Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Clàssica ascensió d'alta muntanya a un dels pics més emblemàtics del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut des de Bujaruelo

Ascensió al Taillón (2 dies)
Ruta guiada.Ascensió al Taillón (2 dies)
Informació
Torla, Sobrarb, Osca
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

El pic Taillón, de 3.144 metres d'altitud, està situat a la frontera entre Espanya i França i és un dels grans cims de Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut. Complementarem l'ascensió a aquest magnífic tresmil amb la descoberta d'un dels llocs més bells i espectaculars del Pirineu: la Bretxa de Rotllan, un espectacular tall natural a les grandioses parets verticals de la muntanya.

Us proposem ascendir al Taillón en dues jornades: el primer dia farem l’aproximació fins al refugi Sarradets, on passarem la nit, i el segon dia ascendirem al cim i farem tot el descens fins al punt d’inici de la ruta. Començarem la ruta a Sant Nicolau de Bujaruelo i des d’aquest punt remuntarem el camí que ens portarà fins a l'històric pas fronterer d'alta muntanya del port de Bujaruelo -també conegut com a port de Gavarnie o de Sarradets-. A partir d'aquí abordarem un dels trams més bells i alpins de tota la serralada pirinenca, el flanqueig per la cara nord del Taillón fins al refugi de Sarradets. des d’on podrem admirar el salt d’aigua més alt d’Europa, la cascada Gavarnie. El segon dia continuarem pujant fins a la mítica Bretxa de Rotllan des d’on afrontarem l'últim tram d'ascensió al cim del Taillón per la seva mateixa aresta. Farem el descens seguint el mateix itinerari.

Recorregut

· Dia 1: Trobada al refugi de Bujaruelo amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació i revisió de material.
Refugi de Bujaruelo - Refugi de Sarradets.
Distància: 8,5 km | Desnivell: +1.300m/-0m | Temps efectiu: 4:30h | Temps d'activitat: 6:00h

· Dia 2: Refugi de Sarradets - Pic Taillón (3.144m) - Refugi de Bujaruelo.
Distància: 13,5 km | Desnivell: +600m/-1.900m | Temps efectiu: 7:30h | Temps d'activitat: 9:00h

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:2 dies / 1 nit.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb una molt bona preparació física i acostumades a fer caminades de jornada completa amb forts desnivells (>1.000m).
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:22 km.
Desnivell acumulat:+1.900m/-1.900m.
Grup:màxim 6 persones.
Època recomanable:De juliol a octubre.
Hora i punt de trobada:10h del matí a l´entrada del refugi de Bujaruelo. Per arribar al refugi de Bujaruelo, creuem el poble Torla i continuem 3 km fins al pont dels Navarros. En aquest punt deixem la carretera i seguim 6,3 km per pista fins a Bujaruelo. Davant el refugi hi ha una esplanada on podem estacionar els vehicles.
Hora i punt de finalització:Aproximadament les 18h de la tarda al refugi de Bujaruelo.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se al refugi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Frontal. Sac-llençol (al refugi hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional).
Alimentació:Cal portar l’aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). El sopar i l’esmorzar ens els proporciona el refugi i estan inclosos en el preu. El pícnic del segon dia no està inclòs en el preu i es pot demanar i adquirir directament al refugi (preu orientatiu: 10-14 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb llarga experiència a la zona de Bujaruelo-Vignemale-Taillón-Mont Perdut. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut, la seva història i els seus valors naturals. · Les llegendes de la Bretxa de Rotllan. · El refugi de Bujaruelo, base ideal per gaudir de l'alta muntanya a Ordesa. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · Les valls d'origen glacial.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) dates programades: 255 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia d'alta muntanya titulat).

· L'allotjament al refugi en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· El material tècnic i de seguretat conjunt per a l'ascensió.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt d'inici de la ruta, el pícnic, els consums extres al refugi (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en el refugi...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de 3 persones. En cas de no poder se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups de 4 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

Els preus de l'ascensió en 2 dies en format de grup privat en dates a convenir són els següents:

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 1 persona: 718 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 2 persones: 425 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 3 persones: 332 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 4 persones: 280 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 5 persones: 255 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 6 persones: 239 €/persona (IVA inclòs).

Nota: en funció de la neu que hi pugui haver acumulada en cotes altes, podria ser necessari l'ús puntual de grampons, piolet i casc. Si fos el cas, el lloguer d'aquest equip té un cost addicional de 27 €/persona. En cas que es pogués donar aquesta circumstància, des de Rutes Pirineus us contactaríem la setmana anterior a la ruta per informar-vos degudament.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers
· Refugi de BUJARUELO, Torla. www.refugiodebujaruelo.com
· Càmping ORDESA, Torla. www.campingordesa.es
· Allotjament Rural CASA BANDRÉS, Fragen-Torla. www.casabandresordesa.com
· Hostal Rural CASA LORDÁN, Torla. www.casalordan.com
· Hotel VILLA DE TORLA, Torla. www.hotelvilladetorla.com
Punt de trobada

10h del matí a l´entrada del refugi de Bujaruelo. Per arribar al refugi de Bujaruelo, creuem el poble Torla i continuem 3 km fins al pont dels Navarros. En aquest punt deixem la carretera i seguim 6,3 km per pista fins a Bujaruelo. Davant el refugi hi ha una esplanada on podem estacionar els vehicles.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos AVANZA opera el trajecte Barbastre - Aínsa - Broto amb regularitat i diverses freqüències diàries. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (http://aragon.avanzagrupo.com/). Atenció: els horaris i els bitllets no acostumen a estar disponibles fins a 3-4 setmanes abans de la ruta. Aquesta mateixa companyia també opera el trajecte local Broto - Torla. En aquest cas els bitllets només es poden adquirir al mateix autobús.

Es pot arribar a Barbastre amb autobús des de Saragossa (línia Saragossa - Barbastro) o des de Lleida o Barcelona (línia Barcelona - Lleida - Montsó - Barbastre). Les dues línies també estan operades per la companyia AVANZA).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes amb nosaltres!
5 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).