa

Mont Perdut i faixes d´Ordesa (3 dies)
Ruta guiada.Mont Perdut i faixes d´Ordesa (3 dies)
Informació
Torla, Sobrarb, Osca
Hem definit un protocol de seguretat que seguirem en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Aquest estiu, Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

En aquesta magnífica ascensió de 3 dies no tant sols pujarem al Mont Perdut -el cim de naturalesa calcària més alt d'Europa- sinó que també caminarem per alguns dels indrets més bells i impressionants del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut. Es tracta d'una ruta ideal per a persones amb una bona preparació física i amb experiència en alta muntanya que volen viure l'ascensió al Mont Perdut d'una manera més completa i autèntica, recorrent les dues faixes més destacades de la vall d'Ordesa.

Aquest completíssim recorregut d'alta muntanya ens descobrirà els tresors més ben guardats del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut. Durant la jornada d'aproximació ens enlairarem per la Senda de los Cazadores i caminarem per la famosa faixa de Pelai tot gaudint de vistes privilegiades a la profunda vall d'Ordesa. El segon dia culminarem la nostra ascensió al Mont Perdut, el tercer cim més alt dels Pirineus (3.355m). Finalment, el tercer dia farem el retorn pels socarrats erms del pla de Millaris, la vertiginosa faixa de les Flors i l'impressionant barranc de Carriata.

Les dues nits pernoctarem al refugi de Góriz (2.200m) -un dels refugis amb més caràcter alpí dels Pirineus- i entendrem la seva importància logística basada en ser punt de partença de diverses ascensions i punt de pas clau de vàries travesses de renom.

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Torla amb el guia. Presentació i revisió de material. Desplaçament fins a la Pradera d'Ordesa (amb l'autobús del Parc Nacional durant els mesos d'estiu).

  Pradera de Ordesa - Senda de los Cazadores - Faixa de Pelai - Refugi de Góriz.
  Distància: 13,4 km | Desnivell: +950m/-100m | Temps efectiu: 5:15h | Temps d'activitat: 7:30h

· Dia 2: Refugi de Góriz - Mont Perdut (3.355m) - Refugi de Góriz.
  Distància: 7,4 km | Desnivell: +1.155m/-1.155m | Temps efectiu: 7:30h | Temps d'activitat: 10:00h

· Dia 3: Refugi de Góriz - Faixa de les Flors - Pradera de Ordesa.
  Distància: 17,2 km | Desnivell: +350m/-1.300m | Temps efectiu: 6:30h | Temps d'activitat: 8:30h

Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:3 dies / 2 nits.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivell.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari serà necessari, en alguns punts, haver d'ajudar-nos amb les mans per tal de progressar amb més confiança i seguretat. També caldrà superar alguns passos exposats que estan equipats amb clavilles. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:38 km
Desnivell acumulat:+2.455m/-2.455m
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:9:00h del matí al davant del Centre de Visitants del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut, que està situat a la rotonda d'entrada al poble, a mà dreta. Al costat mateix del Centre de Visitants hi ha un gran aparcament on es poden estacionar els vehicles. Des d'aquest punt ens desplaçarem amb l'autobús del Parc Nacional fins a la Pradera d'Ordesa.
Hora i punt de finalització:18:00h de la tarda a Torla.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional). Material individual de seguretat: arnés i casc.
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia. Els sopars, esmorzars i dinars (bosses de pícnic) ens els proporcionen al refugi.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia d'alta muntanya titulat amb gran experiència al Parc Nacional. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· El Parc Nacional, la seva història i els seus valors naturals. · Les roques sedimentàries i el seu posterior modelat glacial. · El relleu càrstic. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · La llegenda de les Tres Serols. · El canvi climàtic als Pirineus. · La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

· Ascensió guiada (guiatge + refugi): 375 euros/persona (IVA inclòs).
· Lloguer material individual de seguretat (arnés i casc): 37 euros/persona (IVA inclòs).

El preu de l'ascensió guiada inclou la planificació i preparació de la ruta, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat), l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural, l'allotjament al refugi en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent) i el material tècnic i de seguretat conjunt per a l'ascensió.


El preu de l'ascensió guiada no inclou el lloguer del material individual de seguretat, els consums extres als refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).
Atenció!: si la ruta es realitza durant els mesos d'estiu, el preu NO inclou el trajecte amb els autobusos del Parc Nacional des de Torla fins a la Pradera d'Ordesa. Aquest import s'ha d'abonar directament a l'autobús (4,50 euros/persona anada i tornada).

En funció de la neu que hi pugui haver acumulada en cotes altes, podria ser necessari l'ús puntual de grampons i piolet. Si fos el cas, el lloguer d'aquest equip té un cost addicional de 36 euros/persona. En cas que es pogués donar aquesta circumstància, des de Rutes Pirineus us contactaríem la setmana anterior a la ruta per informar-vos degudament.

Nota: Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari de reserva o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Allotjaments propers
· Alberg EL ÚLTIMO BUCARDO, Linás de Broto. www.elultimobucardo.com
· Càmping ORDESA, Torla. www.campingordesa.es
· Allotjament Rural CASA BANDRÉS, Fragen-Torla. www.casabandresordesa.com
· Hotel VILLA DE TORLA, Torla. www.hotelvilladetorla.com
· Hotel ABETOS, Torla. www.hotelabetos.es
Punt de trobada

9:00h del matí al davant del Centre de Visitants del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut, que està situat a la rotonda d'entrada al poble, a mà dreta. Al costat mateix del Centre de Visitants hi ha un gran aparcament on es poden estacionar els vehicles. Des d'aquest punt ens desplaçarem amb l'autobús del Parc Nacional fins a la Pradera d'Ordesa.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos AVANZA opera el trajecte Barbastre - Aínsa - Broto amb regularitat i diverses freqüències diàries. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (http://aragon.avanzagrupo.com/). Atenció: els horaris i els bitllets no acostumen a estar disponibles fins a 3-4 setmanes abans de la ruta. Aquesta mateixa companyia també opera el trajecte local Broto - Torla. En aquest cas els bitllets només es poden adquirir al mateix autobús.

Es pot arribar a Barbastre amb autobús des de Saragossa (línia Saragossa - Barbastro) o des de Lleida o Barcelona (línia Barcelona - Lleida - Montsó - Barbastre). Les dues línies també estan operades per la companyia AVANZA).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes del Pirineu amb nosaltres!
4 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).