Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Descobrim els històrics passos fronterers d’alta muntanya entre el Pallars i l’Arieja entre estanys, salts d’aigua i grans cims panoràmics

Muntanyes de Llibertat (4 etapes)
Ruta guiada.Muntanyes de Llibertat (4 etapes)
Info / Reserva
Tavascan, Pallars Sobirà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La travessa de quatre etapes Muntanyes de Llibertat transcorre pels dos vessants del Pirineu, entre el Pallars Sobirà i l’Arieja, i s’endinsa en dos meravellosos espais naturals protegits, el Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Natural Regional dels Pirineus de l’Arieja, connectats per històrics colls fronterers d’alta muntanya que van viure grans moviments de persones, sobretot durant la primera meitat del segle XX, quan milers de republicans van intentar travessar la frontera en direcció a França al final de la Guerra Civil Espanyola i, més tard, milers de persones perseguides pel nazisme van intentar fer el camí invers. Aquesta és una proposta ideal per a persones amb una bona condició física però no requereix tenir experiència prèvia en alta muntanya.

Durant la travessa descobrirem una zona dels Pirineus preciosa i espectacular que gràcies a la seva ubicació remota i transfronterera, es conserva solitària, salvatge i autèntica. Passarem per diversos estanys d’aigües cristal·lines preciosos, entre ells l’estany de Certascan -el més gran d’origen glacial dels Pirineus- i podrem coronar el panoràmic pic de Certascan, de 2.852m d’altitud. Les valls profundes ens mostraran belles cascades d’aigua, com per exemple l’impressionant salt de l’Ars, amb 380m de caiguda acumulada en diversos salts consecutius. En les parts més baixes, els boscos de ribera i les fagedes fan el camí fresc, agradable i ple de colors i, en les parts altes, els esvelts pics, la roca i els prats alpins són els protagonistes. Dormirem en establiments peculiars i diferents entre ells: un hostal, un refugi d’alta muntanya situat al costat d’un bonic estany i dos albergs situats en edificis històrics de petites poblacions de muntanya franceses, on podrem recuperar forces i descansar en entorns tranquils i de gran bellesa.

Recorregut

· Dia 1. Trobada a les 19h al càmping Bordes de Graus amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació de la ruta i revisió de material.

· Dia 2. Etapa 1 - La màgia de Noarre i Certescan. Bordes de Graus - Pic de Certescan (2.852m) - Refugi de Certascan.
Distància: 12,5 km | Desnivell: +1.570m/-480m | Temps efectiu: 6:00h | Temps d'activitat: 8:00h.

· Dia 3. Etapa 2 - La cascada i la vall d’Ars. Refugi de Certascan - Le Presbytère, Aulús les Bains.
Distància: 16,9 km | Desnivell: +550m/-2.020m | Temps efectiu: 8:40h | Temps d'activitat: 10:00h.

· Dia 4. Etapa 3 - Entre fagedes humides i misterioses. Le Presbytère, Aulús les Bains - L'Escolan.
Distància: 16,6 km | Desnivell: +950m/-940m | Temps efectiu: 5:20h | Temps d'activitat: 7:00h.

· Dia 5. Etapa 4 - Pels camins de l’exili. L'Escolan - Bordes de Graus.
Distància: 17,3 km | Desnivell: +1.620m/-1.025m | Temps efectiu: 7:00h | Temps d'activitat: 9:00h.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:5 dies - 4 nits - 4 etapes.
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importanats. Es recomana haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya a més de 2.500m d'altitud. Es recomana haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:63,3 km
Desnivell acumulat:+4.690m/-4.690m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:de juliol a setembre.
Hora i punt de trobada:19:00h al càmping Bordes de Graus (Tavascan, vall de Cardós).
Hora i punt de finalització:17:00h a les Bordes de Graus.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als allotjaments. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Els sopars i els esmorzars ens els proporcionen els refugis i estan inclosos en el preu. Els pícnics no estan inclosos en el preu i es poden demanar i adquirir directament als refugis (preu orientatiu: 10-14 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència a la zona. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.
Observacions:Quan la ruta es faci fora dels mesos de juliol i agost la primera nit es farà a l'hostal Llacs de Cardós de Tavascan en habitació doble compartida. I el segon dia pel matí abans de començar la primera etapa es farà una aproximació amb vehicles particulars fins a les Bordes de Graus.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Regional de l’Arieja, la seva història i els seus valors naturals. · Les valls i els estanys d’origen glacial i la geomorfologia que els conforma. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · El canvi climàtic als Pirineus. · Els passos transfronterers que esdevingueren “camins de llibertat”.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 21 dies (guiatge + refugis): 590 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugis): 655 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 21 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament (4 nits) en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· El forfet de Muntanyes de Llibertat (inclou: targeta de pas, samarreta i mapa de la ruta de l'editorial Alpina).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, els pícnics, els consums extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel LLACS DE CARDÓS*, Tavascan. (a 3,47 km)
  • Hotel ESTANYS BLAUS***, Tavascan. (a 3,50 km)
  • Càmping LA BORDA DEL PUBILL, Ribera de Cardós. (a 11,2 km)
  • Hotel CARDÓS, Ribera de Cardós. (a 12,0 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

RUTES PIRINEUS disposa d´acords amb alguns allotjaments de la zona. Si estàs interessat en incloure la nit abans i/o la nit després de la ruta en un establiment de la zona, fes-nos-ho saber i t´enviarem informació perquè ho puguis valorar.

Punt de trobada

19:00h al càmping Bordes de Graus (Tavascan, vall de Cardós).

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos ALSA opera els trajectes Barcelona - Llavorsí i Lleida - Llavorsí amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (www.alsa.es). Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Per arribar a Tavascan des de Llavorsí ho podem fer amb el servei de transport públic a la demanda de la Vall de Cardós (línia Llavorsí - Tavascan) que opera l'empresa Serveis Turístics Gabriel. Per tal de reservar aquest servei -que s'ofereix tots els dies laborables de l'any- cal trucar el dia abans al número de telèfon 973 623 109. Per a més informació consultar: servei Llavorsí - Tavascan.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
3 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).