Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Descobrim valls, estanys i colls d'alta muntanya imponents en una travessa apassionant pel cor del Parc Natural Posets-Maladeta

Volta a un gegant, el Posets (4 dies)
Ruta guiada.Volta a un gegant, el Posets (4 dies)
Info / Reserva
Benasc, Ribagorça, Osca
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La travessa "Volta a un gegant, el Posets" és un recorregut circular d'alta muntanya que enllaça els tres refugis guardats del Parc Natural Posets-Maladeta que envolten el segon cim més alt dels Pirineus, el Posets (3.375m), en un marc d'alta muntanya incomparable. Aquest itinerari ens mostrarà valls imponents com la d'Estós o la de Ribereta, preciosos estanys d'origen glacial de colors vius i intensos com el Llardaneta, l'Eriste o el Batisielles, i miradors privilegiats al gran nombre de tresmils que es concentren en aquest sector del Pirineu!

La travessa consta de quatre etapes -entre les comarques aragoneses de la Ribagorça i el Sobrarb- en les que anirem descobrint tots els vessants de la mítica muntanya del Posets, un dels pics més admirats de tota la serralada pirinenca. La ruta, considerada una de les més estètiques del Pirineu, no deixarà de sorprendre'ns contínuament per la bellesa dels seus paisatges: llacs d'alta muntanya (aquí anomenats ibones), rius que modelen valls i barrancs, una gran varietat de flora i fauna, zones boscoses, prats d'alta muntanya, esveltes roques granítiques que perfilen crestes i pics imponents,...

Al seu torn, els tres refugis on pernoctarem estan ubicats en llocs molt especials i ens permetran recuperar forces gràcies als seus bons menjars. També coneixerem com és la vida als refugis d'alta muntanya aragonesos, alguns d'ells oberts tots els dies de l'any i que més enllà d'oferir aixopluc a l'excursionista juguen un paper molt important en la conservació dels Pirineus.

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Benasc amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació i revisió de material. Desplaçament fins a l'aparcament de la Vall d'Estós.

  Aparcament Vall d'Estós "Los Barracones" - Refugi d'Estós.
  Distància: 8,4 km | Desnivell: +610m/-35m | Temps efectiu: 3h | Temps d'activitat: 4-5h.

· Dia 2: Refugi d'Estós - Refugi de Viadós.
  Distància: 11,6 km | Desnivell: +765m/-925m | Temps efectiu: 5h | Temps d'activitat: 6-7h.

· Dia 3: Refugi de Viadós - Refugi Ángel Orús. Opció d'ascensió al pic Forqueta (3.008m).
  Distància: 11,3 km | Desnivell: +1.180m/-800m | Temps efectiu: 6-7h | Temps d'activitat: 8-9h.

· Dia 4: Refugi Ángel Orús - Aparcament Vall d'Estós "Los Barracones".
  Distància: 14,1 km | Desnivell: 700m/-1.495m | Temps efectiu: 6-7h | Temps d'activitat: 8-9h.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:4 dies - 3 nits.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants. Es recomana haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya a més de 2.800m d'altitud. Es recomana haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:45,4 km
Desnivell acumulat:+3.255m/-3.255m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:De juliol a setembre.
Hora i punt de trobada:10:30h del matí a Benasc, a l´aparcament del Centre d´Interpretació Posets-Maladeta situat a la carretera principal. Des d´aquest punt ens desplaçarem amb cotxes particulars fins al punt d´inici de la ruta a l´aparcament "Los Barracones" a l´entrada de la Vall d´Estós (aprox. 10 minuts).
Hora i punt de finalització:18:00h de la tarda a l'aparcament "Los Barracones".
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Cal portar l’aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Els sopars i els esmorzars ens els proporcionen els refugis i estan inclosos en el preu. Els pícnics no estan inclosos en el preu i es poden demanar i adquirir directament als refugis (preu orientatiu: 10-14 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Natural Posets-Maladeta. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Posets, la Maladeta i el parc natural, la seva història i els seus valors. · Les valls i els llacs d'origen glacial. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · El canvi climàtic als Pirineus i els seus efectes a les glaceres del P.N. Posets-Maladeta. · L'origen d'alguns topònims de la zona. · La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 15 dies (guiatge + refugis): 448 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugis): 498 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 15 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament als refugis en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins a Benasc, els pícnics, els consums extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel CIRIA***, Benasque. (a 0,42 km)
  • Hotel ARAGÜELLS**, Benasque. (a 0,44 km)
  • Càmping LA BORDA D'ARNALDET, Sesué. (a 7,13 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

RUTES PIRINEUS disposa d´acords amb alguns allotjaments de la zona. Si estàs interessat en incloure la nit abans i/o la nit després de la ruta en un establiment de la zona, fes-nos-ho saber i t´enviarem informació perquè ho puguis valorar.

Punt de trobada

10:30h del matí a Benasc, a l´aparcament del Centre d´Interpretació Posets-Maladeta situat a la carretera principal. Des d´aquest punt ens desplaçarem amb cotxes particulars fins al punt d´inici de la ruta a l´aparcament "Los Barracones" a l´entrada de la Vall d´Estós (aprox. 10 minuts).

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos AVANZA opera el trajecte Saragossa - Osca - Barbastro - Aínsa - Benasc amb regularitat i diverses freqüències diàries. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (http://aragon.avanzagrupo.com/). Atenció: els horaris i els bitllets no acostumen a estar disponibles fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Es pot enllaçar amb aquesta línia que ens portarà fins a Benasc a les principals ciutats del seu trajecte:
· Es pot arribar a Saragossa des de les principals capitals d'Espanya amb tren (AVE o regional) i amb autobús.
· Es pot arribar a Osca en tren regional des de Saragossa (línia Saragossa - Canfranc) o amb autobús des de Lleida, Barcelona o Madrid.
· Es pot arribar a Barbastre amb autobús des de Lleida o Barcelona (línia Barcelona - Lleida - Montsó - Barbastre operada per la pròpia companyia AVANZA).

Donada l'hora de trobada per a la travessa, en cas d'accedir en transport públic i depenent de la procedència, pot ser necessari arribar el dia abans i fer nit a Benasc.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
10 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).