Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Pugem a una de les muntanyes més populars i mítiques de Catalunya. Una ascensió clàssica i espectacular!

Ascensió al Pedraforca
Ruta guiada.Ascensió al Pedraforca
Reserva online
Gósol, Berguedà, Barcelona
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

El Pedraforca (2.506m), juntament amb muntanyes com el Canigó o la Pica d'Estats, és un dels grans símbols del muntanyisme català. Situada a la comarca del Berguedà, al Prepirineu de Barcelona, aquesta atractiva i emblemàtica muntanya captiva als excursionistes i als visitants en general per la seva peculiar enforcadura i per les nombroses llegendes que en parlen des de fa segles. No en va, s'ha guanyat el sobrenom de ''la muntanya màgica''. Formada per dos cims bessons, que reben el nom de pollegons, les seves parets han esdevingut tot un repte pels millors escaladors, com per exemple l'històric Lluís Estasen, en memòria del qual el refugi que hi ha als peus del Pedraforca porta el seu nom.

Recorregut

L'itinerari que us proposem ens portarà fins al cim del Pollegó Superior del Pedraforca (2.506m) des de la bonica població de Gósol. Pujarem per la serra de la Tossa i per la tartera de Gósol. La baixada la farem pel mateix camí o, en funció de les condicions del terreny, variant una mica el recorregut. Durant la ruta descobrirem indrets d'una gran bellesa i coneixerem tots els secrets d'aquesta emblemàtica muntanya de roca calcària. I des del cim, gaudirem d'unes vistes immillorables de tot el Prepirineu i el Pirineu: la serra del Cadí, la Gallina Pelada, el massís del Port del Comte, la serra del Verd, la Cerdanya, Andorra,...

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:8:30h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):6:00h aprox.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb bona preparació física i acostumades a realitzar caminades de jornada completa amb desnivell.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys de mitja i alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant la ruta passem per algun punt on cal ajudar-nos amb les mans.
Distància:10 km
Desnivell acumulat:+1.100m/-1.100m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:De maig a octubre.
Hora i punt de trobada:8:30h del matí a Gósol, a la primera rotonda que hi ha a l´entrada del poble venint per la carretera B-400 de Saldes a Gósol, just al costat de l´Hotel Franciscó (a mà esquerra).
Hora i punt de finalització:17:00h de la tarda a Gósol.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Per la pluja: ponxo/capelina o anorak impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (mínim 1,5 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pí­cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb llarga experiència en aquesta ruta. Amplis coneixements en flora, fauna i geografia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· El Parc Natural del Cadí-Moixeró, la seva història i els seus valors naturals.

· Les llegendes de la muntanya màgica del Pedraforca.

· La vall de Saldes i de Gósol.

· Pioners del muntanyisme i de l'escalada al Pedraforca.

· La flora i la fauna d'alta muntanya.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu: 52 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, taxis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d´un dia.

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hostal CAL FRANCISCÓ, Gósol. (a 0,01 km)
  • Càmping REPÒS DEL PEDRAFORCA, Saldes. (a 7,93 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

8:30h del matí a Gósol, a la primera rotonda que hi ha a l´entrada del poble venint per la carretera B-400 de Saldes a Gósol, just al costat de l´Hotel Franciscó (a mà esquerra).

Accés amb transport públic

Podem arribar a Guardiola de Berguedà amb els autobusos de la línia regular Barcelona - Manresa - Berga - Puigcerdà pel túnel del Cadí que opera la companyia ALSA. A la seva web hi ha tota la informació d'horaris i tarifes i es pot comprar el bitllet.

Si ens desplacem des de Lleida o des de Girona podem agafar l'Eix Bus operat per la companyia TEISA (informació d'horaris i tarifes a la seva web) i enllaçar amb l'autobús ALSA a Manresa.

Per arribar a Gósol des de Guardiola de Berguedà agafem l'autobús amb servei a la demanda. El número de telèfon per sol·licitar aquest servei és el 683 388 285. La petició es pot fer de dilluns a divendres, fins a les 17h del dia anterior feiner a la data del viatge. Més informació i horaris en aquesta pàgina web del Consell Comarcal del Berguedà.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes del Pirineu amb nosaltres!
63 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).