Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Quatre jornades màgiques descobrint les valls i les muntanyes de la Vall d’Aran amb els colors exuberants de la tardor

Muntanyes de la Vall d´Aran (4 rutes)
Ruta guiada.Muntanyes de la Vall d'Aran (4 rutes)
Info / Reserva
Vielha, Val d'Aran, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquest programa de quatre rutes per terrenys de mitja i alta muntanya ens permet descobrir i endinsar-nos en una vall de clima atlàntic -la Vall d’Aran- i en una època fantàstica, la tardor. Durant quatre dies gaudirem de salts d’aigua, d’estanys, de cims i de boscos caducifolis amb els colors de la tardor decorant camins i fons de vall i amb l’aigua com a protagonista destacada. Descobrirem racons de postal fent cada dia recorreguts molt bonics d’exigència mitjana.

Aquesta és una proposta ideal per a persones amb una bona condició física (acostumades a caminar) però no requereix tenir cap experiència prèvia en alta muntanya. Ens allotjarem en un hotel amb totes les comoditats, habitacions privades amb bany privat i bona cuina local. A diferència de les travesses de diversos dies, amb aquesta proposta podrem gaudir de la muntanya enllaçant diverses excursions de jornada completa (carregant només motxilla de dia) i tornant cada dia al camp base de la nostra aventura, on descansarem bé, gaudirem de bons àpats amb productes de proximitat i podrem recuperar forces per l’endemà!

Programa

· Dia 1. Trobada a les 19h a Vielha amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació i revisió de material.

· Dia 2. El misteri dels Uehs deth Joeu i l’estampa de l’Artiga de Lin.

Distància: 8,1 km | Desnivell: +460m/-460m | Temps efectiu: 4:00h | Temps d'activitat: 5:00h.

Itinerari preciós en el que caminem entre frondosos boscos i passem per l’espectacular surgència natural coneguda com els Uelhs deth Joèu, que amaga una història molt curiosa. També gaudim d’un dels paratges més bells de la vall d’Aran i de tot el Pirineu, l’Artiga de Lin, on contemplem les escarpades muntanyes que defineixen l’indret.

· Dia 3. Montcorbison: el mirador de l’Aran.

Distància: 9,1 km | Desnivell: +650m/-650m | Temps efectiu: 5:00h | Temps d'activitat: 6:10h.

Dia més panoràmic de tots en el que ascendim un cim clàssic sobre la capital de la vall d’Aran, Vielha. La ruta comença a la Bassa d’Oles i s’enfila decidida seguint un bonic corriol fins al pic Montcorbison i, amb poc més esforç, fins al proper Tuc de Letassi. Fem la tornada circular, passant per la cabana i els Clots de Gèles i la Pleta des Anhèths, des d’on arribem al punt de sortida.

· Dia 4. Entre boscos màgics i prats alpins.

Distància: 14 km | Desnivell: +840m/-840m | Temps efectiu: 6:00h | Temps d'activitat: 7:15h.

Caminada que surt de l’espectacular salt d’aigua de Pish i ascendeix per l’Aubaga de Siesso i el barranc homònim fins a l’Estanhòla des Armèros. Primer avancem entre boscos caducifolis plens de colors exuberants i després, a la part més alta del recorregut, a través d’ondulats prats d’alta muntanya. Fem la tornada pel Coth del Varradós, punt de pas històric, i resseguim el riu homònim.

· Dia 5. Els colors de tardor a la fageda de Carlac.

Distància: 6,5 km | Desnivell: +350m/-350m | Temps efectiu: 3:00h | Temps d'activitat: 4:20h.

Ruta circular que ens permet descobrir la preciosa i, alhora, fantasmagòrica fageda mil·lenària de Carlac i les seves extraordinàries variacions cromàtiques. També visitem antigues bordes araneses envoltades de pastures i el petit poble de Bausen. A més a més, pugem fins al Coret de Pan, des d'on gaudim d'impressionants vistes del vessant nord del massís de l'Aneto-Maladeta.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:5 dies / 4 nits / 4 rutes.
Exigència física:Mitjana. Proposta adequada per a persones que fan activitat sovint i/o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells mitjans (+500m/-500m).
Dificultat tècnica:Les rutes transcorren per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant el programa assolim algun cim a més de 2.o00m d'altitud. Es recomana conèixer els terrenys d'alta muntanya prèviament, però no és imprescindible.
Distància:37,7 km
Desnivell acumulat:+2.300m/-2.300m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:De maig a novembre.
Hora i punt de trobada:19h de la tarda a l´Hotel Albares de Vielha.
Hora i punt de finalització:16:30h de l'últim dia a Vielha.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Els sopars, esmorzars i dinars (pícnic) ens els proporcionen a l'allotjament.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Nacional. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.
Observacions:Des de l'hotel, cada dia farem curtes aproximacions en vehicle privat fins al punt d'inici de la ruta corresponent.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· Una vall atlàntica, les seves muntanyes i els seus pobles. · El Parc Nacional, la seva història i els seus valors naturals. · Les valls i els llacs d'origen glacial. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · El canvi climàtic als Pirineus.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 15 dies (guiatge + allotjament Pensió Completa): 597 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + allotjament Pensió Completa): 663 €/persona (IVA inclòs).

· Suplement habitació individual: 110 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 15 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de les rutes i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de les rutes.

· La realització de les rutes guiades (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament a l'Hotel Albares de Vielha en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, els consums extres a l'allotjament (begudes extra, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Punt de trobada

19h de la tarda a l´Hotel Albares de Vielha.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos ALSA opera els trajectes Barcelona - Vielha i Lleida - Vielha amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (www.alsa.es). Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè seleccionem els allotjaments personalment i gestionem les reserves.
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis dels Pirineus i visquis una experiència meravellosa!
2 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).