Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Quatre dies de senderisme i alta muntanya per les muntanyes màgiques de les Valls d'Àneu, la Vall de Cardós i la Vall Ferrera

Muntanyes de l´Alt Pallars (4 rutes)
Ruta guiada.Muntanyes de l'Alt Pallars (4 rutes)
Informació
Ribera de Cardós, Pallars Sobirà, Lleida
Disposem d'un protocol de seguretat que seguim en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Seguim fent Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Muntanyes de l'Alt Pallars és un programa de quatre rutes de senderisme per terrenys d'alta muntanya que ens porta a descobrir les grans valls i les majestuoses muntanyes de la zona septentrional del Pallars, fronterera amb França: les Valls d'Àneu, la Vall de Cardós i la Vall Ferrera. Farem quatre excursions variades i complementàries que ens portaran a indrets preciosos: visitarem estanys bellíssims, boscos plens de vida, colls de muntanya històrics, valls solitàries i encisadores i dos grans cims de l'Alt Pirineu.

La proposta és ideal per a persones amb una bona condició física però no requereix tenir experiència prèvia en rutes d'alta muntanya. A diferència de les travesses de diversos dies que fan nit en refugis, amb aquest programa gaudirem del paisatge i entorn d'alta muntanya fent excursions de jornada completa però tornant cada dia a l'hotel. Per tant només haurem de carregar motxilla de dia i farem nit en un establiment amb totes les comoditats, excel·lent cuina de proximitat i habitacions privades.

Recorregut

· Dia 1. Trobada a les 19h a Ribera de Cardós amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació i revisió de material.

· Dia 2. El bosc del Gerdar i l'estany Negre de Cabanes.

Distància: 8 km | Desnivell: +750m/-750m | Temps efectiu: 3:30h.

Preciosa ruta a través del bosc del Gerdar i la Mata de València fins a l'impressionat estany Negre de Cabanes. Bona part de l'itinerari transcorre per l'interior d'aquest bell bosc, que acull un tresor únic, la Mata de València d'Àneu, considerada l'avetosa més important de la península Ibèrica.

· Dia 3. El port de Boet i la Pica Roja (2.903m).

Distància: 12 km | Desnivell: +1.095m/-1.095m | Temps efectiu: 5:00h.

Itinerari circular on ascendim el panoràmic cim de la Pica Roja, que amb els seus 2.903m d'altitud és una de les muntanyes més imponents de la Vall Ferrera i del Parc Pirinenc de les Tres Nacions. Fem la pujada pel pla de Boet, un ampli coll on antigament se celebraven mercats transfronterers i fem el descens pel preciós camí del Port Vell, amb el seu pintoresc estany.

· Dia 4. El màgic pla de Boavi i els estanys de Romedo.

Distància: 15 km | Desnivell: +1.080m/-1.080m | Temps efectiu: 5:00h.

Ruta circular per la capçalera de la vall de Lladorre, la zona del Parc Natural de l'Alt Pirineu on es concentren més estanys d'origen glacial. L'itinerari va enllaçant els diversos estanys de Romedo que conformen aquest bell circ glacial. Fem el retorn pel solitari riu Romedo i passem pel meravellós pla de Boaví. Una excursió inoblidable!

· Dia 5. Els estanys de Mascarida i del Diable i el pic de Campirme (2.633m).

Distància: 9 km | Desnivell: +920m/-920m | Temps efectiu: 7:00h.

Recorregut clàssic d'alta muntanya que s'inicia a la Pleta del Prat, on hi ha la petita estació de muntanya de Tavascan. L'itinerari remunta el torrent de Mascarida fins al circ glacial on hi ha l'estany homònim i el del Diable. A continuació ascendim l'emblemàtic cim del Campirme, un dels millors miradors de l'Alt Pirineu gràcies a la seva ubicació estratègica relativament aïllada.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:5 dies / 4 nits / 4 rutes.
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants. Es recomana haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya a més de 2.500m d'altitud. Es recomana haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:44 km
Desnivell acumulat:+3.845m/-3.845m
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:19h de la tarda a l´Hotel Cardós de Ribera de Cardós.
Hora i punt de finalització:17:30h de l'últim dia a Ribera de Cardós.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Els sopars, esmorzars i dinars (pícnic) ens els proporcionen a l'allotjament.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència a la zona. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.
Observacions:Des de Ribera de Cardós, cada dia farem curtes aproximacions en vehicle privat fins al punt d'inici de la ruta corresponent...

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Natural de l'Alt Pirineu, la seva història i els seus valors naturals. · Les valls i els llacs d'origen glacial. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · El canvi climàtic al Parc Natural i als Pirineus. · La vida a les Valls d'Àneu, la Vall de Cardós i la Vall Ferrera, les seves muntanyes i els seus pobles.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 15 dies (guiatge + allotjament Pensió Completa): 535 euros/persona (IVA inclòs). -7 %

· Preu total reserva última hora (guiatge + allotjament Pensió Completa): 575 euros/persona (IVA inclòs).

· Suplement habitació individual: 40 euros/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 7% de descompte: confirma la teva reserva 15 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 7% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de les rutes guiades (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament a l'Hotel Cardós de Ribera de Cardós en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins a al punt de trobada, els consums extres a l'allotjament (begudes extra, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat) i les condicions específiques per covid-19.

Punt de trobada

19h de la tarda a l´Hotel Cardós de Ribera de Cardós.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos ALSA opera els trajectes Barcelona - Llavorsí i Lleida - Llavorsí amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (www.alsa.es). Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Per arribar a Ribera de Cardós des de Llavorsí ho podem fer amb el servei de transport públic a la demanda de la Vall de Cardós (línia Llavorsí - Tavascan) que opera l'empresa Serveis Turístics Gabriel. Per tal de reservar aquest servei -que s'ofereix tots els dies laborables de l'any- cal trucar el dia abans al número de telèfon 973 623 109. Per a més informació consultar: servei Llavorsí - Tavascan.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè seleccionem els allotjaments personalment i gestionem les reserves.
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis dels Pirineus i visquis una experiència meravellosa!
1 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).