Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

La mítica travessa de 6 dies del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Carros de Foc (6 dies)
Ruta guiada.Carros de Foc (6 dies)
Info / Reserva
Boí, Alta Ribagorça, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La travessa Carros de Foc és un recorregut circular d'alta muntanya que enllaça els diferents refugis guardats del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, al Pirineu de Lleida. Aquest itinerari ens descobrirà llocs meravellosos: Aigüestortes, l'estany de Sant Maurici, la muntanya dels Encantats, les Agulles d'Amitges, el circ de Colomers, el massís dels Besiberris, la vall de Monestero,... Aquesta proposta és adequada per a persones amb una bona preparació física.

La travessa consta de 6 etapes i descobrirem el Parc Nacional a la totalitat de les 4 comarques que l'integren: l'Alta Ribagorça, la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà. La ruta ens impressionarà per la seva espectacularitat i per la seva bellesa: llacs d'alta muntanya, grans cims, albes i postes de sol increïbles, valls preciosos i boscos d'avets, agulles de granit,.... ¡Cada etapa es converteix en un nou i grandiós espectacle de la natura!

Així mateix, els cinc refugis on pernoctarem estan ubicats en llocs d'una gran bellesa i ens permetran recuperar forces gràcies als seus bons menjars. També coneixerem com és la vida en els refugis d'alta muntanya, establiments que més enllà d'oferir aixopluc juguen un paper molt important en la conservació d'aquest gran espai natural protegit.

Recorregut

· Dia 1. Trobada a Boí amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació de la ruta, revisió de material i desplaçament amb els taxis 4x4 del Parc Nacional fins al Planell d'Aigúestortes.

Etapa 1 - Llums del sud. Planell d'Aigüestortes - Estany i refugi Llong - Collada de Dellui - Refugi Colomina.

Distància: 15,6 km | Desnivell: +1.050m/-495m | Temps efectiu: 7h | Temps d'activitat: 9h

· Dia 2. Etapa 2 - Als peus dels Encantats. Refugi Colomina - Collada de Saburó - Refugi JM Blanc - Refugi Mallafré. Opció d'ascensió al pic Monestero (2.877m).

Distància: 16,8 km | Desnivell: +890m/-1.385m | Temps efectiu: 7h | Temps d'activitat: 9-10h

· Dia 3. Etapa 3 - De camí al nord. Refugi Mallafré - Refugi d'Amitges - Coll de Ratera - Refugi Saboredo. Opció d'ascensió al pic de Ratera (2.862m).

Distància: 10,7 km | Desnivell: +850m/-490m | Temps efectiu: 4h | Temps d'activitat: 6h

· Dia 4. Etapa 4 - Resseguint estanys glacials. Refugi Saboredo - Coll de Sendrosa - Refugi de Colomers - Port de Caldes - Refugi Restanca. Opció d'ascensió al pic Montardo (2.833m).

Distància: 13 km | Desnivell: +900m/-1.145m | Temps efectiu: 6-7h | Temps d'activitat: 8-9h

· Dia 5. Etapa 5 - Caminant entre gegants. Refugi Restanca - Refugi Ventosa i Calvell. Opció d'ascensió al Tuc de Monges (2.699m).

Distància: 6,1 km | Desnivell: +485m/-310m | Temps efectiu: 3-4h | Temps d'activitat: 5h

· Dia 6. Etapa 6 - Mar de pedres. Refugi Ventosa i Calvell - Coll del Contraix - Planell d'Aigüestortes.

Distància: 11,8 km | Desnivell: +720m/-1.050m | Temps efectiu: 6h | Temps d'activitat: 8h

