Pugem a una de les muntanyes més populars i mítiques de Catalunya. Una ascensió clàssica i espectacular!

Ascensió al Pedraforca
Ascensió al Pedraforca
Reserva online
Gósol, Berguedà, Barcelona
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

El Pedraforca (2.506m), juntament amb muntanyes com el Canigó o la Pica d'Estats, és un dels grans símbols del muntanyisme català. Situada a la comarca del Berguedà, al Prepirineu de Barcelona, aquesta atractiva i emblemàtica muntanya captiva als excursionistes i als visitants en general per la seva peculiar enforcadura i per les nombroses llegendes que en parlen des de fa segles. No en va, s'ha guanyat el sobrenom de ''la muntanya màgica''. Formada per dos cims bessons, que reben el nom de pollegons, les seves parets han esdevingut tot un repte pels millors escaladors, com per exemple l'històric Lluís Estasen, en memòria del qual el refugi que hi ha als peus del Pedraforca porta el seu nom.

Recorregut

L'itinerari que us proposem ens portarà fins al cim del Pollegó Superior del Pedraforca (2.506m) des de la bonica població de Gósol. Pujarem per la serra de la Tossa i per la tartera de Gósol. La baixada la farem pel mateix camí o, en funció de les condicions del terreny, variant una mica el recorregut. Durant la ruta descobrirem indrets d'una gran bellesa i coneixerem tots els secrets d'aquesta emblemàtica muntanya de roca calcària. I des del cim, gaudirem d'unes vistes immillorables de tot el Prepirineu i el Pirineu: la serra del Cadí, la Gallina Pelada, el massís del Port del Comte, la serra del Verd, la Cerdanya, Andorra,...

* Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:8:30h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):6:00h aprox.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb bona preparació física i acostumades a realitzar caminades de jornada completa amb desnivell.
Dificultat tècnica:Mitjana. La ruta transcorre per terrenys irregulars d'alta muntanya.
Distància:10 km
Desnivell acumulat:1.100m
Època recomanable:De maig a octubre.
Hora i punt de trobada:8:30h del matí a Gósol, a la primera rotonda que hi ha a l'entrada del poble venint per la carretera B-400 de Saldes a Gósol, just al costat de l'Hotel Franciscó (a mà esquerra).
Hora i punt de finalització:17:00h de la tarda a Gósol.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Per la pluja: ponxo/capelina o anorak impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (mínim 1,5 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pí­cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb llarga experiència en aquesta ruta. Amplis coneixements en flora, fauna i geografia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...

· El Parc Natural del Cadí-Moixeró, la seva història i els seus valors naturals.

· Les llegendes de la muntanya màgica del Pedraforca.

· La vall de Saldes i de Gósol.

· Pioners del muntanyisme i de l'escalada al Pedraforca.

· La flora i la fauna d'alta muntanya.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Preu del guiatge: 49 euros/persona (IVA inclòs).

El preu del guiatge inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat) i l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

* Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari de reserva o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Allotjaments propers
· Hostal CAL FRANCISCÓ, Gósol. www.hostalcalfrancisco.es
· Càmping CADÍ VACANCES, Gósol. www.cadivacances.com
· Càmping REPÒS DEL PEDRAFORCA, Saldes. www.campingpedraforca.com
· Hotel NIU DESCANS, Bagá. niunou.webnode.cat
Punt de trobada

8:30h del matí a Gósol, a la primera rotonda que hi ha a l'entrada del poble venint per la carretera B-400 de Saldes a Gósol, just al costat de l'Hotel Franciscó (a mà esquerra).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes del Pirineu amb nosaltres!
41 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).