Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Una espectacular ruta circular que ens descobreix el riquíssim i meravellós mosaic de paisatges que ens ofereix el Parc Natural de l'Alt Pirineu

La Màgia del Pallars (3 dies)
Ruta guiada.La Màgia del Pallars (3 dies)
Info / Reserva
Sort, Pallars Sobirà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta travessa ens descobreix un contrast paisatgístic sorprenent: des dels boscos de ribera del fons de vall fins als rierols, els prats alpins i els grans lloms en alçada. Barrancs i antics camps de conreu donaran pas a rouredes, boixedes, prats abandonats i d'altres encara en ús, boscos de pi roig, boscos de pi negre on habita el majestuós gall fer i, finalment, els lloms ondulats acariciats pel vent on a finals de tardor apareixen les primeres neus. Gaudirem també de l'arquitectura tradicional dels pobles de la vall de Siarb -la vall del riu Cantó- que encara conserven el seu encant, i ens allotjarem en dos bonics refugis: un d'ells d'alta muntanya i l'altre situat al petit nucli de Llagunes.

L'itinerari transcorre íntegrament pel Pallars Sobirà, en concret per les zones de la vall de Siarb, el port del Cantó -punt fronterer amb la comarca veïna de l'Alt Urgell-, el pic de l'Orri i la zona del poble de Sort (punt d'inici i final de la travessa). Durant gairebé tota la ruta avançarem per l'’interior del Parc Natural de l'Alt Pirineu, concretament per la zona del massís de l'Orri, que està situat a l'àrea meridional del Parc Natural. El massís de l'Orri forma part d'un gran contrafort muntanyós que baixa de la serralada axial pirinenca i que queda flanquejat pels rius Noguera Pallaresa (oest) i Segre (est).

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Sort amb el guia. Presentació i revisió de material.

  Sort - Llagunes (refugi Vall de Siarb)
  Distància: 10 km | Desnivell: +650m/-0m | Temps efectiu: 4:00h | Temps d'activitat: 6:00h.

· Dia 2: Llagunes (refugi Vall de Siarb) - Refugi Comes de Rubió
  Distància: 13 km | Desnivell: +765m / -109m | Temps efectiu: 4:30h | Temps d'activitat: 6:30h.

· Dia 3: Refugi Comes de Rubió - Torreta de l'Orri - Sort
  Distància: 21 km | Desnivell: +460m / -1.750m | Temps efectiu: 8:00h | Temps d'activitat: 10:00h.

A l'hivern les parts altes del recorregut (serra de Freixa, Comes de Rubió, Torreta de l'Orri) poden estar nevades, en aquest cas s'utilitzaran raquetes de neu. Si per qüestions meteorològiques i/o de seguretat no es realitzés l'ascensió al cim de la Torreta de l'Orri, els desnivells positius i negatius de la tercera etapa disminueixen en 400m.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:3 dies / 2 nits.
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys de mitja i alta muntanya. Durant l'itinerari passem pel cim de la Torreta de l'Orri, a 2.439m d'altitud.
Distància:44 km
Desnivell acumulat:+1.875m/-1.875m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:Tot l'any.
Hora i punt de trobada:10:00h del matí a l´oficina de turisme de Sort.
Hora i punt de finalització:17:00h de la tarda a Sort.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac llençol en temporada estival (als refugis hi ha mantes), a la primavera, a la tardor i a l’hivern cal portar sac de dormir acord a la temporada. Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Els sopars, esmorzars i dinars (bosses de pícnic) ens els proporcionen als refugis.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Natural de l'Alt Pirineu i els seus valors naturals. · La flora i la fauna de mitja i d'alta muntanya. · Les valls d'origen glacial. · El canvi climàtic al Parc Natural de l'Alt Pirineu i als Pirineus. · La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 15 dies (guiatge + refugis): 320 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugis): 356 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 15 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament als refugis en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).

· El lloguer de les raquetes de neu si les condicions del terreny en requereixen.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins a Sort, els consums extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

 • Hotel PESSETS****, Sort. (a 0,05 km)
 • Hotel Restaurant LES BRASES***, Sort. (a 0,60 km)
 • Casa Rural CASA FORN, Pujalt. (a 1,68 km)
 • Alberg Rural CA L'ANTON, Pujalt. (a 1,74 km)
 • Refugi VALL DE SIARB, Llagunes. (a 6,61 km)
 • Hotel CARDÓS, Ribera de Cardós. (a 18,7 km)
 • Hostal CASA PALMIRA, Espot. (a 18,7 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

10:00h del matí a l´oficina de turisme de Sort.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos ALSA opera els trajectes Barcelona - Sort i Lleida - Sort amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (www.alsa.es). Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Per què amb Rutes Pirineus?
 • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
 • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
 • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
 • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
 • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
16 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).