Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Gaudim d'una de les ascensions més espectaculars i coronem el sostre d'Europa occidental

Ascensió al Montblanc (6 dies)
Ruta guiada.Ascensió al Montblanc (6 dies)
Info / Reserva
Chamonix, Roine-Alps, França
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

El Montblanc, amb els seus 4.810 m d'altitud, situat entre França, Suïssa i Itàlia, és una de les muntanyes més admirades d'Europa i un dels reptes muntanyencs més desitjats pels amants de l'alta muntanya i l'alpinisme.

El programa complet que proposem per realitzar l'ascensió al Montblanc és de 6 dies de duració fent base al poble de Chamonix. Començarem fent dues jornades d'aclimatació en les que farem l'ascensió a algun cim de 3.000 m o 4.000 m d'altitud i dormirem en altura en un refugi d'alta muntanya -d'acord amb el perfil dels participants i en funció de les condicions de neu i del terreny les jornades d'aclimatació les realitzarem al mateix massís del Montblanc o a la veïna vall d'Aosta-. En la segona part del programa, abordarem l'ascensió al Montblanc en tres jornades en les que dormirem als refugis de Tete Rousse i de Gouter. L'estada també ens permetrà descobrir el poble de Chamonix, amb una important història i cultura excursionista i gaudir dels paisatges monumentals del massís.


Aquest programa està dissenyat per poder assolir l'objectiu del cim del Montblanc realitzant un bon procés d'aclimatació i una bona preparació prèvia. Les dues jornades d'aclimatació i el plantejament d'ascensió fent nit a Tete Rousse i a Gouter permeten augmentar les possibilitats d'assolir el cim. Les característiques tècniques de l'ascensió que abordem fan que el format sigui de 1 o 2 participants/guia. Al ser una activitat en grup reduït gaudirem d'una experiència alpina molt propera i immersiva amb el guia i entre companys de cordada. El/la guia d'alta muntanya de Rutes Pirineus que ens acompanyarà durant tot el programa té un ampli currículum i expertesa en ascensions als Alps.

El Montblanc és adequat per a persones amb experiència prèvia en rutes de diversos dies per terrenys d'alta muntanya amb ús de piolet i grampons. També és imprescindible tenir una molt bona forma física. Volem que l'ascensió al Montblanc sigui una experiència única i irrepetible i que gaudiu al màxim amb el nostre guiatge al sostre dels Alps!

És indispensable realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible (any anterior) per tal de garantir la disponibilitat de plaça als refugis.

Programa

· Dia 1. Trobada a les 18h a Chamonix amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació del programa i revisió de material. Nit per lliure.

JORNADES D'ACLIMATACIÓ (2 DIES)

Segons el perfil del/s participant/s i segons les condicions del terreny i meteorològiques les dues primeres jornades d'aclimatació es realitzaran a la mateixa zona del Montblanc (vall de Chamonix, França) o a la vall d'Aosta (Itàlia).

Aquestes dues jornades ens permetran conèixer de primera mà les condicions físiques i coneixements tècnics dels participants i, en funció d'això, adaptarem els continguts i la pròpia aclimatació perquè aquesta sigui el més profitosa possible per abordar el més preparats possible les jornades posteriors d'ascensió al Montblanc. Durant l'aclimatació ens familiaritzarem amb l'altitud i l'escassetat d'oxigen, ens adaptarem al material tècnic, farem les pràctiques pertinents per a l'encordament i progressió per glacera i treballarem coneixements bàsics d'autorescat en esquerdes.

Aclimatació a la vall de Chamonix:

· Dia 2. Jornada 1 d'aclimatació. Trobada a Chamonix i aproximació fins al punt d'inici de la ruta. Jornada en altura i de progressió per glaciar: recorregut per la Vallée Blanche i la glacera du Geant. Nit al refugi de Torino o al refugi Cosmics.

· Dia 3. Jornada 2 d'aclimatació. Travessa i ascensió a les Aiguilles du Marbrée (3.535 m). Retorn a Chamonix. Nit per lliure.

Aclimatació a la vall d'Aosta:

· Dia 2. Jornada 1 d'aclimatació. Trobada a Chamonix i viatge fins a la vall d'Aosta. Aproximació fins al refugi Vittorio Emanuele. Nit al refugi Vittorio Emanuele II.
Distància: 5,2 km | Desnivell: +800m/-70m | Temps efectiu: 2:00h | Temps d'activitat: 3:30h
Des de Chamonix fem l'aproximació amb cotxes particulars (1:30 h) fins a la vall d'Aosta, concretament fins a la bonica vall de Valsavarenche. Al petit nucli de Pont, al final de la vall, comencem l'aproximació a peu fins al refugi de Vittorio Emanuelle. Durant l'excursió podem gaudir dels espectaculars paisatges del Parc Nacional del Gran Paradiso. Un cop al refugi, prepararem l'ascensió al Gran Paradiso de l'endemà.

