Parc Natural de l'Alt Pirineu

El parc natural més gran de Catalunya, territori d'altes muntanyes, frondosos boscos y valls profundes. Descobreix els seus grandiosos paisatges modelats per segles d'activitat humana

Excursions al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Dificultat rutes

Baixa
Baixa
Mitjana
Mitjana
Notable
Notable
Alta
Alta

Rutes al Parc Natural de l'Alt Pirineu 19 rutes

El Parc Natural de l'Alt Pirineu està ubicat a les comarques del Pallars Sobirà i l'Alt Urgell i és el parc natural més extens de Catalunya amb gairebé 70.000 ha. de superfície. El parc va ser creat per la Generalitat de Catalunya l'any 2003 amb l'objectiu de preservar la gran riquesa natural, històrica i cultural d'aquesta zona i establir-hi un règim d'ordenació adreçat a fer possible un desenvolupament sostenible i, alhora, promoure i atraure al parc un turisme sensible i respectuós amb l'entorn. Al Parc Natural de l'Alt Pirineu podrem combinar ascensions clàssiques d'alta muntanya a cims emblemàtics com la Pica d'Estats (3.143m) o el Monteixo (2.905m) amb excursions de senderisme per algunes de les valls més idíl·liques i tranquil·les dels Pirineus.

Normes del parc

  • El Parc disposa d'una extensa xarxa d'itineraris a peu senyalitzats. Si els resseguiu podreu visitar els indrets més significatius d'aquesta zona.
  • Hi ha camins senyalitzats d'accés restringit només a veïns i serveis, en els quals l'accés comú general en vehicles motoritzats hi resta prohibit. Algunes vies estan tancades temporalment durant el període d'hivern i primavera. Respecteu la senyalització informativa.
  • Part del territori del Parc Natural és de propietat privada. Procureu que la vostra visita no molesti la gent que viu al territori i no camineu pel mig de cultius i prats de conreu.
  • Si obriu un filat o una tanca, cal que els tanqueu després de passar-hi, ja que mantenen el bestiar al seu lloc.
  • L'acampada lliure no és permesa. Només es pot pernoctar (bivac o tenda de campanya) de 20:00 a 8:00h; fora d'aquest horari no hi pot haver cap tenda muntada. Si viatgeu amb autocaravana, cal que us dirigiu als càmpings o zones d'acampada controlada, per tal de poder-hi pernoctar.
  • Per motius de seguretat i conservació, és rigorosament prohibit encendre foc, excepte a les àrees d'esbarjo dotades amb barbacoes amb mataguspires.
  • No es poden llençar deixalles. Endueu-vos-les i dipositeu-les als contenidors dels pobles. Procureu dipositar cada deixalla al contenidor corresponent.
  • Els gossos que porteu al Parc cal que vagin lligats en tot moment, ja que poden causar molèsties al bestiar o a la fauna salvatge. No colliu plantes silvestres. N'hi ha una bona part que són escasses o estan protegides, i tenim el deure i la responsabilitat de conservar-les.
  • No espanteu els animals salvatges ni feu res que els pugui perjudicar: observeu-los a distància i gaudiu-ne sense interferir en el seu comportament. No els doneu menjar, ja que poden perdre la por a la gent.
Punts d´informació del parcPàgina web oficial
parcsnaturals.gencat.cat/ca/alt-pirineu

Seu del Parc Natural de l'Alt Pirineu
C/ de la Riba, 1 · 25595 Llavorsí (Pallars Sobirà)
Tel.: 973 622 335
pnaltpirineu@gencat.cat

Oficina del Parc Natural a l'Alt Urgell
Av. de les Valls d'Andorra, 33 · 25700 La Seu d'Urgell (Alt Urgell)
Tel.: 973 360 954