Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Clàssica ascensió al segon cim més alt dels Pirineus al Parc Natural Posets-Maladeta

Ascensió al Posets (2 dies)
Ruta guiada.Ascensió al Posets (2 dies)
Info / Reserva
Benasc, La Ribagorça, Osca
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Amb els seus 3.375m el Posets s'erigeix com el segon cim més alt de la serralada pirinenca. El massís del Posets està situat entre la vall de Chistau (o de Plan), a la comarca aragonesa del Sobrarb, i la vall de Benasc, a la comarca aragonesa de la Ribagorça, al bell mig del Parc Natural Posets-Maladeta. El segon sostre dels Pirineus es mostra tan altiu com majestuós i esdevé un repte per a tots aquells muntanyencs amb ganes de gaudir de l'esforç i d'assolir el seu impressionant cim, amb vistes en totes direccions per recordar tota la vida!

Us proposem ascendir el Posets en dues jornades: el primer dia farem l'aproximació fins al refugi Ángel Orús, on passarem la nit, i el segon dia pujarem fins al cim i farem tot el descens fins al punt d'inici de la ruta.

El punt d'inici de la ruta és a l'aparcament del pont d'Espigantosa, a la Pleta del Estallo (cota 1.550m). Des d'aquí pujarem fins al refugi Ángel Orús, situat al contrafort de les crestes del Forcau i dominant la profunda vall de Grist (o Eriste), que ja haurem remuntat durant la pujada. El segon dia matinarem de valent i, després d'un esmorzar ben energètic, flanquejarem la vall de Llardaneta, situant-nos a l'entrada de la Canal Fonda (2.600m), que ascendirem fins al coll del Diente (3.010m), a tocar del vertiginós Diente de Llardana (3.094m). Encarats ja al contrafort S, conegut com la Espalda de Posets, carenarem progressivament fins arribar al cim de Posets (3.375m). La baixada la realitzarem pel mateix camí per on hem pujat, passant novament pel refugi Ángel Orús i arribant finalment a l'aparcament del pont d'Espigantosa.

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Benasc amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació i revisió de material. Desplaçament fins al pont d'Espigantosa.
Pont d'Espigantosa - Refugi Ángel Orús.
Distància: 3,3 km | Desnivell: +600m/-0m | Temps efectiu: 1:45h | Temps d'activitat: 3:00h

· Dia 2: Refugi Ángel Orús - Pic Posets (3.375m) - Pont d'Espigantosa.
Distància: 13 km | Desnivell: +1.275m/-1.875m | Temps efectiu: 8:00h | Temps d'activitat: 12:00h

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:2 dies / 1 nit.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb una molt bona preparació física i acostumades a fer caminades de jornada completa amb forts desnivells (>1.000m).
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:16 km
Desnivell acumulat:+1.875m/-1.875m
Grup:màxim 6 persones.
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:13:30h del migdia a Benasc (a l´entrada del poble davant de la botiga Barrabés, que està situada entrant a mà dreta). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins al pàrquing del pont d´Espigantosa. Si fem la ruta entre el 29/06 i el 11/09 l´accés fins aquest punt està tancat i agafarem l´autobús públic que des d´Eriste ens durà fins al pàrquing del pont d´Espigantosa.
Hora i punt de finalització:Aproximadament a les 17h al pont d’Espigantosa.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se al refugi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Frontal. Sac-llençol (al refugi hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional).
Alimentació:Cal portar l’aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia. El sopar i l’esmorzar ens els proporciona el refugi i estan inclosos en el preu. El pícnic del segon dia no està inclòs en el preu i es pot demanar i adquirir directament al refugi (preu orientatiu: 10-14 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia d'alta muntanya titulat amb llarga experiència en l'ascensió a l'Aneto i al Parc Natural Posets-Maladeta. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia.
Observacions:Al refugi podrem deixar tot el material que no és imprescindible per a l'ascensió. De tornada podrem recollir-lo.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· El Parc Natural Posets-Maladeta, la seva història i els seus valors naturals.

· Cultura i història de la Vall de Benasc, terra de frontera, pastors i llegendes.

· El gran pirineista Henry Russell i la seva relació amb el Posets.

· La flora i la fauna d'alta muntanya.

· Un massís metamòrfic a cavall entre el granit i la roca calcària.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) dates programades: 245 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia d'alta muntanya titulat).

· L'allotjament al refugi en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· El material tècnic i de seguretat conjunt per a l'ascensió.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt d'inici de la ruta, el pícnic, els consums extres al refugi (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en el refugi...).

· Si la ruta es fa entre el 29/06 i 11/09, el preu NO inclou el trajecte en autobús entre Eriste i l’aparcament del pont d’Espigantosa. Aquest import s'haurà d'abonar directament a l'autobús (10,5 €/persona anada i tornada).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de 3 persones. En cas de no poder se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups de 4 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

Els preus de l'ascensió en 2 dies en format de grup privat en dates a convenir són els següents:

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 1 persona: 675 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 2 persones: 405 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 3 persones: 310 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 4 persones: 265 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 5 persones: 245 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 6 persones: 230 €/persona (IVA inclòs).

Nota: en funció de la neu que hi pugui haver acumulada en cotes altes, podria ser necessari l'ús puntual de material individual de seguretat (arnés, casc, grampons i piolet). Si fos el cas, el lloguer d'aquest equip té un cost addicional de 27 €/persona. En cas que es pogués donar aquesta circumstància, des de Rutes Pirineus et contactaríem la setmana anterior a la ruta per informar-te degudament.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel ARAGÜELLS**, Benasque. (a 0,03 km)
  • Hotel CIRIA***, Benasque. (a 0,05 km)
  • Càmping LA BORDA D'ARNALDET, Sesué. (a 6,68 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

RUTES PIRINEUS disposa d´acords amb alguns allotjaments de la zona. Si estàs interessat en incloure la nit abans i/o la nit després de la ruta en un establiment de la zona, fes-nos-ho saber i t´enviarem informació perquè ho puguis valorar.

Punt de trobada

13:30h del migdia a Benasc (a l´entrada del poble davant de la botiga Barrabés, que està situada entrant a mà dreta). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins al pàrquing del pont d´Espigantosa. Si fem la ruta entre el 29/06 i el 11/09 l´accés fins aquest punt està tancat i agafarem l´autobús públic que des d´Eriste ens durà fins al pàrquing del pont d´Espigantosa.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos AVANZA opera el trajecte Saragossa - Osca - Barbastro - Aínsa - Benasc amb regularitat i diverses freqüències diàries. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (http://aragon.avanzagrupo.com/). Atenció: els horaris i els bitllets no acostumen a estar disponibles fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Es pot enllaçar amb aquesta línia que ens portarà fins a Benasc a les principals ciutats del seu trajecte:
· Es pot arribar a Saragossa des de les principals capitals d'Espanya amb tren (AVE o regional) i amb autobús.
· Es pot arribar a Osca en tren regional des de Saragossa (línia Saragossa - Canfranc) o amb autobús des de Lleida, Barcelona o Madrid.
· Es pot arribar a Barbastre amb autobús des de Lleida o Barcelona (línia Barcelona - Lleida - Montsó - Barbastre operada per la pròpia companyia AVANZA).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes amb nosaltres!
9 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).