Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Gaudim d’un dels trekkings més espectaculars d’Europa rodejant el massís del Montblanc a través de França, Itàlia i Suïssa

Tour del Montblanc (9 etapes)
Ruta guiada.Tour del Montblanc (9 etapes)
Info / Reserva
Chamonix, Roine-Alps, França
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

El Tour del Montblanc és un dels trekkings més impressionants que es poden fer a Europa i, sens dubte, el més conegut dels Alps. En aquesta gran travessa farem la volta a tot el massís del Mont Blanc, la cota més alta dels Alps, amb els seus 4.808m d’altitud. Durant nou etapes espectaculars gaudirem de vistes inoblidables sobre les múltiples glaceres i descobrirem la història d’aquestes valls alpines que formaven part de l’antic regne de Savoia i que actualment es troben repartides entre França, Itàlia i Suïssa. Aquesta ruta de més de 130 quilòmetres a peu i un desnivell de més de 8.000 metres positius, constitueix un bonic i apassionant repte per a qui vulgui conèixer una de les zones més emblemàtiques dels Alps.

Recorregut

· Dia 1. Trobada a les 18h a l’alberg Gîte le Chamoniard Volant de Chamonix amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació de la ruta i revisió de material.

· Dia 2. Etapa 1. De Les Houches - Les Contamines.

Distància: 11 km | Desnivell: +665m/-1.255m | Temps efectiu: 5:20h | Temps d'activitat: 8:30h.

Etapa d’inici que constitueix una bonica passejada que ens submergirà de ple a la travessa. Començarem el dia agafant un telefèric que ens portarà fins al capdamunt del domini esquiable de Les Houches. Recorrerem la majestuosa vall de Bionassay -amb espectaculars vistes sobre la seva glacera- i a continuació pujarem cap al coll de Tricot, els Chalets de Miage i els Chalets du Truc. Finalment arribarem al nucli de Contamines on passarem la nit.

· Dia 3. Etapa 2. Les Contamines - Refuge du col de la Croix du Bonhomme.

Distància: 14 km | Desnivell: +1.270m/-0m | Temps efectiu: 5:50h | Temps d'activitat: 8:00h.

Bonica i exigent etapa en la qual abordarem un desnivell positiu considerable. Deixarem enrere el poble de Les Contamines i ens endinsarem en la reserva natural homònima. La pujada ens portarà cap a un paisatge cada cop més mineral on la vegetació anirà minvant. Finalment assolirem el coll de la Croix du Bonhomme i farem un darrer esforç fins al refugi, situat en un indret captivador.

· Dia 4. Etapa 3. Refuge du col de la Croix du Bonhomme - Rifugio Elisabetta Soldini.

Distància: 17 km | Desnivell: +960m/-1.195m | Temps efectiu: 5:45h | Temps d'activitat: 9:00h.

En aquesta etapa ens endinsarem en l’espectacular cara sud del massís del Montblanc. Començarem el dia amb una curta pujada fins al coll Des Fours, punt més alt de tota la travessa i des d’on gaudirem de molt bones vistes. Tot seguit, primer baixarem fins al petit veïnat de la Ville de Glaciers i després tornarem a pujar fins al Col de la Seigne, punt pel qual entrarem a Itàlia. A partir d’aquí començarem a admirar la part més solemne i espectacular de la cara sud de tot el massís, amb glaceres, llacs i grans parets granítiques -on s’han assolit algunes de les grans gestes de la història de l’alpinisme-.

· Dia 5. Etapa 4. Rifugio Elisabetta Soldini - Rifugio Bonatti.

Distància: 18 km | Desnivell: +1.100m/-815m | Temps efectiu: 5:35h | Temps d'activitat: 9:00h.

Començarem el dia ben d’hora i ens dirigirem fins a la Visaille, on agafarem l’autobús públic fins a Courmayeur. Reprendrem la ruta a peu remuntant la Val Sapin de forma abrupta cap al refugi Bertone. Des d’aquí agafarem el camí del balcó sud del Val Ferret italià, que ens permetrà gaudir del vessant meridional de tot el massís del Mont Blanc, on podrem observar les Grans Jorasses, una muntanya mítica. Finalment arribarem al refugi Bonatti, situat en un emplaçament immillorable. Opcionalment, si les condicions meteorològiques i del terreny ho permeten, valorarem optar per la variant que ens porta fins al refugi Bonatti per la carena de la Testa Bernarda - Col Sapin - Pas dentre deus Sauts, amb unes vistes sublims.

· Dia 6. Etapa 5. Rifugio Bonatti - La Fouly.

Distància: 19 km | Desnivell: +920m/-1.340m | Temps efectiu: 6:15h | Temps d'activitat: 9:00h.

Des del bonic refugi Bonatti començarem la jornada de manera suau gaudint de les impressionants vistes del Val Ferret italià. Baixarem cap a la vall per encarar l’exigent pujada al coll de Val Ferret, que exerceix de punt fronterer entre Itàlia i Suïssa. Durant la pujada gaudirem de les vistes sobre les glaceres del vessant sud del massís. Des d’aquest punt estratègic baixarem pel vessant suís fins al tranquil poblet de La Fouly.

· Dia 7. Etapa 6. La Fouly - Champex-Lac.

Distància: 16 km | Desnivell: +665m/-560m | Temps efectiu: 4:20h | Temps d'activitat: 6:30h.

Etapa tranquil·la i menys exigent que les precedents que ens durà per la fondalada de la vall. Durant el dia d’avui podrem gaudir de notables exemples de l’arquitectura tradicional alpina de cases i granges fetes amb fusta de Melèzes. Després de dinar encararem la pujada cap al nucli de Champex-Lac, una tranquil·la i bonica estació turística situada a la riba d’un bonic llac.

