Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans

Des dels primers contraforts del Canigó fins als casi 3.000m de l'alta frontera amb Andorra i Catalunya. Aquí hi viureu uns Pirineus plens de contrastos i farcits d'història, testimonis silenciosos del naixement d'una nació

Excursions al Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans

Dificultat rutes

Baixa
Baixa
Mitjana
Mitjana
Notable
Notable
Alta
Alta

Rutes al parc 6 rutes

El Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans està situat a l'extrem sud de França i s'estén des dels contraforts del Canigó fins a la frontera amb Andorra i Catalunya. El parc comprèn les regions del Capcir, la Cerdanya i el Conflent. En aquesta zona podrem realitzar tranquil·les excursions de senderisme o ascensions d'alta muntanya als massissos del Carlit (2.975m), de Madres (2.469m) i del Canigó (2.784m), que ens oferiran espectaculars vistes del Capcir, la Cerdanya, el Vallespir, el Conflent i la plana del Rosselló. També podrem conèixer preciosos pobles de gran bellesa i història.

Normes del parc

    El Parc Natural Regional inclou 7 reserves naturals: Conat, la vall d'Eina, Jujols, Mantet, Nohèdes, Nyer i Py. Cadascuna té el seu propi reglament particular, podeu consultar-lo directament tot contactant-hi. A continuació, la normativa general a tenir en compte a l'interior del parc:

  • Cal passejar els gossos amb corretja per evitar problemes amb els ramats, conflictes amb els seus gossos de guarda o depredació i molèsties als animals salvatges. L'entrada de gossos amb corretja està permesa a les reserves naturals de Nyer, Conat, Nohèdes i Jujols, i prohibida a Py, Mantet i la vall d'Eina.
  • Es demana que els visitants no s'acostin i evitin els ramats, fins i tot si es troben enmig del sender. Els cavalls, les vaques i els gossos pastors podrien comportar-se agressivament.
  • La circulació està prohibida fora dels carrils i vies obertes a tals efectes, per tal de preservar el medi ambient. El trànsit motoritzat està prohibit en totes les reserves naturals.
  • Per tal de prevenir incendis i la degradació dels espais naturals, els focs estan prohibits en boscos i erms. Els llocs habilitats per fer foc es poden utilitzar a tals efectes durant els períodes en que està permès. Les mateixes restriccions s'apliquen als fumadors. Els focs estan totalment prohibits a les reserves naturals de Nyer, Conat, Nohèdes i la vall d'Eina i estan regulats a Py.
  • A les reserves naturals, i llevat d'alguna excepció pel que fa a la recol·lecció de plantes comestibles, no es poden col·lectar minerals, fòssils, plantes o animals. Es prohibeix la recol·lecció, captura o destrucció d'espècies protegides.
  • Està prohibit acampar en totes les reserves naturals i els espais classificats (el llac de les Bulloses, el desert del massís del Carlit, el circ dels estanys de Camporells, el llac de Lanoux, les gorges de Carança i el massís del Canigó), però està permès fer bivac al voltant dels refugis i campaments que hi ha al llarg del GR.
  • Endueu-vos tota la brossa que genereu per tal de no contaminar la muntanya. El dipòsit de residus està totalment prohibit a les reserves naturals.
Punts d´informació del parcPàgina web oficial
parc-pyrenees-catalanes.fr

Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans
1 rue Dagobert - 66210 Mont-Louis (França)
Tel.: +33 (0) 4 68 04 97 60
contact@parc-pyrenees-catalanes.fr