Parc Natural del Cadí-Moixeró

La imponent muralla de roca calcària que conformen les serralades del Cadí i del Moixeró acull una gran diversitat geològica, florística i faunística i indrets d'una bellesa i un atractiu especials. Descobreix-los!

Excursions al Parc Natural del Cadí-Moixeró

Dificultat rutes

Baixa
Baixa
Mitjana
Mitjana
Notable
Notable
Alta
Alta

Rutes al parc 15 rutes

Pedraforca 360

Gósol, Parc Natural del Cadí-Moixeró, Espanya

Pedraforca 360
DificultatNotable
Distància total17 km
Temps total efectiu (sense parades)4:15h

El Parc Natural del Cadí-Moixeró està situat als Prepirineus, és el segon parc més gran de Catalunya i està repartit entre les comarques de l'Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya. El parc engloba les dues grans serralades del Cadí i del Moixeró, que estan unides pel coll de Tancalaporta i formen una impressionant barrera muntanyosa d'uns 30 km de llarg entre la Catalunya central, al sud i el Pirineu, al nord. El Cadí-Moixeró és una territori de muntanya, i la seva altitud oscil·la des dels 800m del fons de les valls fins als 2.642m del puig de la Canal Baridana. Els amants de la muntanya i la natura trobaran un terreny on la roca calcària i l'aigua han dibuixat un relleu esquerp i tallat. Les serres del Cadí i del Moixeró, el massís del Pedraforca (2.497m), la Tossa (2.531m) i el Puigllançada (2.406m) són les unitats muntanyoses més destacades del parc.

Normes del parc

 • Practicar el senderisme és la millor manera de conèixer el Parc. Per la vostra seguretat, seguiu els camins senyalitzats i aneu ben equipats per la marxa, preveient la possibilitat que faci mal temps.
 • L'acampada lliure no és permesa. Existeixen nombrosos allotjaments dins el Parc o als poble circumdants, on es pot passar la nit. No llenceu les deixalles. Emporteu-vos-les i dipositeu-les en contenidors adequats. El reciclatge és una bona manera de col·laborar en la millora del medi ambient.
 • No contamineu els rius ni les fonts tirant-hi productes com sabons o detergents.
 • Gaudiu de l'observació de la fauna, sense capturar ni molestar els animals, tant salvatges com ramats domèstics.
 • Algunes plantes i flors són verinoses o són protegides per raó de la seva raresa. Admireu-les sense arrencar-les i respecteu tota la vegetació.
 • Només es pot encendre foc als llocs permesos o amb el permís pertinent.
 • No s'han de malmetre les pastures, els camins ni les propietats privades com cases o refugis.
 • Els gossos s'han de portar controlats en tot moment, pel que es recomana portar-los subjectats, ja que poden provocar molèsties a la fauna salvatge i als ramats.
 • No es permet circular amb vehicles motoritzats fora de carreteres i pistes obertes a la circulació. Respecteu la senyalització i aparqueu als llocs habilitats.
 • Prohibit tirar cigarretes, ja que són font de contaminació i poden produir incendis.
 • Tanqueu els filats i les tanques ja que mantenen el bestiar en el lloc adequat.
Punts d´informació del parcOficina del Parc Natural del Cadí-Moixeró
C/ la Vinya, 1 · 08695 Bagá (Berguedá)
Tel.: 93 824 41 51
pncadimoixero@gencat.cat