· Dia 8. Etapa 7. Champex-Lac - Coll de la Forclaz.

Distància: 15 km | Desnivell: +1.160m/-1.195m | Temps efectiu: 6:55h | Temps d'activitat: 9:30h.

Sortirem de Champex-Lac i ens dirigirem en direcció N fins a la Granja de Bovine. En aquest tram podrem veure les típiques vaques de la zona i tindrem molt bones vistes sobre la Vall del Rhone en la seva part del cantó suís del Valais. Finalment realitzarem un descens sostingut fins al coll de la Forclaz, on passarem la nit. Opcionalment, si les condicions meteorològiques i del terreny ho permeten, farem l’etapa per la Fenêtre d’Arpette, seguint un recorregut més tècnic i exigent, a través d’un paisatge alpí i rocallós que ens oferirà uns paisatges espectaculars, especialment sobre la glacera de Trient.

· Dia 9. Etapa 8. Coll de la Forclaz - Tre-le-champ.

Distància: 15,4 km | Desnivell: +1.100m/-1.300m | Temps efectiu: 6:00h | Temps d'activitat: 8:30h.

En aquesta etapa ens allunyarem del camí més trillat que segueixen molts senderistes. Nosaltres, des del coll de la Forclaz, pujarem pel bosc de Catogne, amb unes vistes espectaculars de la glacera de Trient i de la glacera des Grands. També podrem conèixer el passat miner d’aquesta zona amb una rica història i que avui en dia delimita la frontera entre Suïssa i França. Creuarem la frontera i entrarem a la vall de Chamonix i al domini esquiable de Le Tour, amb molt bones vistes sobre el Mont Blanc. Finalment baixarem cap a Tré-le-champ, on farem nit.

· Dia 10. Etapa 9. Tre-le-champ - La Flegère.

Distància: 16,6 km | Desnivell: +960m/-1.195m | Temps efectiu: 5:45h | Temps d'activitat: 9:00h.

Etapa final impressionant que ens oferirà unes panoràmiques incomparables de tota la cara nord del massís del Mont Blanc. Avui ens endinsarem al massís de les Aiguilles Rouges, i ho farem per la reserva natural que porta el mateix nom. Aquesta etapa també ens permetrà veure alguns dels llacs del massís de les Aiguilles Rouges, com els llacs de Chesery i el conegut llac Blanc. Finalment arribarem a La Flegère i a Chamonix.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:10 dies - 9 nits - 9 etapes.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants. Es recomana haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari fem diversos trams per sobre dels 2.000m d'altitud i de manera ocasional pot ser necessari que ens haguem d’ajudar amb les mans per tal de progressar amb més confiança i seguretat en alguns punts concrets. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:134 km
Desnivell acumulat:+8.835m/-7.720m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:De juliol a setembre.
Hora i punt de trobada:18h de la tarda al Gîte le Chamoniard Volant de Chamonix.
Hora i punt de finalització:16h de la tarda de l’últim dia a Chamonix.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Els sopars, els esmorzars i els dinars (pícnics) ens els proporcionen els refugis i allotjaments. (Aclariment: el preu de la ruta inclou el sopar i l’esmorzar, els pícnics no estan inclosos.)
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb àmplia experiència als Alps. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.
Observacions:A diferència d’altres trekkings on el recorregut que es fa a peu és ininterromput, en algunes etapes del Tour del Montblanc és necessari fer algun enllaç amb telefèric o autobús local. Es recomana disposar de la Targeta Sanitària Europea (TSE).

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· El massís del Montblanc, geologia i morfologia.

· La vida a les valls alpines i petits poblets de muntanya de l’antic ducat de la Savoia.

· La flora i la fauna alpina.

· Les grans glaceres dels Alps i la seva evolució.

· El canvi climàtic als Alps.

· Les grans fites de l’alpinisme al massís del Montblanc.

...I MOLTS DELS GRANS SECRETS DELS ALPS!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 21 dies: 1.328 €/persona (IVA inclòs). -7%

· Preu total reserva última hora: 1.428 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 7% de descompte: confirma la teva reserva 21 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 7% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L’allotjament als refugis en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins a Chamonix, els pícnics, els consums extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l’abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

· Els enllaços amb telefèrics i autobusos locals durant les etapes. Cost total aproximat: 50 €/persona.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers
· Alberg GÎTE LE CHAMONIARD VOLANT, Chamonix. www.chamoniard.com. Aquest és l’alberg on passarem la primera nit de la ruta. Si estàs interessat en incloure la nit després de la travessa en aquest establiment o d’altres nits addicionals, fes-nos-ho saber i t’enviarem informació perquè ho puguis valorar.
· Hotel L’OUSTALET***, Chamonix. www.hotel-oustalet.com
· Hotel LE REFUGE DES AIGLONS****, Chamonix. www.aiglons.com
Punt de trobada

18h de la tarda al Gîte le Chamoniard Volant de Chamonix.

Accés a Chamonix

Amb vehicle privat el poble de Chamonix està situat a 8h de Barcelona, 11h de Bilbao o 14h de Madrid.

Una altra manera habitual de desplaçar-se a Chamonix des d’Espanya és amb avió fins a l’aeroport de Ginebra. Vàries companyies com per exemple Vueling, Iberia, Swiss Arlines, Air France... operen vols directes o amb una escala curta des de diverses ciutats espanyoles. Des del mateix aeroport de Ginebra, les companyies d’autobusos Swiss Tours i Alpybus operen el trajecte fins a Chamonix amb diverses freqüències al dia (durada: aprox. 70 minuts, preu: aprox. 25 €).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
5 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).