Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Ens desplaçarem fins a un punt d'observació des d'on identificarem cérvols salvatges i escoltarem el gran espectacle de la brama a l'Alt Pirineu

Escoltem la brama del cérvol! (Mig dia)
Ruta guiada.Escoltem la brama del cérvol! (Mig dia)
Reserva online
Esterri d'Àneu, Pallars Sobirà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Amb aquesta proposta gaudirem de l'experiència de la brama del cérvol de manera fàcil i accessible per a tothom. Escoltarem la brama -el so gutural que emeten els mascles en l'època de zel-, identificarem els cérvols des d'un punt d'observació a la muntanya i t'explicarem els seus hàbits i comportaments. El punt àlgid de la brama és durant la sortida i la posta de sol, per això realitzem aquesta activitat d'observació en sessió de matí (de 6h a 10h) o de tarda (de 16:30h a 20:30h). Una fantàstica experiència de mig dia a la natura ideal per fer en família, en parella o amb amics!

Recorregut

Ens trobarem al poble d'Esterri d'Àneu, on farem la presentació de l'activitat. Seguidament farem una petita aproximació amb cotxes particulars fins al punt seleccionat pel guia de RUTES PIRINEUS per gaudir de l'observació de la fauna salvatge. En funció de la ubicació seleccionada podria ser necessària una curta aproximació a peu addicional (dependrà del punt d'observació escollit que variarà segons el dia, la meteorologia, el comportament dels animals...). Un cop situats, parlarem de les característiques i comportaments dels cérvols, d'altres mamífers i de les aus que habiten les muntanyes de l'Alt Pallars. Alhora, estarem ben atents per a l'observació espontània dels animals i escoltarem la brama del cérvol!

L'observació es realitzarà amb el major respecte vers la fauna salvatge i l'entorn natural. És una activitat on caldrà estar algunes estones en silenci i/o parlant en veu baixa. No t'oblidis els prismàtics, són imprescindibles (els animals estan en plena llibertat i es poden trobar lluny de nosaltres).

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:4h aproximadament.
Exigència física:Mínima.
Dificultat tècnica:Mínima.
Edat recomanable:A partir de 9-10 anys (en el cas de format de grup obert) i a partir de 7 anys (en el cas de format de grup privat). Cal tenir en compte que és una activitat on estarem gran part del temps parats, observant i escoltant els animals en silenci per no espantar-los.
Grup:màxim 8 persones.
Època recomanable:De mitjans de setembre a mitjans d'octubre.
Hora i punt de trobada:6h en la sortida de matí / 17h en el cas de la sortida de tarda. En ambdós casos el punt de trobada és al poble d´Esterri d´Àneu, davant de la piscina i del camp de futbol municipal d´aquesta població (C/ dels Esports, 3). Després de trobar-nos en aquest punt, farem una aproximació amb cotxes particulars fins al punt d´observació seleccionat per al dia. En funció de la presència i comportament dels animals durant els dies previs a l´activitat, ens reservem l´opció de modificar lleugerament el punt de trobada. En tot cas sempre serà en una població de la mateixa zona i l´observació es realitzarà sempre en l´àmbit del Parc Natural de l´Alt Pirineu. Si hi hagués qualsevol canvi, des de Rutes Pirineus avisaríem a les persones apuntades uns dies abans de l´activitat.
Hora i punt de finalització:aprox. 10h en la sortida de matí / aprox. 21h en el cas de la sortida de tarda. A Esterri d'Àneu.
Material individual imprescindible:Roba de muntanya evitant els colors estridents (cal tenir en compte que estarem força estona parats i per tant es recomana portar alguna peça d'abric per no tenir fred). Calçat adequat per si calgués caminar una mica fins al punt d'observació seleccionat. Prismàtics. Frontal, petita llanterna o mòbil amb llum (per il·luminar-nos una mica el camí si hi ha poca llum en el curt tram d'aproximació que farem).
Alimentació:Recomanem portar beguda o aigua.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat especialitzat en fauna.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· Les valls d'Àneu, un tresor natural al cor de l'Alt Pirineu.

· Els cérvols: com els distingim, on habiten, quins són els seus costums, com s'aparellen...

· Les grans aus rapinyaires de l'Alt Pirineu.

· Pautes i consells per a l'observació de fauna salvatge.

· El paisatge d'alta muntanya.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu: 37,50 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de l'activitat guiada (guia de muntanya titulat especialitzat en fauna).

· La gestió i permisos d'accés als espais naturals on es realitzen les observacions.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, les despeses ocasionades per l'abandonament de l'activitat per qualsevol motiu.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d´un dia.

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel Apartaments TRAINERA, Esterri d´Àneu . (a 0,10 km)
  • Hotel Restaurant LO PALLER**, València d´Àneu. (a 1,50 km)
  • NOU CÀMPING La Guingueta d'Àneu, La Guingueta d´Àneu. (a 3,63 km)
  • Hotel SAURAT***, Espot. (a 6,02 km)
  • Hostal CASA PALMIRA, Espot. (a 6,08 km)
  • Refugi del GERDAR, Sorpe. (a 6,98 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

6h en la sortida de matí / 17h en el cas de la sortida de tarda. En ambdós casos el punt de trobada és al poble d´Esterri d´Àneu, davant de la piscina i del camp de futbol municipal d´aquesta població (C/ dels Esports, 3). Després de trobar-nos en aquest punt, farem una aproximació amb cotxes particulars fins al punt d´observació seleccionat per al dia. En funció de la presència i comportament dels animals durant els dies previs a l´activitat, ens reservem l´opció de modificar lleugerament el punt de trobada. En tot cas sempre serà en una població de la mateixa zona i l´observació es realitzarà sempre en l´àmbit del Parc Natural de l´Alt Pirineu. Si hi hagués qualsevol canvi, des de Rutes Pirineus avisaríem a les persones apuntades uns dies abans de l´activitat.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos ALSA opera els trajectes Barcelona - Esterri d'Àneu i Lleida - Esterri d'Àneu amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (www.alsa.es). Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

20 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

El congost de Mu
El congost de Mu
Alòs de Balaguer, La Noguera, Lleida
Dissabte 2 novembre
Més datesdetalle
No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).