· Dia 3. Jornada 2 d'aclimatació. Ascensió al Gran Paradiso (4.065 m) i retorn a Chamonix. Nit per lliure.
Distància: 15 km | Desnivell: +1.390m/-2.150m | Temps efectiu: 7:00h | Temps d'activitat: 10:00h.
Comencem la jornada ben d'hora pel matí. Després d'una primera part per terreny pedregós arribem a la glacera, on caldrà progressar amb grampons i piolet, i fer ús de la corda. La part alta de la jornada és preciosa i les vistes des del cim són inoblidables! Tornem a passar pel refugi Victorio Emmanuelle II de baixada i seguim descendint fins a Pont, on acabem les dues jornades d'aclimatació. Des de Pont fem el retorn amb cotxes particulars fins a Chamonix.

JORNADES D'ASCENSIÓ AL MONTBLANC (3 DIES)

· Dia 4. Jornada 1 d'ascensió al Montblanc. Aproximació al refugi de Tete Rousse.
Distància: 4,5 km | Desnivell: +800m/-450m | Temps efectiu: 2:30h | Temps d'activitat: 4:00h.
Des de Chamonix ens desplacem amb cotxes particulars o amb autobús públic fins a Les Houches, on agafem el telefèric de Bellevue, que ens deixa a l'estació intermitja del tramvia del Montblanc. Aquest tramvia ens porta fins al Nid d'Aigle (2.372 m), porta d'entrada al massís i amb unes vistes excepcionals de la glacera de Bionnassay. En aquest punt comencem la ruta a peu que ens porta fins al refugi de Tete Rousse passant pel coll i la cabana de Rognes i per la sinuosa pujada a la carena del Payot. Durant la pujada és possible que ens creuem amb alguna de les cabres salvatges que viuen en els rocams de la muntanya. Passem la nit al refugi Tete Rousse.

· Dia 5. Jornada 2 d'ascensió al Montblanc. Ascensió al Montblanc (4.810 m) i nit al refugi de Goûter.
Distància: 9,5 km | Desnivell: +1.650m/-1.000m | Temps efectiu: 10:00h | Temps d'activitat: 12:00h.
Sortim de matinada del refugi Tete Rousse, pugem per fort pendent fins que superem la zona coneguda com “la Bolera” i seguim pel Grand Coulouir assolint l'antic refugi de Goûter, primer, i, tot seguit, el nou refugi de Goûter inaugurat l'any 2012. A continuació emprenem el llarg flanqueig cap al Col de la Dome du Goûter i avancem fins al refugi d'emergència Vallot. Aquí comença la part de l'ascensió més tècnica i exposada, superant les afilades arestes de neu de les Bosses arribem al panoràmic cim del Montblanc. Hem coronat una muntanya mítica! Després de gaudir de l'entorn i de la gesta, emprenem el retorn desfent el camí fins al refugi de Goûter, el refugi d'alta muntanya guardat situat a més altitud de França. Aquí descansem i ens recuperem de l'esforç.

