Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Màgica travessa de 3 dies per Sant Maurici, Amitges i la vall del Gerber al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Sant Maurici - Amitges (3 dies)
Ruta guiada.Sant Maurici - Amitges (3 dies)
Info / Reserva
Alt Àneu, Pallars Sobirà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta meravellosa travessa de tres etapes ens descobreix el sector nord-oriental del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, una zona d'altíssim valor natural que també ens enamorarà per l'espectacularitat dels seus paisatges, amb fantàstiques valls d'origen glacial, multitud d'estanys d'alta muntanya, esveltes agulles de granit que dominen l'horitzó i colls d'alta muntanya que es converteixen en grans talaies de l'Alt Pirineu i del propi Parc Nacional. Es tracta d'una excursió ideal per a persones amb una bona preparació física però sense experiència en alta muntanya.

Concretament aquesta ruta ens portarà per indrets tan bonics i emblemàtics com la sensacional i singular Mata de València -l'avetosa més extensa dels Pirineus-, el panoràmic coll de Fogueruix, l'estany de Sant Maurici amb els inseparables pics dels Encantats, els estanys de Ratera, les Agulles d'Amitges o la vall del Gerber amb els seus estanys i modelat glacial.

Al seu torn, els dos refugis d'alta muntanya on pernoctarem estan ubicats en indrets d'una gran bellesa i ens permetran descansar còmodament enmig d'un gran entorn d'alta muntanya i recuperar forces gràcies als seus menjars casolans. També coneixerem com és la vida als refugis, establiments que més enllà d'oferir-nos protecció i comoditat tenen un paper molt important en la conservació del medi natural.

Recorregut

· Dia 1. Trobada a la Peülla (aparcament del Gerber, port de la Bonaigua) amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació de la ruta i revisió del material.
Etapa 1 - La Mata de València: la gran avetosa del Pirineu. La Peülla - Refugi del Gerdar - Refugi del Pla de la Font.
Distància: 11,3 km | Desnivell: +650m/-425m | Temps efectiu: 5:15h | Temps d'activitat: 6:30h.

· Dia 2. Etapa 2 - Sota la mirada dels Encantats. Refugi del Pla de la Font - Refugi d'Amitges.
Distància: 13,2 km | Desnivell: +890m/-540m | Temps efectiu: 5h | Temps d'activitat: 7h.

· Dia 3. Etapa 3 - El repte d'Amitges i la màgica vall del Gerber. Refugi d'Amitges - La Peülla. Opció d'ascensió al pic d'Amitges (2.848m).
Distància: 13 km | Desnivell: +550m/-1.115m | Temps efectiu: 6:30h | Temps d'activitat: 8:30h.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny. Les dades de distància i desnivell no tenen en compte l´ascensió opcional. La realització d´aquesta ascensió es valorarà sobre la marxa en funció de com es desenvolupi l´etapa, la meteorologia del dia i les condicions del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:3 dies - 2 nits.
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per un coll de muntanya a més de 2.700m d'altitud. Es recomana haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:37,5 km
Desnivell acumulat:+2.090m/-2.090m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:10:45h del matí a l´aparcament del Gerber (conegut també com la Peülla) situat a la carretera C-13 (47 km venint des de Sort o 26 km des de Vielha).
Hora i punt de finalització:17:00h de la tarda a l'aparcament del Gerber (la Peülla).
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Cal portar l’aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Els sopars i els esmorzars ens els proporcionen els refugis i estan inclosos en el preu. Els pícnics no estan inclosos en el preu i es poden demanar i adquirir directament als refugis (preu orientatiu: 10-14 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Nacional. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Nacional, la seva història i els seus valors naturals. · La Mata de València i la flora i la fauna d'alta muntanya. · La llegenda dels Encantats. · Gerber, una vall d'origen glacial completament verge en ple Alt Pirineu. · El canvi climàtic al Parc Nacional i als Pirineus. · La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 21 dies (guiatge + refugis): 343 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugis): 382 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 21 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament als refugis en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, els consums extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), els pícnics, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

 • Refugi del GERDAR, Sorpe. (a 3,64 km)
 • Hotel Restaurant LO PALLER**, València d´Àneu. (a 9,22 km)
 • Hotel Apartaments TRAINERA, Esterri d´Àneu . (a 10,5 km)
 • Hostal CASA PALMIRA, Espot. (a 11,3 km)
 • Hotel SAURAT***, Espot. (a 11,3 km)
 • NOU CÀMPING La Guingueta d'Àneu, La Guingueta d´Àneu. (a 12,7 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

RUTES PIRINEUS disposa d´acords amb alguns allotjaments de la zona. Si estàs interessat en incloure la nit abans i/o la nit després de la ruta en un establiment de la zona, fes-nos-ho saber i t´enviarem informació perquè ho puguis valorar.

Punt de trobada

10:45h del matí a l´aparcament del Gerber (conegut també com la Peülla) situat a la carretera C-13 (47 km venint des de Sort o 26 km des de Vielha).

Accés amb transport públic

Per arribar a l'aparcament del Gerber (també conegut com a aparcament de la Peülla), punt d'inici de la ruta, podem agafar l'autobús del Parc Nacional en el seu recorregut matinal des del Pallars. L'arribada a l'aparcament del Gerber és a les 10:37h i podem agafar aquest autobús en diverses localitats. Les més destacades són: la Pobla de Segur (8:45h), Sort (9:15h), Llavorsí (9:30h), Espot (9:55h), la Guingueta (10:10h). El bitllet es pot comprar online a través de la web d'ALSA (www.alsa.es) o directament al conductor.

Per arribar al Pallars, la companyia d'autobusos ALSA també opera els trajectes regionals Barcelona - la Pobla - Sort - la Guingueta i Lleida - la Pobla - Sort - la Guingueta amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (www.alsa.es). Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta. Si s'utilitza aquesta combinació, donada l'hora de trobada per a la travessa i els horaris de l'autobús del Parc Nacional per pujar fins a l'aparcament del Gerber, probablement serà necessari fer la primera part del viatge el dia abans i fer nit a la zona.

A la Pobla de Segur també si pot arribar amb tren des de Lleida mitjançant la línia RL2 operada per FGC Lleida - la Pobla de Segur i coneguda com a El Tren dels Llacs (www.trendelsllacs.cat).

Per què amb Rutes Pirineus?
 • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
 • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
 • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
 • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
 • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
9 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).