Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Clàssica ascensió d'alta muntanya a un dels pics més emblemàtics del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut des de Bujaruelo

Ascensió al Taillón (1 dia)
Ruta guiada.Ascensió al Taillón (1 dia)
Informació
Torla, Sobrarb, Osca
Disposem d'un protocol de seguretat que seguim en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Seguim fent Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

El pic Taillón, de 3.144 metres d'altitud, està situat a la frontera entre Espanya i França i és un dels grans cims de Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut. Complementarem l'ascensió a aquest magnífic tresmil amb la descoberta d'un dels llocs més bells i espectaculars de Pirineu: la Bretxa de Rotllan, un espectacular tall natural a les grandioses parets verticals de la muntanya. La ruta és llarga i físicament exigent, per aquest motiu es tracta d'una proposta adequada només per a persones amb una molt bona preparació física.

Recorregut

Des de Sant Nicolau de Bujaruelo remuntem el camí que ens porta fins a l'històric pas fronterer d'alta muntanya del port de Bujaruelo -també conegut com a port de Gavarnie o de Sarradets-. A partir d'aquí abordem un dels trams més bells i alpins de tota la serralada, el flanqueig per la cara nord del Taillón fins a la mítica Bretxa de Rotllan. Des d'aquest punt afrontem l'últim tram d'ascensió per la mateixa aresta fins al cim panoràmic del pic Taillón. Fem el descens seguint el mateix itinerari.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:11h-12h aprox
Temps efectiu caminant (sense parades):8h-9h aprox.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb una molt bona preparació física i acostumades a fer caminades de jornada completa amb forts desnivells (>1.000m).
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:22 km
Desnivell acumulat:+1.900m/-1.900m
Època recomanable:De juliol a octubre.
Hora i punt de trobada:6:30h del matí a l´entrada del refugi de Bujaruelo. Per arribar al refugi de Bujaruelo, creuem el poble Torla i continuem 3 km fins al pont dels Navarros. En aquest punt deixem la carretera i seguim 6,3 km per pista fins a Bujaruelo. Davant el refugi hi ha una esplanada on podem estacionar els vehicles.
Hora i punt de finalització:A les 18:30h de la tarda al refugi de Bujaruelo.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques,...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb llarga experiència Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut, la seva història i els seus valors naturals. · Les llegendes de la Bretxa de Rotllan. · El refugi de Bujaruelo, base ideal per gaudir de l'alta muntanya a Ordesa. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · Les valls d'origen glacial.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu
En cas d´anul·lació per covid-19 et mantindrem el 100% de l´import en dipòsit sense caducitat i bescanviable en qualsevol ruta, data o producte de Rutes Pirineus. Consulta la política completa d´anul·lacions i canvis a les nostres condicions per sortides organitzades d´un dia.

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu: 110 euros/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia d'alta muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, taxis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups tancats que vulguin una activitat privada, si us plau consulteu-nos.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Nota: en funció de la neu que hi pugui haver acumulada en cotes altes, podria ser necessari l'ús puntual de grampons, piolet i casc. Si fos el cas, el lloguer d'aquest equip té un cost addicional de 22 euros/persona. En cas que es pogués donar aquesta circumstància, des de Rutes Pirineus us contactaríem la setmana anterior a la ruta per informar-vos degudament.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d´un dia i les condicions específiques per covid-19.

Allotjaments propers
· Refugi de BUJARUELO, Torla. www.refugiodebujaruelo.com
· Càmping ORDESA, Torla. www.campingordesa.es
· Allotjament Rural CASA BANDRÉS, Fragen-Torla. www.casabandresordesa.com
· Hostal Rural CASA LORDÁN, Torla. www.casalordan.com
· Hotel VILLA DE TORLA, Torla. www.hotelvilladetorla.com
Punt de trobada

6:30h del matí a l´entrada del refugi de Bujaruelo. Per arribar al refugi de Bujaruelo, creuem el poble Torla i continuem 3 km fins al pont dels Navarros. En aquest punt deixem la carretera i seguim 6,3 km per pista fins a Bujaruelo. Davant el refugi hi ha una esplanada on podem estacionar els vehicles.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos AVANZA opera el trajecte Barbastre - Aínsa - Broto amb regularitat i diverses freqüències diàries. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (http://aragon.avanzagrupo.com/). Atenció: els horaris i els bitllets no acostumen a estar disponibles fins a 3-4 setmanes abans de la ruta. Aquesta mateixa companyia també opera el trajecte local Broto - Torla. En aquest cas els bitllets només es poden adquirir al mateix autobús.

Es pot arribar a Barbastre amb autobús des de Saragossa (línia Saragossa - Barbastro) o des de Lleida o Barcelona (línia Barcelona - Lleida - Montsó - Barbastre). Les dues línies també estan operades per la companyia AVANZA).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes del Pirineu amb nosaltres!
3 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).