· Dia 6. Jornada 3 d'ascensió al Montblanc. Descens des del refugi de Goûter fins a Chamonix.
Distància: 14 km | Desnivell: +1.050m/-450m | Temps efectiu: 5:00h | Temps d'activitat: 8:45h.
Tercera i última jornada en la que des del refugi de Goûter tornem al punt d'inici de la caminada, al Nid d'Aigle. Gaudint de magnífiques vistes alpines, desfem tot l'itinerari realitzat entre el primer i segon dia: baixem el Gran Couloir, superem “la Bolera” i, des de Tete Rousse, baixem fins a Nid de l'Aigle, on agafem el tramvia del Montblanc i, després, enllacem amb el telefèric de Bellevue fins a Les Houches. Comiat i fi del programa.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:6 dies.
Exigència física:Molt alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar rutes de varis dies i ascensions amb desnivells importants (> 1.000 m).
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs, trams de glacera. En alguns trams caldrà grimpar i ajudar-nos amb les mans per tal de progressar amb seguretat, en d'altres progressarem per terreny glacial utilitzant el piolet i els grampons i encordats amb el/la guia. Cal tenir experiència en terrenys tècnics d'alta muntanya i domini de la progressió amb piolet i grampons.
Grup:màxim 2 persones.
Època recomanable:D'inicis de juny fins a mitjans juliol. No recomanem realitzar l'ascensió a finals de juliol i a l'agost degut a que les altes temperatures al massís del Montblanc al pic de l'estiu poden afectar la seguretat del recorregut.
Hora i punt de trobada:18h de la tarda del primer dia a la Place Jacques Balmat de Chamonix. El punt de trobada és a la popular estàtua de Balmat i Saussure.
Hora i punt de finalització:17h de la tarda de l'últim dia a Chamonix.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya especialment tèrmica i impermeable per realitzar la ruta. Jaqueta tercera capa impermeable tallavents (amb membrana Gore-tex o similar), jaqueta primaloft, plumes o similar, forro polar, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta rígides, 2 parells de guants (uns de fins i uns de gruixuts impermeables), braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Pel sol: ulleres de sol, ulleres de ventisca, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya de 30 litres. Frontal. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics. Polaines. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional). Material d'alpinisme: piolet, grampons, arnés i casc.
Alimentació:Els sopars, els esmorzars i els dinars (pícnics) ens els proporcionen els allotjaments. Aclariment: en el preu del programa les manutencions (sopars, esmorzars i pícnics) no estan inclosos, com tampoc ho estan les pernoctes.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia d'alta muntanya titulat amb àmplia experiència als Alps. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.
Observacions:Es recomana disposar de la Targeta Sanitària Europea (TSE).

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· El massís del Montblanc, geologia i morfologia.

· La vida a les valls alpines i petits poblets de muntanya de l'antic ducat de la Savoia.

· La flora i la fauna alpina.

· Les grans glaceres dels Alps i la seva evolució.

· El canvi climàtic als Alps.

· Les grans fites de l'alpinisme al massís del Montblanc.

...I MOLTS DELS GRANS SECRETS DELS ALPS!
Preu

Aquest programa només es realitza en format de grup privat en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades" de la fitxa web d'aquesta proposta o en altres dates a convenir:

· Ascensió guiada grup de 1 persona: 3.450 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada grup de 2 persones: 1.795 €/persona (IVA inclòs).

· Grup de 3 o 4 persones: consultar.

· Lloguer material individual de seguretat (arnés, casc, grampons i piolet): 70 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació del programa i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l'assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia d'alta muntanya titulat UIAGM).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

· El material tècnic i de seguretat conjunt per a l'ascensió.

· La gestió de les reserves als refugis per a les nits dels dies 2, 4 i 5 del programa.

· L'allotjament del guia durant tot el programa.

· L'IVA.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins a Chamonix.

· Les manutencions (sopars, esmorzar i pícnics) i pernoctes del programa. Les nits als refugis es paguen directament a l'establiment. El cost estimat dels refugis per a les nits dels dies 2, 4 i 5 del programa és de 100-125 €/nit/persona (Mitja Pensió + Pícnic). Degut a la seva ubicació i alta demanda, són refugis de preu molt elevat.

· La gestió de les reserves per les nits lliures a Chamonix (nits dels dies 1 i 3).

· Les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

· Els desplaçaments de les jornades d'aclimatació dins del programa, el telefèric de Bellevue i el tramvia del Montblanc.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers
· Alberg GÎTE LA MONTAGNE, Chamonix. https://gite-la-montagne.business.site/
· Alberg LE CHAMONIARD VOLANT, Chamonix. www.chamoniard.com/es
· Hotel L'OUSTALET***, Chamonix. www.hotel-oustalet.com
· Hotel LE REFUGE DES AIGLONS****, Chamonix. https://aiglons.com
Punt de trobada

18h de la tarda del primer dia a la Place Jacques Balmat de Chamonix. El punt de trobada és a la popular estàtua de Balmat i Saussure.

Accés a Chamonix

Amb vehicle privat el poble de Chamonix està situat a 8h de Barcelona, 11h de Bilbao o 14h de Madrid.

Una altra manera habitual de desplaçar-se a Chamonix des d'Espanya és amb avió fins a l'aeroport de Ginebra. Vàries companyies com per exemple Vueling, Iberia, Swiss Arlines, Air France... operen vols directes o amb una escala curta des de diverses ciutats espanyoles. Des del mateix aeroport de Ginebra, les companyies d'autobusos Swiss Tours i Alpybus operen el trajecte fins a Chamonix amb diverses freqüències al dia (durada: aprox. 70 minuts, preu: aprox. 25 €).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes amb nosaltres!

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).