Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Quatre jornades de senderisme i alta muntanya per les muntanyes màgiques de la Vall de Boí i el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Muntanyes de la Vall de Boí (4 rutes)
Ruta guiada.Muntanyes de la Vall de Boí (4 rutes)
Info / Reserva
Taüll, Alta Ribagorça, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta programa de quatre rutes per terrenys d'alta muntanya ens permet descobrir la Vall de Boí a fons, amb tota la seva esplendor i, també, amb tots els seus matisos. Descobrirem indrets d'una bellesa colpidora, amb preciosos estanys d'aigües cristal·lines, prats alpins i boscos de mitja i alta muntanya, esveltes agulles de granit que defineixen carenes i cims, i pics relativament aïllats que es converteixen en talaies extraordinàries de la vall, del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i del Pirineu axial!

Aquesta és una proposta ideal per a persones amb una bona condició física però no requereix tenir experiència prèvia en alta muntanya. Farem nit en un poble de la vall, en un hotel amb totes les comoditats, bona gastronomia i habitacions privades. D'aquesta manera, a diferència de les travesses de diversos dies que fan nit en refugis, amb aquesta proposta podrem gaudir de l'alta muntanya enllaçant diverses excursions de jornada completa (carregant només motxilla de dia) i tornant cada dia al camp base de la nostra aventura, on descansarem bé, gaudirem d'una excel·lent cuina de proximitat i podrem recuperar forces per l'endemà!

Programa

· Dia 1. Trobada a les 19h a Taüll amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació i revisió de material.

· Dia 2. Estanys de Gémena a la vall de Llubriqueto.

Distància: 10 km | Desnivell: +850m/-850m | Temps efectiu: 5:25h | Temps d'activitat: 6:45h.

Situada en un marge de la capçalera de la vall de Boí, la vall de Llubriqueto queda parcialment eclipsada per les seves veïnes Ribera de Caldes i Sant Nicolau, tradicionalment més conegudes. Això fa que puguem caminar per un entorn meravellós però, alhora, sorprenentment solitari. Descobrirem dos estanys preciosos, una de les meravelles secretes de la vall!

· Dia 3. Estanys del Pessó i pic Roi (2.750m).

Distància: 11,4 km | Desnivell: +1.050m/-1.050m | Temps efectiu: 6:00h | Temps d'activitat: 7:15h.

Visitarem la part alta de la ribera de Sant Martí, una bonica vall secundària situada a l'àrea perifèrica de Parc Nacional. Descobrirem el circ glacial, amb els estanys de Pessó situats de forma escalonada i protegits per una carena de muntanyes amb un notable ambient alpí: Tuc dels Carants, pic Roi -que ascendirem!-, pic Gran del Pessó i pic Petit del Pessó.

· Dia 4. Estany Negre i estanys de Travessani.

Distància: 16,5 km | Desnivell: +1.075m/-1.075m | Temps efectiu: 6:30h | Temps d'activitat: 7:45h.

Una ruta que ens ofereix paisatges d'alta muntanya espectaculars en la que visitarem una de les zones més belles de Parc Nacional: el circ de Travessani. Caminarem per l'embassament de Cavallers, farem parada al refugi de muntanya Ventosa i Calvell, i admirarem l'estany Negre, l'estany de Travessani, l'Estany de Mangades i l'estany de Monges.

· Dia 5. El pic l'Aüt (2.531m).

Distància: 11 km | Desnivell: +1.250m/-1.250m | Temps efectiu: 6:00h | Temps d'activitat: 7:15h.

Avui assolirem una de les muntanyes més emblemàtiques de la vall de Boí! Una ascensió exigent però que farem per un terreny molt agradable i que ens permetrà posar un punt i final meravellós a les quatre jornades de muntanya que hem viscut!

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:5 dies / 4 nits / 4 rutes.
Exigència física:Mitjana-Alta. Proposta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants.
Dificultat tècnica:Les rutes transcorren per terrenys d'alta muntanya (corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs). Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya a més de 2.500m d'altitud. Es recomana haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:49 km
Desnivell acumulat:+4.225m/-4.225m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:19h de la tarda a l´Hotel El Rantiner de Taüll.
Hora i punt de finalització:17:30h de l'últim dia a Taüll.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar les rutes. Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Els sopars, esmorzars i dinars (pícnic) ens els proporcionen l'allotjament i un restaurant local.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Nacional. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.
Observacions:Des de Boí, cada dia farem curtes aproximacions en vehicle privat fins al punt d'inici de la ruta corresponent.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Nacional, la seva història i els seus valors naturals. · Les valls i els llacs d'origen glacial. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · El canvi climàtic al Parc Nacional i als Pirineus. · La vida a la Vall de Boí, les seves muntanyes i els seus pobles.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 15 dies (guiatge + allotjament Pensió Completa): 577 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + allotjament Pensió Completa): 641 €/persona (IVA inclòs).

· Suplement habitació individual: 130 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 15 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de les rutes i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de l'activitat.

· La realització de les rutes guiades (guia de muntanya titulat).

· Quatre nits d'allotjament a l'Hotel El Rantiner de Taüll.

· Els quatre sopars, esmorzars i pícnics, que ens proporcionaran l’hotel i un restaurant local.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins a Taüll, els consums extres a l'allotjament (begudes extra, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Punt de trobada

19h de la tarda a l´Hotel El Rantiner de Taüll.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos ALSA opera els trajectes Barcelona - Pont de Suert i Lleida - Pont de Suert amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (www.alsa.es). Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Per arribar a Taüll (punt de trobada amb el grup de RUTES PIRINEUS) des de Pont de Suert, es pot utilitzar l'autobús del Parc Nacional. Des de Pont de Suert cap a Taüll hi ha diverses freqüències al dia (6:30h, 9:05h, 12:05h, 14:00h, 17:15h i 20:15h) i el trajecte és de 20 minuts. El bitllet també es pot comprar online a través de la web d'ALSA (www.alsa.es) o directament al conductor.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè seleccionem els allotjaments personalment i gestionem les reserves.
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis dels Pirineus i visquis una experiència meravellosa!
11 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).