Des del Planell d'Aigüestortes retorn a Boí amb els taxis 4x4 del Parc Nacional.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny. Les dades de distància i desnivell no tenen en compte les ascensions opcionals. La realització de les ascensions opcionals es valorarà en cada etapa segons com es desenvolupi la mateixa, la meteorologia del dia i les condicions del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:6 dies - 5 nits
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants. Es recomana haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya a més de 2700m d'altitud i de manera ocasional pot ser necessari que ens haguem d'ajudar amb les mans per tal de progressar amb més confiança i seguretat en alguns punts concrets. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:74 km
Desnivell acumulat:+4.900m/-4.900m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:de juny a setembre.
Hora i punt de trobada:8:30h del matí a Boí, a l´ampli aparcament que hi ha just a sota de l´església romànica de Sant Joan de Boí, on podem estacionar el vehicle mentre fem la travessa. Després de trobar-nos amb el/la guia en aquest punt i presentar breument la ruta, caminarem uns metres fins a l´oficina dels taxis 4x4 del Parc Nacional. Aquests taxis ens portaran fins al Planell d´Aigüestortes (aprox. 30 minuts), on començarem la travessa.
Hora i punt de finalització:18:00h de la tarda a Boí.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Cal portar l’aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Els sopars i els esmorzars ens els proporcionen els refugis i estan inclosos en el preu. Els pícnics no estan inclosos en el preu i es poden demanar i adquirir directament als refugis (preu orientatiu: 10-14 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Nacional. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· El Parc Nacional, la seva història i els seus valors naturals.

· Les valls i els llacs d'origen glacial.

· La flora i la fauna d'alta muntanya.

· El canvi climàtic al Parc Nacional i als Pirineus.

· La llegenda dels Encantats.

· La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 21 dies (guiatge + refugis): 715 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugis): 794 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 21 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament als refugis en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins a Boí, els consums extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), els pícnics, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

· El desplaçament amb els taxis 4x4 del Parc Nacional entre Boí i el Planell d'Aigüestortes (primer dia i última dia). El preu és de 5,75 €/persona/trajecte i cal abonar-lo directament al taxista en efectiu (recomanem portar l'import exacte o molt aproximat).

· El forfait de Carros de Foc (targeta de pas, mapa i petit obsequi). En cas d'estar-hi interessat/da el podràs comprar en el primer refugi per on passarem. El preu és de 30 € i és completament opcional.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Nota: a principis de la temporada d'estiu, en funció de la neu que hi pugui haver acumulada en cotes altes, podria ser necessari l'ús puntual de material de seguretat (grampons, piolet, casc i arnés amb mosquetó) en algun pas concret de la travessa. Si fos el cas, el lloguer de l'equip complet té un cost addicional de 20 €/dia. En cas que es pogués donar aquesta circumstància, des de Rutes Pirineus us contactaríem la setmana anterior a la ruta per informar-vos degudament.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel i Hostal PEY, Boí. (a 0,03 km)
  • Hostal Restaurant LA PLAÇA**, Erill la Vall. (a 0,71 km)
  • Apartaments LA PEGUERA, Boí. (a 2,17 km)
  • Hotel FARRÉ D'AVALL, Barruera. (a 3,33 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

RUTES PIRINEUS disposa d´acords amb alguns allotjaments de la zona. Si estàs interessat en incloure la nit abans i/o la nit després de la ruta en un establiment de la zona, fes-nos-ho saber i t´enviarem informació perquè ho puguis valorar.

Punt de trobada

8:30h del matí a Boí, a l´ampli aparcament que hi ha just a sota de l´església romànica de Sant Joan de Boí, on podem estacionar el vehicle mentre fem la travessa. Després de trobar-nos amb el/la guia en aquest punt i presentar breument la ruta, caminarem uns metres fins a l´oficina dels taxis 4x4 del Parc Nacional. Aquests taxis ens portaran fins al Planell d´Aigüestortes (aprox. 30 minuts), on començarem la travessa.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos ALSA opera els trajectes Barcelona - Pont de Suert i Lleida - Pont de Suert amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (www.alsa.es). Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Per arribar a Boí (punt de trobada amb el grup de RUTES PIRINEUS) des de Pont de Suert, es pot utilitzar l'autobús del Parc Nacional. Des de Pont de Suert cap a Boí hi ha diverses freqüències al dia (6:30h, 9:05h, 12:05h, 14:00h, 17:15h i 20:15h) i el trajecte és de 15 minuts. El bitllet també es pot comprar online a través de la web d'ALSA (www.alsa.es) o directament al conductor.

Donada l'hora de trobada per a la travessa, en cas de desplaçar-se amb transport públic serà necessari arribar el dia abans i fer nit a la Vall de Boí.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
142 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).