Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Gaudim d’un dels trekkings més espectaculars d’Europa i d’una gran ascensió al Parc Nacional del Gran Paradiso

Tour-ascensió Gran Paradiso (6 etapes)
Ruta guiada.Tour-ascensió Gran Paradiso (6 etapes)
Info / Reserva
Pont, Vall d’Aosta, Italia
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

El Tour del Gran Paradiso és un trekking d’alta muntanya espectacular i bellíssim que culminem amb l’ascensió al cim que li dona nom (Gran Paradiso, 4.061 m). Durant les quatre primeres etapes de la ruta farem la volta circular per les alpines valls de Valsavarenche, Rhemes i Valgrisenche -dins de Parc Nacional del Gran Paradiso, el més antic d’Itàlia-, superant impressionants colls d’alta muntanya per sobre dels 3.000 m d’altitud que ens oferiran vistes precioses a les glaceres i cims del seu entorn. Després de tancar la travessa circular, abordarem l’ascensió al Gran Paradiso, un dels 4.000 m més admirats dels Alps per la seva inoblidable i singular silueta.

En definitiva, aquest trekking ens endinsarà a la realitat de la preciosa vall d’Aosta, una barreja entre ramaderia de muntanya i turisme en un escenari alpí superlatiu. Llacs de color turquesa, prats alpins, boscos de làrix europeu, tarteres, glaceres i, finalment, piolet, grampons i corda per culminar el fantàstic cim del Gran Paradiso.

Recorregut

· Dia 1. Trobada a les 18h al nucli de Pont a la vall de Valsavarenche amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació de la ruta i revisió de material. Aproximació fins al refugi Tetras Lyre (10 minuts a peu).

· Dia 2. Etapa 1. Rifugio Tetras Lyre - Col Rosset - Rifugio Benevolo.

Distància: 18,5 km | Desnivell: +1.355m/-1.015m | Temps efectiu: 9h | Temps d'activitat: 11h.

Des del refugi Tetras Lyre remuntarem la bonica vall del riu Nivolet fins al refugi Savoia, situat al costat de l’estany i el coll de Nivolet. Seguidament abordarem la pujada fins a l’estany de Rosset, des d’on continuarem ascendint fins al coll de Rosset. Aquest pas ens permetrà canviar de vall i baixar fins al refugi Benevolo, a la vall de Rhemes, al peu d’un magnífic circ glacial.

· Dia 3. Etapa 2. Rifugio Benevolo - Col Bassac Deré - Rifugio Chalet de l’Épée.

Distància: 20 km | Desnivell: +1.740m/-1.645m | Temps efectiu: 8:00h | Temps d'activitat: 10:30h.

En aquesta etapa sortirem del refugi Benevolo i ens enfilarem cap al coll de Bassac Deré, gaudint de vistes excepcionals a les glaceres de Golettaz i Gliairetta, que ens queden molt a prop. Un cop superat el coll de Bassac Deré entrarem a la vall de Valgrisenche. Des del refugi Bezzi, els primers 300 m de desnivell que guanyarem ens regalaran unes vistes magnífiques sobre la vall principal, el llac Beauregard i el massís de Ruitor. A continuació abordarem un llarg flanqueig pel vessant oest del massís fins al refugi Chalet de l’Épée.

· Dia 4. Etapa 3. Rifugio Chalet the l’Épée - Colle Finestra - Bruil - Rifugio delle Marmotte.

Distància: 10,2 km | Desnivell: +1.040m/-1.240m | Temps efectiu: 6:00h | Temps d'activitat: 8:00h.

Etapa que ens permetrà gaudir d’uns paisatges i ambients d’alta muntanya excepcionals. Des del refugi, iniciarem l'ascensió al panoràmic coll de la Finestra, des d’on realitzarem un descens de quasi 1.000 m de desnivell que ens portarà fins al fons de la vall de Rhemes, al poblet alpí de Bruil. Finalment pujarem fins el refugi delle Marmotte.

· Dia 5. Etapa 4. Rifugio delle Marmotte - Col Entrelor - Col de Manteau - Rifugio Tetras Lyre.

Distància: 17,7 km | Desnivell: +1.385m/-1.680m | Temps efectiu: 8:00h | Temps d'activitat: 11:00h.

Des del tranquil refugi, en aquesta etapa ens desplaçarem cap a l’est ascendint i superant el coll d’Entrelor. L’arribada al coll -a 3.000 m d’altitud- és molt alpina i les vistes sobre el massís i la glacera del Gran Paradiso són espectaculars. El descens per la vall de Valsavarenche serà llarg i entretingut: passats els preciosos estanys d’Amon, remuntarem uns 250 m i assolirem el coll de Manteau, des d’on definitivament baixarem fins a Pont.

· Dia 6. Etapa 5. Rifugio Tetras Lyre - Refugio Victorio Emmanuelle II.

Distància: 6 km | Desnivell: +855m/-60m | Temps efectiu: 2:00h | Temps d'activitat: 3:30h.

