Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Assolim una de les muntanyes més emblemàtiques del Pirineu i caminem per un paratge màgic: la vall i el santuari de Núria

Ascensió al Puigmal
Ruta guiada.Ascensió al Puigmal
Reserva online
Queralbs, Ripollès, Girona
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

El Puigmal, amb els seus 2.913m d'altitud, és una muntanya emblemàtica i molt coneguda a tot el país. És la muntanya més alta del Pirineu de Girona i se situa a cavall de la comarca del Ripollès i de la Cerdanya francesa. La seva ascensió és un dels grans clàssics de l'excursionisme als Pirineus. Us proposem assolir el Puigmal realitzant una preciosa ruta circular de dia complet, que ens permet admirar el Puigmal des de diverses perspectives. Una gran excursió que estem segurs que recordareu tota la vida!

Recorregut

El punt d'inici de la ruta és la collada de Fontalba. Des d'aquest coll ascendirem directament fins al cim del Puigmal pel seu vessant sud. Després de gaudir d'unes meravelloses vistes des del cim, farem el descens per la Coma de l'Embut (vessant nord) fins arribar al santuari de Núria, on gaudirem del bonic llac i de tot el seu entorn. Allà podrem recuperar forces abans de continuar el camí de tornada fins a Fontalba pel còmode sender que uneix el santuari amb aquest coll.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:9:00h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):5:00h aprox.
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones amb bona preparació física i acostumades a realitzar caminades de jornada completa amb desnivell.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys de mitja i alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs.
Distància:15 km
Desnivell acumulat:+1.000m/-1.000m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:8:00h del matí a l´aparcament del cremallera de Núria a Queralbs (l´estació del cremallera a Queralbs està situada just abans d´entrar a la població, a mà esquerra abans de creuar un túnel). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins a la collada de Fontalba, punt d´inici de la ruta (uns 30 minuts per pista de terra en molt bon estat, 11km).
Hora i punt de finalització:17:00h de la tarda a la collada de Fontalba.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Per la pluja: ponxo/capelina o anorak impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (mínim 1,5 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pí­cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència en aquesta ruta. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· La flora i la fauna d'alta muntanya. · L'olla de Núria, un espectacular circ definit per muntanyes que ronden els 3.000m. · El poeta Jacint Verdaguer, el Puigmal i els Pirineus. · L'origen llegendari de Núria. · La vall de Ribes de Freser.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu: 52 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'accés a Fontalba (gestió i cost del permís).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, taxis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d´un dia.

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel Rural-Spa RESGUARD DELS VENTS****, Ribes de Freser. (a 4,27 km)
  • LA CASASSA DE RIBES - Apartaments Rurals, Ribes de Freser. (a 5,96 km)
  • FONDA XESC - Restaurant i Hotel, Gombrèn. (a 13,1 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

8:00h del matí a l´aparcament del cremallera de Núria a Queralbs (l´estació del cremallera a Queralbs està situada just abans d´entrar a la població, a mà esquerra abans de creuar un túnel). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins a la collada de Fontalba, punt d´inici de la ruta (uns 30 minuts per pista de terra en molt bon estat, 11km).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes del Pirineu amb nosaltres!
21 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).