Visitem un indret excepcional des d'on gaudim d'una visió privilegiada de tot el PN de la Zona Volcànica de la Garrotxa

El Mirador dels Volcans
Ruta guiada.El Mirador dels Volcans
Informació
Les Preses, Garrotxa, Girona
Disposem d'un protocol de seguretat que seguim en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Seguim fent Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Els volcans de la Garrotxa constitueixen la zona volcànica més important de tota la península ibèrica i es converteixen en una visita imprescindible per descobrir i conèixer l'importantíssim patrimoni geològic del nostre país. Els científics estimen que el vulcanisme a la Garrotxa va començar fa 700.000 anys a la zona de Batet, i l'última erupció va ser la del volcà del Croscat fa uns 11.500 anys. La ruta que us proposem ens permetrà contemplar la zona volcànica des d'un mirador privilegiat, des d'on podrem veure els volcans del Croscat, Santa Margarida, el puig Jordà i la fageda d'en Jordà. I també gaudirem d'una extensa panoràmica de la ciutat d'Olot, el Prepirineu oriental i el massís del Canigó. Una ruta fantàstica ideal per fer amb amics, família o en parella i que, gràcies als nostres guies, es convertirà en una experiència inoblidable!

Recorregut

L'itinerari que us proposem té com a punt d'inici l'ermita de Sant Pere de les Preses. Des d'aquí pujarem pel vessant de ponent de la serra del Corb fins al Mirador dels Volcans, al Puig Redon, un dels indrets amb millors vistes del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Des d'aquest cim podrem observar 13 volcans del total de 40 que hi ha a la zona volcànica. Entre ells, els més importants: el de Santa Margarida i el Croscat. També podrem veure el recorregut de la colada de lava de l'última erupció del volcà Croscat, coberta, en gran part, per la famosa fageda d'en Jordà. Finalment baixarem cap al con volcànic del volcà del Racó i tornarem a les Preses per entremig d'una singular roureda.

Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:4:30-5:00h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):3:00h-3:30h aprox.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones acostumades a realitzar caminades de mitja jornada.
Dificultat tècnica:Baixa.
Distància:9 km
Desnivell acumulat:+510m/-510m
Època recomanable:Tot l'any.
Hora i punt de trobada:9:30h del matí a les Preses (a costat del cementiri de les Preses, on hi ha espai per estacionar els vehicles).
Material individual imprescindible:És imprescindible portar botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells i roba de muntanya adequada a l´època de l´any i a les condicions meteorològiques previstes (roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, guants, braga i gorro). Per la pluja: ponxo/capelina o jaqueta impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Recomanable: bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (mínim 1,5 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pí­cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat i amplis coneixements en flora, fauna i geografia. Guia intèrpret del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. · El volcà del Croscat i la colada de lava de la fageda d'en Jordà. · La flora i la fauna de la serra del Corb. · El carboneig.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Preu del guiatge: 38 euros/persona (IVA inclòs).

El preu del guiatge inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat) i l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

Nota: Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari de reserva o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Pots consultar les condicions generals d'anul·lació i canvi i les condicions específiques d'anul·lació per motius derivats de la covid-19 en el següent enllaç: condicions sortides organitzades d'un dia.

Allotjaments propers
· Alberg VALL D'EN BAS, Sant Esteve d'en Bas. www.albergvallbas.cat
· Hostal VERTISOL, Les Preses. www.hostalvertisol.com
· Fonda BARRIS, Joanetes. www.fondabarris.com
· Allotjament Rural EL FERRÉS, Joanetes. www.elferres.com
· Allotjament Rural CAN RIERA, Joanetes. www.can-riera.com
· Agroturisme MAS LES COMELLES, Joanetes. www.maslescomelles.com
· Hotel VALL DE BAS**** (Can Morera), Joanetes. www.canmorera.com
Punt de trobada

9:30h del matí a les Preses (a costat del cementiri de les Preses, on hi ha espai per estacionar els vehicles).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè farem interpretació del medi natural -flora, fauna, geografia i geologia- i us explicarem totes les anècdotes i curiositats de la muntanya.
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i la natura i visquis una experiència meravellosa, sol o amb tota la família!
1 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).