Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Clàssica ascensió al cim més alt de Catalunya pel seu vessant sud, pujant per la Vall Ferrera a la comarca del Pallars Sobirà

Ascensió a la Pica d´Estats
Ruta guiada.Ascensió a la Pica d'Estats
Info / Reserva
Àreu , Pallars Sobirà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La Pica d'Estats, amb els seus 3.143m d'altitud, punt més alt de Catalunya, és una de les muntanyes més populars i conegudes de tot el país. La Pica d'Estats està situada just a l'extrem nord de la Vall Ferrera, una vall molt tranquil·la i poc concorreguda, però alhora molt bonica, de la comarca del Pallars Sobirà. L'espectacular ascensió a 'La Pica' per la Vall Ferrera és un dels grans clàssics del muntanyisme als Pirineus. És una ruta llarga, dura i físicament molt exigent. Per aquest motiu, aquesta és una proposta adequada només per a persones amb una molt bona preparació física. L'activitat comença el dia anterior a l'ascensió amb la trobada amb el guia de Rutes Pirineus al refugi de Vallferrera, on se sopa i es pernocta.

Recorregut

Farem l'ascensió seguint la ruta normal a la Pica d'Estats pel seu vessant sud (Pallars Sobirà). L'itinerari comença al refugi de Vallferrera on haurem passat la nit. Començarem a caminar a les 5:30h del matí en direcció a l'estany de Sotllo i l'estany d'Estats, pujarem pel port de Sotllo i finalment ascendirem fins al coll de Riufred abans d'assolir el cim de la Pica d'Estats.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:11-12h aprox. (dia de l'ascensió).
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb una molt bona preparació física i acostumades a fer caminades de jornada completa amb forts desnivells (>1.000m).
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:18 km
Desnivell acumulat:+1.500m/-1.500m
Grup:màxim 8 persones.
Època recomanable:De juliol a octubre.
Hora i punt de trobada:18:00h de la tarda (del primer dia) a Àreu, davant del parc infantil que hi ha al centre del poble al costat de la carretera (al costat del parc infantil hi ha un gran aparcament on es poden estacionar els vehicles). Des d´Àreu ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l´aparcament de la Molinassa, uns 12 km per una pista de terra. Des d´aquest aparcament caminarem plegats (uns 10 minuts) fins al refugi de Vallferrera.
Hora i punt de finalització:Entre les 17:00h i les 18:00h de la tarda al refugi de Vallferrera.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Per la pluja: ponxo/capelina o anorak impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Frontal. Sac-llençol (al refugi hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional).
Alimentació:El sopar i l’esmorzar ens els proporciona el refugi i estan inclosos en el preu. El pícnic del segon dia no està inclòs en el preu i es pot demanar i adquirir directament al refugi (preu orientatiu: 10-14 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb llarga experiència al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Amplis coneixements en flora, fauna i geografia.
Observacions:Al refugi de Vallferrera podrem deixar tot el material que no és imprescindible per a l'ascensió. De tornada podrem recollir-lo.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· El Parc Natural de l'Alt Pirineu, la seva història i els seus valors naturals.

· Cultura i història de la Vall Ferrera, terra de frontera.

· El poeta Jacint Verdaguer i la Pica d'Estats.

· El canvi climàtic als Pirineus.

· La flora i la fauna d'alta muntanya.

· Les valls i els llacs d'origen glacial.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 21 dies (guiatge + refugi): 204 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugi): 226 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 21 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament al refugi en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· L'accés a l'aparcament de la Molinassa dins del Parc Natural (gestió i cost del permís).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins a Àreu, el pícnic, els consums extres al refugi (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel Restaurant VALLFERRERA, Àreu. (a 0,01 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

18:00h de la tarda (del primer dia) a Àreu, davant del parc infantil que hi ha al centre del poble al costat de la carretera (al costat del parc infantil hi ha un gran aparcament on es poden estacionar els vehicles). Des d´Àreu ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l´aparcament de la Molinassa, uns 12 km per una pista de terra. Des d´aquest aparcament caminarem plegats (uns 10 minuts) fins al refugi de Vallferrera.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos ALSA opera els trajectes Barcelona - Llavorsí i Lleida - Llavorsí amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (www.alsa.es). Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Per arribar a Àreu des de Llavorsí actualment només és possible amb servei de taxi. Els telèfons de contacte dels diversos taxistes del municipi d'Alins (al que pertany Àreu) són els següents: Hostal Montaña (692 860 537, 973 624 411), Josep M. Lladós (649 901 950), Josep M. Llor (609 357 926), Jordi Lladós (649 901 950), Xavi Llor (609 357 926), Antoni Torrecillas (619 630 827).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes del Pirineu amb nosaltres!
32 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).