Etapa tranquil·la en la que després de cinc dies de caminar farem l’aproximació al refugi Victorio Emmanuelle II. Un cop al refugi, prepararem l’ascensió de l’endemà amb els guies d’alta muntanya que s’uniran al grup.

· Dia 7. Etapa 6. Refugio Victorio Emmanuelle II - Gran Paradiso (4.061m) - Pont.

Distància: 15 km | Desnivell: +1.395m/-2.135m | Temps efectiu: 7:00h | Temps d'activitat: 10:00h.

La jornada començarà de matinada i caldrà progressar amb grampons i piolet, i fer ús de la corda quan avancem per sobre la glacera. La part alta de la jornada és preciosa i les vistes des del cim són inoblidables! Tornarem a passar pel refugi Victorio Emmanuelle II de baixada i seguirem descendint fins a Pont, on acabarem la travessa.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:7 dies - 6 nits - 6 etapes.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants. És imprescindible haver realitzat rutes de diversos dies prèviament per terrenys d’alta muntanya.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari fem diversos trams per sobre dels 3.000m d'altitud i de manera puntual pot ser necessari que ens haguem d’ajudar amb les mans per tal de progressar amb més confiança i seguretat en alguns punts concrets. Durant l’ascensió progressarem amb piolet i grampons i encordats amb el guia en diversos trams. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:87,4 km
Desnivell acumulat:+7.775m / -7.775m
Grup:màxim 8 persones.
Època recomanable:De juliol a setembre.
Hora i punt de trobada:18h de la tarda al nucli de Pont a la vall de Valsavarenche.
Hora i punt de finalització:17h de la tarda de l’últim dia a Pont.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta semi-rígides, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional). Material d’alpinisme: piolet, grampons, arnés i casc.
Alimentació:Els sopars, els esmorzars i els dinars (pícnics) ens els proporcionen els refugis i allotjaments. (Aclariment: el preu de la ruta inclou el sopar i l’esmorzar, els pícnics no estan inclosos. Preu orientatiu: 9-12 €)
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb àmplia experiència als Alps. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural Per a l’ascensió al Gran Paradiso s’unirà al grup un guia d’alta muntanya.
Observacions:Al principi de la ruta podrem deixar el material que no necessitem per a la travessa als vehicles. Al final de la quarta etapa, abans d’abordar l’ascensió al Gran Paradiso podrem recollir-lo. Es recomana disposar de la Targeta Sanitària Europea (TSE).

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· El Parc Nacional del Gran Paradiso, geologia i morfologia.

· La vida a les valls alpines i petits poblets de muntanya de la vall d'Aosta.

· La flora i la fauna alpina.

· Les grans glaceres dels Alps i la seva evolució.

· El canvi climàtic als Alps.

...I MOLTS DELS GRANS SECRETS DELS ALPS!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 21 dies: 1.135 €/persona (IVA inclòs). -7%

· Preu total reserva última hora: 1.220 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material individual de seguretat ascensió (arnés, casc, piolet i grampons): 32 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 7% de descompte: confirma la teva reserva 21 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 7% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat durant tot el trekking i guia d’alta muntanya durant l’ascensió).

· L’allotjament als refugis en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· El material tècnic i de seguretat conjunt per a l’ascensió.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt d’inici, els pícnics, els consums extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l’abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, enllaços amb autobusos locals, canvis en refugis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers
Al mateix punt de trobada per a la ruta a la vall de Valsavarenche:
· Albergo GRAN PARADISO, Pont. www.hotelgparadiso.com.
Al poble d’Aosta:
· Hotel LE PAGEOT***, Aosta. www.lepageot.it
· Albergo MANCUSO*, Aosta. www.albergomancuso.com
Al poble de Chamonix:
· Alberg GÎTE LA MONTAGNE, Chamonix. www.gite-la-montagne.business.site.
· Hotel L’OUSTALET***, Chamonix. www.hotel-oustalet.com.
Punt de trobada

18h de la tarda al nucli de Pont a la vall de Valsavarenche.

Accés a la Vall d´Aosta

Amb cotxe la vall d’Aosta està situada a 10h de Barcelona, 12h de Bilbao o 15h de Madrid. Els itineraris habituals per arribar-hi són via Torí (Itàlia) o via Chamonix (França).

Una altra manera habitual de desplaçar-se fins a la vall d’Aosta des d’Espanya és amb avió fins a l’aeroport de Torí. Vàries companyies operen vols directes o amb una escala curta des de diverses ciutats espanyoles. Des de Torí es pot arribar a Aosta amb tren -la companyia TrenItalia opera diverses freqüències al dia- o amb autobús -la companyia Flixbus ofereix diversos trajectes al dia-. La xarxa d’autobusos locals de la vall d’Aosta permet desplaçar-se per la zona i els seus diversos nuclis de població.

En cas d’estar interessat/interessada en compartir desplaçament i despeses de viatge, fes-nos-ho saber. Si arribeu a Aosta amb transport públic, comenteu-nos-ho i des de Rutes Pirineus coordinarem l’accés fins al punt d’inici de la ruta a Pont - Valsavarenche.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
1 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).